Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Ъпдейт на фирмуера на капсулата реши проблема при мене! Иначе имаше и други съвети от съпорта на Епъл, но на мен това ми оправи проблема.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Отговори 120
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

• Monro

15

• gogi6

14

• chayanne

9

• DreamcatcheR

7

Публикувано

Аз съм с най-новата версия 7.7.2, но скороста на прехвърляне е пак бавна.

Публикувано

Явно си с най-новата тайм капсула. Моя фирмуер е 7.6.4

Публикувано

Да най-новата е преди месец си я купих, единствения и недостаък е бавния трансфер на файлове от PC към нея :(

Публикувано

Самбата на капсулата никога не е работила добре и едва ли скоро ще работи по очевидни причини. Капсулата не е добро решение за NAS.

Публикувано

Знаеш,че и компа е от значение?!Пише PC.....с кабел ли е вързан към капсулата?

Публикувано

PC-то ми е с Windows 7 и е с добри параметри, а файловете ги прехвърлям през Wifi...

Публикувано

През wifi e бавно. Ако имаш възможност, свърши с етернет и ще видиш голямо подобрение на скоростта.

Sent from my iBrain using iFingers.

Публикувано

На него му е ясно , че по кабел става бързо, но иска по въздух. Влез в сайта на Епъл и там чети, или чичо Гугъл.

Публикувано

И как разбра, че иска по въздух? Написал е "При мен проблема е, че трансфера на файлове от PC (Windows 7) и Arport Tme Capsule (2TB) е много бавен. Някой може ли да ми даде съвет как по-бързо да прехвълям фйловете си?" и малко по-надолу отговор на въпроса как прехвърля - "файловете ги прехвърлям през Wifi..."

Така че отговорът на въпроса е - свързване с Ethernet. Скоростта ще е поне 5 пъти по-бърза.

Публикувано
PC-то ми е с Windows 7 и е с добри параметри, а файловете ги прехвърлям през Wifi...

Какви добри параметри? Какъв е Wifi адаптерът и каква скорост гониш?

• 2 месеца по-късно...
Публикувано

Някой ще може ли да окаже малко помощ за добавяне на хард към AirPort Extreme с Windows 7?

Целта ми е да си го ползвам само в локалната мрежа. Търсих информация в нета, но така и не успях да се справя. Според указания от Епъл съпорт стигам до момента на добавяне на ново мрежово устройство. Задавам следното:

\\10.0.1.1\име на рутера

В този вид ми дава грешка "мрежовия път не може да бъде намерен".

Опитах и с име на диска, но пак не става.

С AirPort Utility слагам отметки за файл шеринг. В таба Port Mapping избирам Personal pFile Sharing и т.н.

Правих толкова много опити, че не мога да изброя комбинациите.

Ако някой може да подскаже стъпките и съответните подробности към всяка стъпка, ще съм много благодарен.

Публикувано

Преди години на W7 го вързах без проблеми, но бе още със старият FW, та не знам това има ли значение днешен ден.

На MacOS името ми винаги е "Air-Port-Extreme" и т.н.

На W7 не си спомням да съм влизал през браузър и безжично го използвах с WiFi.

Публикувано

ecuw.png

Не е на Win,но принципа е същия.

Ако е нужно ще покажа и на Win!

Публикувано (редактирано)

През iphone или ipad настройките са нещо такова:

За AFP9unute3y.jpg

И за SAMBA9utuzaqu.jpg

Опс,объркал съм се!Моето е TimeCapsule,но дали не е същото?!

Редактирано от gogi6

5apy6ase.jpg

ane9ehaj.jpg

ymuda7u4.jpg

jada5ama.jpg

Това е при мен и не се получава. Само да отбележа, че пробвах с два различни диска.

Може ли да е от това, че дисковете са 2,5 инчови и се захранват от рутера?

Редактирано от chayanne
Публикувано

Опита ли Secure Shared Disks...With accounts?

Публикувано

Да. Опитах и трите възможности.

Публикувано

А през iOS влизаш ли в диска през твоята мрежа, че не разбрах !?

Ако влизаш през iPhone без проблеми, значи в Windows не правиш нещата добре. Аз не си спомням с W7 да съм влизал през браузъра. Мисля си виждах диска, като всеки друг, но беше преди години и може би бъркам. Ти си инсталирал на Apple софтуера на W7 нали?

Ако не греша, някъде се отваряше прозорец в W7 за връзка на компа с рутера, но се виждаше супер добре диска през мрежа, разбирай WiFi

Публикувано

През iOS на телефона и таблета не виждам диска.

Влизай през iOS и като го видиш със същите Име и Парола ръчкаш през бозата.

Едит: Името ми на диска през MacOS и iOS, доколкото си спомням винаги е било с "-" между думите, както ти писах по-назад.

Редактирано от iPhoneman
Публикувано

Пробвал съм и само с една дума за име и не ще. То ако видя диска в телефона или таблета, работата е ясна, но…

Публикувано

С тайм капсула под уиндоус, никога след като съм инсталирал airport utility, не ми се е налагало на ръка да си търся диска. Винаги се е появявал в експлоръра като мрежов диск

Sent from my iPad using Tapatalk

Публикувано

Дисковете ми са с формат NTFS. Не съм пробвал с Fat, но нямам под ръка нищо, което да форматирам.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...