Aveliky Публикувано Април 13, 2014 Публикувано Април 13, 2014 Google никога не е копирал функциите на iPhone на Apple при създаването на операционната система Android. Това заяви Хироши Локхаймен – вицепрезидент на Android, след като бе призован като свидетел в поредното съдебно съперничество между Samsung и Apple.По думи на инженера още в самото начало компанията му е била с ясната идея да създаде нещо коренно различно от iOS на своя противник. Това чу журито в съда в Сан Франциско по време на речта на Локхаймер.„Обичаме да имаме своя собствена идентичност, да разполагаме и да показваме свои собствени идеи“ заяви той. „Бяхме много ентусиазирани от това, което правим и в основата на всичко бе въвеждането на нещо различно и ново.“Локхаймер бе първият свидетел в полза на Samsung в делото срещу Apple. Американската компания обвини южнокорейския технологичен гигант в копиране на функциите на iPhone и iPad в своите устройства. Техните противници обаче контрираха с това, че от Google са разработили голяма част от функциите на Android много преди появата на iOS и iPhone.От Apple продължават да твърдят, че плагиатството на Samsung им е нанесло щети на стойност 2,2 млрд. долара. Делото продължава. Източник: kaldata.com Цитирай
Alxx® Публикувано Април 13, 2014 Публикувано Април 13, 2014 „Обичаме да имаме своя собствена идентичност, да разполагаме и да показваме свои собствени идеи“ Я, пак? „Бяхме много ентусиазирани от това, което правим и в основата на всичко бе въвеждането на нещо различно и ново.“ 17 Цитирай
kal1ch Публикувано Април 14, 2014 Публикувано Април 14, 2014 Според последните изтекли документи от делото на Apple и Samsung, през 2006-та Google изобщо не са планирали поддръжка на тъчскрийн в операционната система Android. Статията е на английски, и е малко дълга, но нямам време сега да превеждам. http://appleinsider....va-button-phone Големи иноватори са тия от Гугъл. 3 Цитирай
Grievous Публикувано Април 14, 2014 Публикувано Април 14, 2014 Още вчера разбрах кои ще са участниците в тази дискусия. Прогнозирам и ключ след 3-4 страници. 1 Цитирай
iPhoneman Публикувано Април 14, 2014 Публикувано Април 14, 2014 (редактирано) Според мен статията от части е вярна, Google никога не са копирали iPhone при "създаването" на Android, защото тогава iPhone не съществуваше. Google копираха BlackBerry в цялата му форма дори и ОС на BlackBerry, бутони, тракпад и т.н. Google са знаели, че Apple подготвя телефон и разбира се са го свързали с BlackBerry, неоспорим лидер по онова време. След представянето на iPhone започват мъките за Google да превърнат Android в touch ОС, да премахнат тракпад, бутони, микроСД карта и дори след толкова години всичко при Android е едно голямо миризливо ако, с извинение. RIM влязоха във същият хаос и след години неуспешни опити зарязаха BlackBerry ОС и започнаха нов проект с нова ОС. Поне Google се усетиха навреме и изгониха ръководният състав на Android, че освен заплати години наред нищо не правиха. В интерес на истината Microsoft най-бързо осъзнаха грешките на Google и RIM и започнаха всичко от "0". Според последните изтекли документи от делото на Apple и Samsung, през 2006-та Google изобщо не са планирали поддръжка на тъчскрийн в операционната система Android. Редактирано Април 14, 2014 от iPhoneman 8 Цитирай
Legend Публикувано Април 14, 2014 Публикувано Април 14, 2014 (редактирано) без ядра! Редактирано Април 14, 2014 от Alxx® Цитирай
MMJ Публикувано Април 14, 2014 Публикувано Април 14, 2014 ...дори след толкова години всичко при Android е едно голямо миризливо ако, с извинение. Човече не се изхвърляй като ч*кия на пЕсък, ъпдейтнал съм много версии на андроид ОС, но такова нещо никога не съм виждал. Да си ъпдейтнеш ОС и да ти умре wifi-я, нали една фирма прави хардуера и софтуера... тия за мен са некадърници. Само чуй как звучи: ъпдейтваш ОС и после сервиз. Мога да ти кажа, че андроид въобще не е това което петима човека разискват тук, ако дойдеш на сбирката в Пловдив другия месец ще ти демонстрирам. Цитирай
iPhoneman Публикувано Април 14, 2014 Публикувано Април 14, 2014 Да цитирам колегата, ако ми позволиш. И, общото с темата е? Цитирай
Alxx® Публикувано Април 14, 2014 Публикувано Април 14, 2014 MMJ, wi-fi мре щото си е бил умрел, просто контролът в новата ОС е твърде висок. Иначе, дай да не споменавам колко неща са R.I.P когато ъпдейтнеш андроид, ама не с кастъм и догаждане, а сток?! Знаеш, отворен съм за различни неща, ама дай да не обсъждаме недоразумения? П.П. Спазвайте бон-тон, да се дъвчеме по - дълго, важи? П.П.2 Aveliky не ще да сподели "радостта" от използването на андрешко, не иска да звучи, че взима страна. Иначе ще видите как бълва ...ама засега яко са настъпили газта и почват да настигат Епъл. Тази година ябълката трябва да се понапъне вече. Знаеш ли какво става, когато настъпиш шестцилиндров хюндаи с кожен салон, в опит да догониш Мерцедес? Пукаш бутало. 9 Цитирай
JVV Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Мога да ти кажа, че андроид въобще не е това което петима човека разискват тук, ако дойдеш на сбирката в Пловдив другия месец ще ти демонстрирам. Андроид е архаична джава виртуална машина, която все още компилира приложенията си на всяко стартиране отново и отново. Точно като сименс s25. Това е и причината да и трябват десетки ядра за да не лагва. 2 Цитирай
JVV Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 В този контекст: Това е така, и много е дразнещо, ама засега яко са настъпили газта и почват да настигат Епъл. Тази година ябълката трябва да се понапъне вече. След представянето на iPhone започват мъките за Google да превърнат Android в touch ОС, да премахнат тракпад, бутони, микроСД карта и дори след толкова години всичко при Android е едно голямо миризливо ако, с извинение. Човече не се изхвърляй като ч*кия на пЕсък, ъпдейтнал съм много версии на андроид ОС, но такова нещо никога не съм виждал. Да си ъпдейтнеш ОС и да ти умре wifi-я, нали една фирма прави хардуера и софтуера... тия за мен са некадърници. Само чуй как звучи: ъпдейтваш ОС и после сервиз. Мога да ти кажа, че андроид въобще не е това което петима човека разискват тук, ако дойдеш на сбирката в Пловдив другия месец ще ти демонстрирам. Просто поясних на потребителя какво е андроид. Цитирай
The Shaman Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Спорете на воля, но да спазваме добрия тон. Победител в тоя спор няма да има, но поне да не се убеждаваме едни- други кое е по-добро. Аз щом съм тук е ясно, какъв е избора ми. 4 Цитирай
Alxx® Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Победител има: компаниите лапат, а ние си лаем 6 Цитирай
The Shaman Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Може да не са те, но са иноватори в използването им. Иначе да, на баба ми лаптопа има скенер за пръстов отпечатък а е от деведесет и еди коя си година 2 Цитирай
JVV Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Не крадени гьоргьор. Използваеми ги правят. Като тъчскрийна. Цитирай
iPhoneman Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Обаче никой не ходи да им реве, че "иновациите" са им крадени. Нека отиде при Apple и да се оплаче, че са крадени, ако не ги е срам. Всички имитират iPhone, колкото и да не им харесва факта на много хора, Microsoft, Google, BlackBerry, Nokia оставиха настрана всичко, разбирай стари планове и разработки и 7 години всекидневно и постоянно имитират iPhone. С един смешен телефон без бутончета дори, Apple ги върна в детската градина и им обра парите за кратко време. За iPad да не говорим, че мани. Сега очаквам най-интересното - 64б копията, очаквам с нетърпение да се запозная с отчаяните опити на цял свят да набута 64б процесори в мобилните си продукти, което ще им струва още няколко годинки. След това идва най-забавното - кой ще се осмели да вкара 64б ОС при таблет и телефон !? Тълкувайки факта, че днес само две фирмички на Земята - IBM и AppleInc могат и знаят как се прави нативна 64б ОС, тълкувайки този факт ни очакват още много години на лагове и хиляди проблеми за конкурентите на iOS. Шоуто продължава, всички са 5 години след Apple и бягат в обратна посока, за съжаление. Цитирай
JVV Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 И след като ги направят "използваеми", другите го копирват, демек става крадено. Ама много ми е интересно защо винаги се сещат и те да си ги направят използваеми нещата, но винаги след като Apple са ги направили Цитирай
roll2puff Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Бутнах едни листа с някакво индиго между тях и се зачетох: Пишеше нещо за една услуга наречена в момента iCloud и друга - HTC Sense.com, покрай тях се разлетя и един с информация за Android Device Manager в която пък има скрийншот на някакъв стор, бледо копие на AppStore. Цитирай
JVV Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Вие си се пените и джафкате, но далаверата от това ви е нулева. Говорите глупости и си късате нервите залудо. Ама нек си купуват и самосвали ако щат. Баш през фара ми е. Само не мога да разбера теб какво те боли, че сипваме на някой, който плямпа глупости. Зачети по-нагоре кой започва да ръси тъпните, джавка и се пеняви с андроид глупостите във всяка подобна тема Цитирай
Alxx® Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Ми, в заглавието на темата пише И какво от това? 2 Цитирай
JVV Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 (редактирано) Дай пример за изръсена тъпня. Да го пообсъдим. Аз се сещам за десетина поне. Темата ми се вижда подходяща да се обсъждат всички, копиращи Apple. Отделни за Samsung и за HTC ли трябва да пускаме? Редактирано Април 15, 2014 от JVV Цитирай
roll2puff Публикувано Април 15, 2014 Публикувано Април 15, 2014 Гога, Device Manager и Play Store са си менажирани от Гугъл. Хубави услуги са, ама копието е очебийно, поне да се бяха потрудили да не си прилича толкова. За мен начина на инсталация е основна функция на ОС-а и тя е очевидно копирана. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.