imanev Публикувано Ноември 4, 2013 Публикувано Ноември 4, 2013 Привет, Имам следното питане, към съфорумци, които ползват мултимедия за домашно кино. Въпроса ми е, може ли да се гледа 3D? В смисъл, свалям си 3D филм, имам очила от Арена, пускам филма на мултимедията и дали ще мога да гледам като на кино? Може да звучи малко невежо, но не съм запознат и за това питам. Благодаря предварително! Цитирай
algor Публикувано Ноември 4, 2013 Публикувано Ноември 4, 2013 Това с мултимедията не го разбрах - ще вържеш към компютъра проектор и искаш да си прожектираш на стената в хола ли? (примерно) Цитирай
mimeto83 Публикувано Ноември 4, 2013 Публикувано Ноември 4, 2013 (редактирано) Да , може. Разбира се зависи от проектора. Нашия към 1000$ го взехме , но беше един от най добрите преди 1,5-2 г. и има 3д. Не мога да сравня дали е като на кино , че трябва да гледам един и същ филм и на двете места да видя еднакво ли е всичко. Sent from my iPhone 5s using Tapatalk 2 Редактирано Ноември 4, 2013 от mimeto83 Цитирай
algor Публикувано Ноември 4, 2013 Публикувано Ноември 4, 2013 Не става въпрос за един и същи филм в къщи и на кино, а какво 3D възпроизвежда проектора. Реалнотото Blu-ray 3D възпроизвеждане е едно, а това, което се гледа с цветните очила е анаглифното 3Д. Разликата между двете няма смисъл да обяснявам, мисля. Цитирай
imanev Публикувано Ноември 4, 2013 Автор Публикувано Ноември 4, 2013 (редактирано) Привет, Ще дообясня какво искам и от прочетените коментари до момента, ми възникнаха още няколко въпроса: 1. Искам да сваля 3D филм от нета, който през комп или Apple TV (в моя случай) да пусна през мултимедията на стената в хола. Имам очила от Арена и въпроса ми е дали ефекта ще е същия или подобен, т.е. реалистично 3D? 2. Тези 3D филми в нета, са конструирани за 3D телевизори или стават и за 3D мултимедии? 3. Мултимедията трябва да е 3D, така ли? В такъв случай тя ще е работи ли с 3D филми направени за телевизори? Ще трябват ли специални очила, не тези от Арена? 4. Ако разковничето е мултимедията - препоръка за модел? Отново благодаря предварително... Редактирано Ноември 4, 2013 от imanev Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 4, 2013 Публикувано Ноември 4, 2013 Това 3D трябва да се възпроизведе от нещо, което го поддържа. Цитирай
imanev Публикувано Ноември 4, 2013 Автор Публикувано Ноември 4, 2013 Тоест мултимедията задължително трябва да е 3D, така ли или имаш предвид техникта преди мултимедията? Цитирай
Lyudmil Публикувано Ноември 4, 2013 Публикувано Ноември 4, 2013 Самият проектор трябва да поддържа 3D иначе няма как да стане, а относно очилата, те са спрямо инструкциите на проектора, т.к има различни видове - активни и пасивни, вторите са тези от киното, но и те се делят на два вида raw и column, т.е очилата трябва да са точно такива каквито поддържа проектора, за да гледаш 3D. 1 Цитирай
imanev Публикувано Ноември 6, 2013 Автор Публикувано Ноември 6, 2013 Но освен проектор, може би трябва и 3D плеър. Разрових се за проектори и намерих такива, които се предлагат с 3D плеър в комплект. Това ме наведе на мисълта, че без плеър няма да стане. А аз мислех да ползвам Apple TV за плеър и така да си направя домашното кино, но май няма да стане. Някой пробвал ли е? Цитирай
Lyudmil Публикувано Ноември 6, 2013 Публикувано Ноември 6, 2013 Не съм пробвал, но не би трябвало да има проблем през hdmi, стига да пуснеш филм в 3D формат. 3D player ти е нужен, когато съдържанието, което плейваш е 2D и плейъра го конвертира в реално време в 3D. 1 Цитирай
Vancuver Публикувано Ноември 15, 2013 Публикувано Ноември 15, 2013 Трябва и видеокартата да поддържа 3D - не съм сигурен точно коя версия на HDMI трябва - или 1.3, или 1.4. Един приятел така бая се чуди защо не може да подкара 3D от компютъра на телевизора. Оказа се, че трябва да си купува ново видео. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.