BulgarianSS Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 AP/БТА Турският парламент прие законопроект, който дава повече права над правителството за контрол върху уебсайтовете в страната. Отсега нататък турските власти ще могатда блокират достъпа страници, без да искат преди това решение от съда, пише BBC. Наред с това новият закон ще задължи интернет доставчиците в страната да пазят информация за потребителската активност за период от 2 години и при поискване да я предоставят на държавните органи. Опозицията в Турция реагира остро, като определи законопроекта като атака срещу свободата на словото в страната Интернет достъпът в Турция вече е ограничен, а хиляди сайтове – блокирани. Турският премиер Реджеп Ердоган отворено критикува интернет пространството, наричайки Twitter "напаст" и определяйки социалните медии като "най-лошата заплаха за обществото". Както Twitter, така и Facebook бяха широко използвани от антиправителствените протестиращи миналата година за разпространение на информация по време на демонстрациите, припомнят от BBC. Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (OSCE) каза, че според новия закон телекомуникационните компании в Турция ще могат да събират информация за интернет потребителите без никакви законови ограничения, а самите потребители никога не биха разбрали как и кога са взети техните данни. Източник: цялото интернет пространство Цитирай
BulgarianSS Публикувано Февруари 8, 2014 Автор Публикувано Февруари 8, 2014 Дори и дума не е-надали са я чували.... 1 Цитирай
Grievous Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 Стига сте ръсили глупости бре. Турция диктува модата на балканите, че и оттатък тях. 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 Говориш пълни глупости!! Не говоря за дрехи. Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 Ти стъпвал ли си там? Къде? Кога? Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 Нищо изненадващо, тази страна винаги се е държала като всяка мюсюлманска страна в Азия.Демокрацията е само дума. Ти каза това. Аз не съм напълно съгласен. Какво има за схващане! Цитирай
alex.7777 Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 За съжаление Турция има страшно силна икономика, една от водещите, а от там и мода и култура....казах за съжаление, защото малко завиждам, но това е действителността, хубаво щеше да е и БГ да е силна държава, но за съжаление комунистическия строй ни връща в началото на една средно силна икономически независима държава!!! 6 Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 Къде отиде бе човек!!? Какво робство, какви кланета! Не говорим за това изобщо. Сашо каза каквото трябваше. 3 Цитирай
Grievous Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 Ти къде кривна бре? П. С. Оп, застъпихме се. 3 Цитирай
Alxx® Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 Гледната точка на Виктор хич не е погрешна. Помня изказването на Йозал отпреди десетина - дванадесет години: "Булгаристан отново ще бъде наш, само този път ще си го купим". Иначе, да, Турция е голяма сила в момента и не само в балкански мащаб. Много грешно е да се подценява втората по скорост на растежа икономика в света. 3 Цитирай
BulgarianSS Публикувано Февруари 8, 2014 Автор Публикувано Февруари 8, 2014 Няма да забравим,няма да простим. Иначе-прави сте за всичко,но тук става въпрос за интернет-а и свободата на словото-където сигурно са на предпоследно място...след Северна Корея разбира се... 5 Цитирай
Monro Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 Знаете ли колко земи има изкупени на БГ територия от турски граждани директно и скрито? Скоро ми се струва, че ще се намираме на друга територия/земя/, ЕС ни държи още като самостоятелна държава. В Югоизточна БГ, Доган, си говори на турски и всички го разбират. Малкото български хора, които са останали в този край много трудно могат да си намерят работа, и е задължително владеенето на Турски език. Цитирай
Grievous Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 То май ти започна. Ще те помоля да си оправиш малко и езика! Га си живях още в Бълканите. Това, че съм от Стара Загора не ме прави "Га" говорящ. Цитирай
Anton Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 Grievous, той едва ли имаше това предвид с "га"-то. Според мен просто го използва като стара форма на когато. Турция в последните години много силно вървеше към европеизация. Даваше сигнали, че иска да е модерна държава, която принадлежи към модерния и цивилизован свят. Напоследък обаче и по-точно в последната година на Ердоган нещо му изби клапана и започна да забравя за демокрацията и свободата. Това, което каза Алекс също е вярно разбира се. Като най-силната икономика в региона и втората по растеж, след Китай, няма как да не диктува политиката наоколо. Цитирай
algor Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 Хвала на комшиите! Да, може би малко са се изхвърлили, но те могат да си го позволят, а и по този начин показват кой поръчва музиката и кой плаща. Не, че след време няма да клекнат и да либерализират и тази забрана, но това е политика и евала им правя, че я имат и налагат решенията си по този начин. Ние тук сме другата крайност (в България имам предвид) - лъжем се и се мамим поголовно в интернет, хората горят с пари и покупки, всеки втори върти далавери и заобикаля закони в този прословут интернет. За шибаната продажба на мейл листи за 50-100 лева наляво-надясно и за това, че държавата ни е 90% жалки опити за онлайн търговия чрез спам в мейли, няма какво да говорим. Продават ми земя, хотели, бельо, екскурзии, хидроизолации, душкабини, керемиди и вар, бригадирски колички и работно облекло, автомобили, самолетни билети и гориво, хора, бъбреци, къркане и прочие и прочие намаления и промоции. И никой не го интересува на какъв таргет се обажда този мейл, на какви години, покупателна способност и т.н. Мизерници сме били, мизерници сме и мизервици ще си останем още доста години. За съжаление. Та изреждайки всичко по-горе с удоволствие бих подкрепил един такъв железен (откъм санкции) закон в глупавата ни държава, от който да понапълнят гащите всички псевдо бизнесмени и баш тарикати. Хайде спирам до тук, пък вие се бийте в гърдите с измислената българска чест и гордост, която се среща само на маса след две шишета ракия и по форуми и фейсбуци най-вече. В същото време улиците са празни откъм протести, защото кръчмите и кафенетата са пълни, а българина се чувства социално значим, когато подкрепи три групи протестиращи във ФБ и се подпише в три оналйн подписки против всякакви смехотворни каузи. пп. Всяка прилика с лица и събития е случайна. Разбира се, говоря по-горе за мнозинството българи, което не прави всички такива. Има и други, но те са много, много малко. 12 Цитирай
Hcattaneo Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 Хвала на комшиите! Да, може би малко са се изхвърлили, но те могат да си го позволят, а и по този начин показват кой поръчва музиката и кой плаща. Не, че след време няма да клекнат и да либерализират и тази забрана, но това е политика и евала им правя, че я имат и налагат решенията си по този начин. Това са пълни глупости! За кое им викаш хвала? Може би на това, че Ердоган първо намали влиянието на армията и арестува, и затвори почти всички генерали за държавна измяна? Може би на това, че иска народа да е необразован и неинформиран защото необразован народ се управлява по-лесно? Може би на това, че помля, като истински диктатор, протестиращите хора? Може би на това, че членовете на неговата партия имат привилегии, които другите нямат? Ограничаването на интернет страниците е за цел да следи, кой е с властта и кой не е. Всеки, който не е, отива в затвора. Това познато ли ти е? Цитирай
Grievous Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 От това следва да съдим, че в Украйна се случва същото. Така ли е? 2 Цитирай
algor Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 Това са пълни глупости! За кое им викаш хвала? Може би на това, че Ердоган първо намали влиянието на армията и арестува, и затвори почти всички генерали за държавна измяна? Може би на това, че иска народа да е необразован и неинформиран защото необразован народ се управлява по-лесно? Може би на това, че помля, като истински диктатор, протестиращите хора? Може би на това, че членовете на неговата партия имат привилегии, които другите нямат? Ограничаването на интернет страниците е за цел да следи, кой е с властта и кой не е. Всеки, който не е, отива в затвора. Това познато ли ти е? Няма лошо да квалифицираш нечие писане ей така, с лека ръка. Естествено ще намали влиянието на армията и ще хвърли генералите в затвора. Нима ние сме по-добре, като оставихме всички генерали да ръководят държавата и да въртят най-големите пари с контрабандата?!?! Нали в България това ни е проблема, че не сме видяли никой осъден в затвора, забрави ли?!?! Всъщност знаеш ли какво, изтривам по-голямата част от написаното и ще оставя само увода. Правя го не защото нямам какво да напиша и за протестиращите на площадите в Турция и относно привилегиите на управляващите партии, но всеки с малко мозък в главата си може да ти отговори по-добре и по-аргументирано от мен. В крайна сметка темата е за ограничаването на интернет правата в Турция, а не за външната и вътрешна политика. Споменал съм всичко в моя коментар в контекста на подкрепата на тезата ми, относно това защо подкрепям такъв закон (и казах също, че са попрекалили, но няма кой да чете, а...) и как горе-долу ще се развият нещата в близко бъдеще. Ако толкова ти се коментират генералите и протестиращите в съседна Турция, отвори една тема в подходящия раздел и започвай. Само се въздържай от квалификации на коментарите дали са глупости или умности, защото преценката ти е субективна и това, което за теб е глупост, за други хора може да е най-умното и кадърно нещо на света. 6 Цитирай
Hcattaneo Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 В Украйна протестират срещу определени решения на президента, който се опитва да угоди на Русия, а в Турция срещу премиера, който иска да подтисне народа си, с цел диктатура. Това е мое мнение. Не можеш да кажеш на някой хвала, евала и т.н затова, че подтиска народа си. Ограниченията в интернет са следствие на всичко, което бях написал по-горе. Нали 10-ти ноември беше точно срещу такъв вид политика? П.С Може би се изразих остро. Извинявай. Не трябваше да казвам глупост, а че не съм съгласен. 2 Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 Сега аз ще кажа, че това което казваш за украинците са глупости. Там съм (в Киев) поне веднъж на два месеца и мога да ти кажа, че не протестират заради никакви решения! Те ненавиждат управляващите ги!! Попитай таксиметров шофьор, попитай сервитьорка, магазинерка, полицай... Всички ще ти го кажат. 1 Цитирай
Hcattaneo Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 А защо ги ненавиждат? Не става ясно. Цитирай
Alxx® Публикувано Февруари 8, 2014 Публикувано Февруари 8, 2014 Абе…не знам за Украйна, ама знам, че Турция прогресира под диктата на Ердоган. Дисциплината е рецептата за успех, но си има цена. Хитлер(исторически е ясно като какъв е определен) е вдигнал Германия до недостижими висоти в развитието на индустрията(ако се абстрахираме от нацистката му същност). Под управлението на Тито(има много "за" и "против"), бивша Югославия става най - силната след СССР икономика в източния блок. Путин го псуват в Русия, но той събуди руската мечка и в момента е по - голяма заплаха за запада, отколкото СССР по времето на Хрушчов. Мързи ме да ви давам още примери. Паплач се управлява с желязна ръка, иначе става като България. Факт. 10 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.