nikiyd Публикувано Декември 22, 2014 Публикувано Декември 22, 2014 Сложих статично ИП няма проблем когато отида на Network и конфигурирам за personal file Sharing и сейфирам настройките капсулата остава с жълта мигаща лампичка и мака не я намира .Също така искам да я настроя за споделяне на файлове през интернет Цитирай
Monro Публикувано Юли 1, 2015 Автор Публикувано Юли 1, 2015 (редактирано) От няколко дни имам проблем с интернета. Свързна съм с капсулата, но нета е мега бавен, ютуб буферира постоянно. Виках "техниците" от доставчика, но те не са работили с нищо на Apple и не знаят. Говорят ми, че може да се дублирал канала с на комшиите и затова, но кой ли канал не опитах........ При диагностиката излиза това: Какво да правя.. Редактирано Юли 1, 2015 от Monro Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Юли 1, 2015 Публикувано Юли 1, 2015 Hard reset.. Когато нищо не помага, това върши чудеса. Налагало ми се е 1-2 пъти досега. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
gogi6 Публикувано Юли 1, 2015 Публикувано Юли 1, 2015 Ей такова оправдание за дублиране на канала не бях чувал))))Снимките ти ми излизат размазани на телефона и нищо не виждам Цитирай
Alxx® Публикувано Юли 1, 2015 Публикувано Юли 1, 2015 По шотовете съдя, че има смущения или рутерът ти слабо излъчва. Може и да се застъпват канали, не е рядкост. Гугълни някой софт за мак(че аз съм с dd-wrt и го имам вграден) с който можеш да разгледаш комшиите на какви канали, мощности и пр. са. Цитирай
Monro Публикувано Юли 1, 2015 Автор Публикувано Юли 1, 2015 то си го има тая ф-я: първата и втората мрежа са мойте, бяха на автоматично избиране на канал, после аз слагах 1, 5, 6.... пробвах ама... рутера нарочно лятото си играх и го сложих в коридора на къщата, за да е насредата за всички стаи Цитирай
Alxx® Публикувано Юли 1, 2015 Публикувано Юли 1, 2015 Може арматурата да те цака, мести на 12-ти и го сложи другаде. И при мен е в средата, ама всички съседи са на 5-6-ти, а аз на 11-ти и съм го изпомпал на 70mW. Ник'ви ядове. Цитирай
Monro Публикувано Юли 2, 2015 Автор Публикувано Юли 2, 2015 Как да му увелича mW? До сега не съм имал проблем, от лятото е там... От оператора каза че ползват канали от 2 до 11.. Цитирай
Alxx® Публикувано Юли 2, 2015 Публикувано Юли 2, 2015 Е, както казах - аз съм с друг рутер. Мощност не можеш да пипаш. Цитирай
gogi6 Публикувано Юли 2, 2015 Публикувано Юли 2, 2015 Що не я ресетнеш?Това с каналите е малко тра-ла-ла 1 Цитирай
matsan Публикувано Юли 4, 2015 Публикувано Юли 4, 2015 Я кажете как се прави Хард Ресет ,че от една седмица имам много ядове с капсулата. През няколко минути губи нет ,включително през кабел(както и тогава не виждам диска ,което ме навежда на мисълта,че не е проблема в доставчика на нет).Постоянно ми се налага да я рестартирвам.Прави ми впечатление ,че и доста загрява .Изобщо странна работа - за 4-ри години да съм я рестартирвал не повече от 2-3 пъти. Примерно днес от сутринта не съм имал проблеми. Цитирай
bobiikonomov Публикувано Септември 7, 2015 Публикувано Септември 7, 2015 От горният пост разбирам че и други имат проблем с постоянното рестартиране на капсулата, защото губи нет. Някой дали знае откъде идва проблема, защото при мен след като направих '' hard reset ", нещата не се променят. Досега вече 5 години не съм имал никакви проблеми. Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 7, 2015 Публикувано Септември 7, 2015 Нандфлаш-ът остарява с времето и "зачезват" файлове или части от тях. Понятието "хард ресет" е сътворено от някой мозък. Има рестарт и рестор, като понятия. Мисля, на вас ви е време за второто, поради причината от първото ми изречение. Цитирай
Monro Публикувано Септември 9, 2015 Автор Публикувано Септември 9, 2015 аз така и не разбрах как се прави рестор Цитирай
ayl Публикувано Ноември 15, 2015 Публикувано Ноември 15, 2015 На мен капсулата ми хвърли кърпата вчера. Каквото и да пробвах - не става. Извадих харда отвътре, вързах го на компютър - оказа се, че е умрял, а с него и всичко, което съм събирал през годините. Д'e..ба и работата! Сега се замислям за AirPort Експрес и външен диск към него. Нямам време да чета, затова питам направо. Може ли да вържа външен диск към този рутер и да го ползвам или не? Капсулата разпознаваше външен диск на USB порта. Ако може, ще взема рутер само и ще му купя SSD външен диск. Цитирай
Kimi Публикувано Ноември 15, 2015 Публикувано Ноември 15, 2015 При мен работи. Външен хард, но с AirPort Extreme. Единственото е, че не го достъпвам отвън посредством Win. С iPhone няма проблем. В къщи Win го вижда. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
ayl Публикувано Ноември 15, 2015 Публикувано Ноември 15, 2015 Мисля експрес да си взема, а не екстрийм. То отвън освен с мак и до капсулата нямаше достъп, та не е голяма загуба. Цитирай
Nick Snow Публикувано Ноември 15, 2015 Публикувано Ноември 15, 2015 За нещастие usb-то е само за принтер при express-а. Цитирай
bobidi Публикувано Ноември 15, 2015 Публикувано Ноември 15, 2015 Аз не бих разчитал на каквото и да е което не е поне raid1, дисковете не са това което бяха. Редовно хвърлям дискове на по 2,5 години точно минава гаранцията и бум. Ползвам synology, ползвам си го за time машината, и всичката ми важна друга информация. Предполагам има и други nas които могат да се ползват. 1 Цитирай
KurtiMakarov Публикувано Ноември 15, 2015 Публикувано Ноември 15, 2015 (редактирано) За нещастие usb-то е само за принтер при express-а. Подвеждаш!! USB- то не е само за принтер.Може да се сложи и Хард Диск,и си бачка като TimeCapsule. Аз няколко години бях с външен хард сврзан към express-а. Дори бях сложил хъм,на който бях включил принтер и HDD.В момента го ползвам като втори рутер,вързан към капсола Редактирано Ноември 15, 2015 от KurtiMakarov Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Ноември 15, 2015 Публикувано Ноември 15, 2015 И аз знам, че на експреса усб-то служи само и единствено за принтер. От extreme нагоре поддържат външен диск. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
hrelas Публикувано Ноември 15, 2015 Публикувано Ноември 15, 2015 На мен капсулата ми хвърли кърпата вчера. Каквото и да пробвах - не става. Извадих харда отвътре, вързах го на компютър - оказа се, че е умрял, а с него и всичко, което съм събирал през годините. Д'e..ба и работата! Сега се замислям за AirPort Експрес и външен диск към него. Нямам време да чета, затова питам направо. Може ли да вържа външен диск към този рутер и да го ползвам или не? Капсулата разпознаваше външен диск на USB порта. Ако може, ще взема рутер само и ще му купя SSD външен диск. Защо не смениш просто диска на капсулата ? Преди година имах подобен проблем , купих си добър и качествен диск от същата марка , която ползват и Apple за капсулата, сложих го на мястото на неработещият и сега всичко е наред. 1 Цитирай
Nick Snow Публикувано Ноември 15, 2015 Публикувано Ноември 15, 2015 @KurtiMakarov - Идваш правиш го и ти го подарявам! Физически са го ограничили, няма хакове, врътки, заобиколки или каквото и да е. Цитирай
stangen Публикувано Ноември 15, 2015 Публикувано Ноември 15, 2015 Някои външни дискове се виждат от TimeCapsule-та. Моя USB3.0 диск не иска да се види. С USB2.0 диск, нямам драми и се вижда безгрижно. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.