iPhoneman Публикувано Март 22, 2014 Публикувано Март 22, 2014 (редактирано) Не форматирай щом гледаш през мрежа, няма нужда. Компа ти не може да разбере, какъв формат е диска, защото го гледаш през мрежата и няма "физически" достъп до диска. Друг е въпросът, ако го вържеш през USB за компа, но и в този случай има една програмка за бозата, която чете Apple формат. Едит: не бях прочел добре мислех, че ти е формат за MacOS. Редактирано Март 22, 2014 от iPhoneman Цитирай
chayanne Публикувано Март 26, 2014 Публикувано Март 26, 2014 В края на краищата се оказа, че е от форматирането на диска. Трябва да е FAT32, за да го чете. Всички други възможни варианти опитах, без никакъв резултат. Цитирай
gogi6 Публикувано Май 15, 2014 Публикувано Май 15, 2014 Възможно ли е, да се записва от телевизор с възможност за запис върху външен HDD, директно на диска на капсулата?Оглеждам се за нов телевизор,а съм хвърлил око на няколко детски филма с бг аудио,които искам да добавя към колекцията))) Цитирай
stangen Публикувано Май 15, 2014 Публикувано Май 15, 2014 По-скоро не. Не виждам как ще свържеш тайм капсулата към телевизора през USB порта. 1 Цитирай
adept Публикувано Май 15, 2014 Публикувано Май 15, 2014 (редактирано) Зависи от телевизора все пак ... За някои от умните телевизори на Самсунг например има SamyGO Extensions package, който между другите неща позволява да го вържеш към NAS ... и можеш да си четеш и пишеш смело. С други думи, потърси си телевизор, който поддържа запис през SMB или AFP протокол, TC ги поддържа и 2-та Редактирано Май 15, 2014 от adept 2 Цитирай
stangen Публикувано Май 15, 2014 Публикувано Май 15, 2014 (редактирано) Adept, samyGo позволява четене по лан-а , но да прави запис от pvr-a на нещо различно от USB не съм намирал все още. Sent from my iPad using Tapatalk Редактирано Май 15, 2014 от stangen 1 Цитирай
adept Публикувано Май 16, 2014 Публикувано Май 16, 2014 Няма проблем за това. samyGo има Samba клиент и освен това позволява моунтването на шерове като виртуални USB устройства: http://wiki.samygo.tv/index.php5/Rooting_D_series_arm_cpu_models#NFS_shares както и PVR scrambling removal ... В Цитирай
gogi6 Публикувано Май 16, 2014 Публикувано Май 16, 2014 Гледам в новата XBMC на apple tv има PVR Има ли идея някой,как може да се използва? Цитирай
Kimi Публикувано Май 23, 2014 Публикувано Май 23, 2014 Хора, само искам да се похваля! Най-накрая успях! Успях да достъпя външно HDD закачено на AEBS от вън, посредством Win 7!!!))). И през iPad, и през iPhone. УРАААААА)))) Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
pepo1919 Публикувано Май 23, 2014 Публикувано Май 23, 2014 Давай инфо,за много ще е полезно и вярвам никой няма да расърди! Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Monro Публикувано Август 27, 2014 Автор Публикувано Август 27, 2014 Някой ще помогне ли.. Аз съм навън, а искам да достъпя капсулата която е вкъщи. Разполагам само с комп. с win 7. Трябва ми да го използвам като гугъл драйв, няма да синхронизирам нищо. Цитирай
JVV Публикувано Септември 11, 2014 Публикувано Септември 11, 2014 Portforward/dst NAT на порт 548? Цитирай
gogi6 Публикувано Октомври 6, 2014 Публикувано Октомври 6, 2014 Искам да пусна интернет от друг рутер към капсулата с кабел!В PPoE трябвше ли да се пише нещо?Или как беше по дефолт,че капсулата се логваше с акаунт досега към друг оператор! Цитирай
uomoto Публикувано Октомври 6, 2014 Публикувано Октомври 6, 2014 Не. Щом ще ползваш нета от друг рутер, слагаш автоматично да намери IP - DHCP. Все едно свързваш компа си към рутера. 1 Цитирай
gogi6 Публикувано Октомври 6, 2014 Публикувано Октомври 6, 2014 Стана с промяна в advanced/DHCP and NAT с промяна Off(bridge mode)! 1 Цитирай
Monro Публикувано Октомври 6, 2014 Автор Публикувано Октомври 6, 2014 JVV, с коя програма (за Win) мога да се свържа с капсулата? На Мак-а във финдера има "Connect to Server" и става веднага където и да съм, но за Win не мога да намеря информация, а ще ми е полезно, защото имам доста неща на капсулата, които щяха да ме улеснят ако мога и с Win да ги достигам отвън Цитирай
kal1ch Публикувано Октомври 6, 2014 Публикувано Октомври 6, 2014 Тъй като ми предстои покупка на външен хард, и се чудя дали си заслужават 600 лв. за Time Capsule, какво бихте ме посъветвали? В момента съм се спрял на следния: http://www.amazon.com/Silicon-Power-Share-External-SP010TBWHDH10A3J/dp/B00AZUD0UW/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1412584252&sr=8-2&keywords=external+hdd+wifi Цитирай
stangen Публикувано Октомври 6, 2014 Публикувано Октомври 6, 2014 (редактирано) Това е най-смислената покупка която съм правил в последните 2 години.Заслужава си всяко едно левче. Преди да си взема капсулата, ползвах някаква боза на Cisco (LinkSys E1200) и бях супер разочарован, слаб обхват, ниски скоросоти (не успях да постигна 300 мегабита колкото и да се старая). С Тайм Капсулата просто се родих. Редактирано Октомври 6, 2014 от stangen 3 Цитирай
Monro Публикувано Октомври 6, 2014 Автор Публикувано Октомври 6, 2014 Аз май имам проблем с обхвата. Слагам капсулата в една стая и ако се опитам да използвам лаптопа в друга стая, която е през две стени от рутера срещам проблем. Като обхват го дава добре, но като скорост на интернета е много бавно. Като недостатък мога да кажа само трудния достъп отвън от различна ОС. Някой има ли идея дали капсулата може да се използва като web-server ? Цитирай
adept Публикувано Октомври 6, 2014 Публикувано Октомври 6, 2014 Не можеш. Трябва ти и друго устройство (мак, pc, raspberry pi ...) с операционна система на която да инсталираш сервър и към което да вържеш капсулата просто като хард диск. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Октомври 6, 2014 Публикувано Октомври 6, 2014 Има ли начин, когато Airport express ми extend-ва мрежата от Time Capsule, да укажа на различните устройства към кой рутер да се връзват? Питам, понеже имам проблеми с връзката с ATV2, когато ми е включен Express-a - много бавно зареждат видео файловете и много на често буферират.. Като му дръпна кабела всичко е ОК. Цитирай
gogi6 Публикувано Октомври 27, 2014 Публикувано Октомври 27, 2014 Ако някой има проблем с шеринга от Time Capsule през SMB(отваря празни папки),да използва username:administrator,вместо guest! Цитирай
nikiyd Публикувано Декември 21, 2014 Публикувано Декември 21, 2014 Закупих Time Capsule и имам проблем да я конфигурирам за свързване през интернет .Потърсих доста по въпроса но опциите в AirPort Utility са различни от тези който намерих онлаин версията е 6.3.4..Няма я опцията за споделяне през интернет .Може някой да помогне Цитирай
KurtiMakarov Публикувано Декември 22, 2014 Публикувано Декември 22, 2014 Какво не успяваш да направиш последно,да конфигурираш връзката с интернет или на споделяш през интернет? 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.