matsan Публикувано Януари 4, 2014 Публикувано Януари 4, 2014 Ъпдейт на фирмуера на капсулата реши проблема при мене! Иначе имаше и други съвети от съпорта на Епъл, но на мен това ми оправи проблема. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Salman Публикувано Януари 5, 2014 Публикувано Януари 5, 2014 Аз съм с най-новата версия 7.7.2, но скороста на прехвърляне е пак бавна. Цитирай
stangen Публикувано Януари 5, 2014 Публикувано Януари 5, 2014 Явно си с най-новата тайм капсула. Моя фирмуер е 7.6.4 Цитирай
Salman Публикувано Януари 5, 2014 Публикувано Януари 5, 2014 Да най-новата е преди месец си я купих, единствения и недостаък е бавния трансфер на файлове от PC към нея Цитирай
techo91 Публикувано Януари 5, 2014 Публикувано Януари 5, 2014 Самбата на капсулата никога не е работила добре и едва ли скоро ще работи по очевидни причини. Капсулата не е добро решение за NAS. Цитирай
gogi6 Публикувано Януари 6, 2014 Публикувано Януари 6, 2014 Знаеш,че и компа е от значение?!Пише PC.....с кабел ли е вързан към капсулата? Цитирай
Salman Публикувано Януари 6, 2014 Публикувано Януари 6, 2014 PC-то ми е с Windows 7 и е с добри параметри, а файловете ги прехвърлям през Wifi... Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Януари 6, 2014 Публикувано Януари 6, 2014 През wifi e бавно. Ако имаш възможност, свърши с етернет и ще видиш голямо подобрение на скоростта. Sent from my iBrain using iFingers. Цитирай
matsan Публикувано Януари 6, 2014 Публикувано Януари 6, 2014 На него му е ясно , че по кабел става бързо, но иска по въздух. Влез в сайта на Епъл и там чети, или чичо Гугъл. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Януари 6, 2014 Публикувано Януари 6, 2014 И как разбра, че иска по въздух? Написал е "При мен проблема е, че трансфера на файлове от PC (Windows 7) и Arport Tme Capsule (2TB) е много бавен. Някой може ли да ми даде съвет как по-бързо да прехвълям фйловете си?" и малко по-надолу отговор на въпроса как прехвърля - "файловете ги прехвърлям през Wifi..." Така че отговорът на въпроса е - свързване с Ethernet. Скоростта ще е поне 5 пъти по-бърза. Цитирай
JVV Публикувано Януари 7, 2014 Публикувано Януари 7, 2014 PC-то ми е с Windows 7 и е с добри параметри, а файловете ги прехвърлям през Wifi... Какви добри параметри? Какъв е Wifi адаптерът и каква скорост гониш? Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
chayanne Публикувано Март 21, 2014 Публикувано Март 21, 2014 Някой ще може ли да окаже малко помощ за добавяне на хард към AirPort Extreme с Windows 7? Целта ми е да си го ползвам само в локалната мрежа. Търсих информация в нета, но така и не успях да се справя. Според указания от Епъл съпорт стигам до момента на добавяне на ново мрежово устройство. Задавам следното: \\10.0.1.1\име на рутера В този вид ми дава грешка "мрежовия път не може да бъде намерен". Опитах и с име на диска, но пак не става. С AirPort Utility слагам отметки за файл шеринг. В таба Port Mapping избирам Personal pFile Sharing и т.н. Правих толкова много опити, че не мога да изброя комбинациите. Ако някой може да подскаже стъпките и съответните подробности към всяка стъпка, ще съм много благодарен. Цитирай
iPhoneman Публикувано Март 21, 2014 Публикувано Март 21, 2014 Преди години на W7 го вързах без проблеми, но бе още със старият FW, та не знам това има ли значение днешен ден. На MacOS името ми винаги е "Air-Port-Extreme" и т.н. На W7 не си спомням да съм влизал през браузър и безжично го използвах с WiFi. Цитирай
KurtiMakarov Публикувано Март 22, 2014 Публикувано Март 22, 2014 Не е на Win,но принципа е същия. Ако е нужно ще покажа и на Win! Цитирай
gogi6 Публикувано Март 22, 2014 Публикувано Март 22, 2014 (редактирано) През iphone или ipad настройките са нещо такова: За AFP И за SAMBA Опс,объркал съм се!Моето е TimeCapsule,но дали не е същото?! Редактирано Март 22, 2014 от gogi6 Цитирай
chayanne Публикувано Март 22, 2014 Публикувано Март 22, 2014 (редактирано) Това е при мен и не се получава. Само да отбележа, че пробвах с два различни диска. Може ли да е от това, че дисковете са 2,5 инчови и се захранват от рутера? Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Март 22, 2014 от chayanne Цитирай
gogi6 Публикувано Март 22, 2014 Публикувано Март 22, 2014 Опита ли Secure Shared Disks...With accounts? Цитирай
iPhoneman Публикувано Март 22, 2014 Публикувано Март 22, 2014 А през iOS влизаш ли в диска през твоята мрежа, че не разбрах !? Ако влизаш през iPhone без проблеми, значи в Windows не правиш нещата добре. Аз не си спомням с W7 да съм влизал през браузъра. Мисля си виждах диска, като всеки друг, но беше преди години и може би бъркам. Ти си инсталирал на Apple софтуера на W7 нали? Ако не греша, някъде се отваряше прозорец в W7 за връзка на компа с рутера, но се виждаше супер добре диска през мрежа, разбирай WiFi Цитирай
chayanne Публикувано Март 22, 2014 Публикувано Март 22, 2014 През iOS на телефона и таблета не виждам диска. Цитирай
iPhoneman Публикувано Март 22, 2014 Публикувано Март 22, 2014 (редактирано) Влизай през iOS и като го видиш със същите Име и Парола ръчкаш през бозата. Едит: Името ми на диска през MacOS и iOS, доколкото си спомням винаги е било с "-" между думите, както ти писах по-назад. Редактирано Март 22, 2014 от iPhoneman Цитирай
chayanne Публикувано Март 22, 2014 Публикувано Март 22, 2014 Пробвал съм и само с една дума за име и не ще. То ако видя диска в телефона или таблета, работата е ясна, но… Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
stangen Публикувано Март 22, 2014 Публикувано Март 22, 2014 С тайм капсула под уиндоус, никога след като съм инсталирал airport utility, не ми се е налагало на ръка да си търся диска. Винаги се е появявал в експлоръра като мрежов диск Sent from my iPad using Tapatalk Цитирай
chayanne Публикувано Март 22, 2014 Публикувано Март 22, 2014 Дисковете ми са с формат NTFS. Не съм пробвал с Fat, но нямам под ръка нищо, което да форматирам. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.