MMJ Публикувано Ноември 28, 2013 Публикувано Ноември 28, 2013 Около 90 процента от iOS приложенията за мобилни телефони имат най-малко една уязвимост в сигурността, според изследване на HP. Застрашени ли са собствениците на iOS у-ва от хакерски атаки, какво мислите вие: http://www.hotforsec...mpaign=H4S]link 1 Цитирай
eizenhart Публикувано Ноември 29, 2013 Публикувано Ноември 29, 2013 Не е вярно, само при андроид е така. IOS е прекрасна, "гурме" както я нарече един правоверен брат. Защо лъжете и злословите!?!?!!? Sent from my iPad using Tapatalk HD 1 Цитирай
Asen_77 Публикувано Ноември 29, 2013 Публикувано Ноември 29, 2013 Човека от кривата вяра просто е поредното написано в интернет. Важно е каква е истината, а ние ( тези който ползваме устройствата ) знаем каква е! Цитирай
uomoto Публикувано Ноември 29, 2013 Публикувано Ноември 29, 2013 Няма непробиваеми неща в света, измислени от човека.Има вероятност да се проникне в iOS чрез app, когато сте свързани към някаква wifi мрежа - това е сложно за обяснение и няма място за притеснения. А за такива новини е ясно кой плаща. Цитирай
JVV Публикувано Ноември 29, 2013 Публикувано Ноември 29, 2013 HP тръгнали изследват iOS. Похвално. 2 Цитирай
MMJ Публикувано Ноември 29, 2013 Автор Публикувано Ноември 29, 2013 Ясно е, че щом човек го е измислил може да се пробие. В работата всички колеги и така около мен андроид ползващите са доста голям процент. Та от всичките тия хора за година две или три как поне един не изпищя, че са му хакнали телефона, акаунта или вирус да го е набутал с sms-и и яка сметка или нещо да го е пре*б@л... няма такъв. Със сигурност зависи кой как ползва телефона си, но и аз бих казал, че това са измислици за андроид колко били застрашени потребителите му. То и за уиндоус има най-много вируси и е най-уязвимата ОС ама е и най-ползваната... питай ме от колко години не съм хващал вирус на компютъра си... откакто бях ерген )) Sent from my SM-N9005 Цитирай
kal1ch Публикувано Ноември 29, 2013 Публикувано Ноември 29, 2013 Каквото и да говориш, определено на андроид много по-лесно може да се лепне вирус. Факта, че можеш свободно да си инсталираш кракнати игри и приложения, без да знаеш кой ги е кракнал и с какви неща ги е наблъскал говори сам за себе си. Да, тези които знаят какво правят не хващат вируси, но разбиращите са много малък процент от масата. Всички устройства, които имат някаква свързаност (било то интернет, NFC или bluetooth) са застрашени от вируси, но при iOS (дори и Windows Phone) шанса да се заразиш е сведен до минимум, за разлика от Android. 5 Цитирай
BulgarianSS Публикувано Ноември 29, 2013 Публикувано Ноември 29, 2013 Жив пример-един колега е с някакво галакси-нямам идея къде се е ровил и какво е правил,но почна да изпраща спам от телефона. Чак след преинсталация се оправи. (Без дори да си смени паролата на пощата) Подобен случай с iOS устройство не се сещам да съм срещал. Цитирай
JVV Публикувано Ноември 29, 2013 Публикувано Ноември 29, 2013 Нали темата е как 99% от iOS приложенията били уязвими? Кво се заприказвахте за андроид? А сетих се. Само за андроид е задължителна антивирусната програма. 2 Цитирай
BulgarianSS Публикувано Ноември 29, 2013 Публикувано Ноември 29, 2013 Все на там ни водят тези теми Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 29, 2013 Публикувано Ноември 29, 2013 Най - големият вирус за един компютър, е неговият потребител. Умно постъпващият юзър, няма да "налапа", каквато и платформа да ползва. Разликата обаче(между iOS и останалите), е, че при iOS шансът е сведен на възможния минимум, даже и за "непросветените", защото цялата екосистема се контролира. Ето това липсва при другите - работеща екосистема и контрол върху нея. Дори и да налапаш кофти приложение в iOS или някой го "издупчи", проблемът се решава елементарно - триеш приложението, а не преинсталация на целия софтуер. "Затвореността" на iOS си има своите предимства 9 Цитирай
JVV Публикувано Ноември 29, 2013 Публикувано Ноември 29, 2013 Хората искат да къстъмизират и тва си е. И имат виджети. Ах тези виджети. 2 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.