Adamov Публикувано Март 25, 2009 Публикувано Март 25, 2009 (редактирано) Chronus е приложение за iPhone с фирмуер 2.х, което напълно може да замести TimeCapsule, който беше доста популярен при 1.1.х фирмуерите. В момента приложението е налично за сваляне през Cydia, но за съжаление е платено - $7.99, като в този случай имате право само на 1 бекъп на апликация (да се помолим на johnnybravo). Ако имате бекъп правен с TimeCapsule, няма проблем Chronus да го възстанови. Това, което трябва да направите е да копирате файловете от /var/mobile/Library/Preferences/TimeCapsule и да го поставите на същото място, само че на новия фирмуер. ВАЖНО: При някои потребители Chronus може да крашне веднага след стартиране. Този неприятен бъг е остранен и ще бъде пуснат в следващата версия на Chronus 2.1. Нова версия ще може да прави и следните неща: - бекъп на email - режим на бекъпа, при който потребителя избира какво да се съхрани, като по този начин не се пазят излишни неща - поддръжка през URL Последното се оказва една изключително полезна опция. Разработчиците могат да добавят подръжка на приложенията си само чрез поместването им на URL. Потребителите от своя страна посещават само сайта на разработчика, цъкат на линк, който автоматично зарежда Chronus и автоматично инсталира и прави нужните промени. Ако това сработи добре, няма да има нужда да чакате нова верися или ъпдейт, а просто да се появи поддръжка на сайта. Редактирано Юни 30, 2010 от Sladichuk® Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 26, 2009 Публикувано Март 26, 2009 Сваляте си този файл: http://itunes.apple.com/linkmaker/ и правите следното: Kопирайте файла chronus_2.18_iphoneos-arm.deb в /tmp и изпълнете тази команда в терминала или PuTTY: dpkg -i /tmp/chronus_2.18_iphoneos-arm.deb След това остава само да направите един Respring и всичко заспива Цитирай
andreev_vs Публикувано Март 31, 2009 Публикувано Март 31, 2009 Крак за най-новата версия на Chronus! в Cydia 1. Натиснете Buy, License 2. Въведете имейла си 3. Влезте в пощата си 4. Там се загледайте и вижте Offline Activation License Key : 5. Напишете този Offline Activation License Key : като отново цъкнете License и се радвайте Цитирай
NoGood Публикувано Юли 21, 2009 Публикувано Юли 21, 2009 Работи перфектно на 2G OS 3.0 ! Правих 3 рестора и при нито един нямаше проблеми... Цитирай
Grievous Публикувано Февруари 21, 2010 Публикувано Февруари 21, 2010 (редактирано) Chronus v2.2 Full Тествана и работи на 3.1.2/3. Редактирано Февруари 24, 2010 от Grievous Цитирай
tonygti Публикувано Февруари 21, 2010 Публикувано Февруари 21, 2010 Може ли някой да обясни как се борави с програмата. Аз искам да си направя backup само на приложенията от Cydia. Това възможно ли е? Интересува ме също, как след рестор програмата ще знае да ти качи всички програми, които си и задал предварително? Някой от програмите са ми добавени от допълнителни сорсове, или пък са качени ръчно кракнати. Как в такъв случай ще ти качи всичко, което искаш? И сорсове ли качва? Не трябва ли да се направи някъде регистрация и от там да се влиза и да се прави backup, нещо на принципа на funambol. Цитирай
Sladichuk® Публикувано Февруари 21, 2010 Публикувано Февруари 21, 2010 Chronus прави бекъп само на нейтив и от AppStore програмите. За тези от Cydia силно препоръчвам PKGBackup. Преди рестор си правиш бекъп с него, синхронизация, за да се запомни бекъпа в контактите ти, и след джейл, първо качваш сорсовете си, инсталираш го, и правиш рестор на приложенията си от Cydia, а последните му версии (3.1.7, 3.1.9, а вече и 3.1.10) работейки съвместно със SBOrganizer ти връщат дори разположението на иконите на спрингборда. Цитирай
tonygti Публикувано Февруари 22, 2010 Публикувано Февруари 22, 2010 Значи Chronus изчезва от телефона ми. Трябва да погледна тази другата. Цитирай
chris4o Публикувано Юни 25, 2010 Публикувано Юни 25, 2010 Някаква идея дали аз съм недовидял бутон Restore All или наистина трябва едно по едно да се връщат нещата? Цитирай
PunkoHead Публикувано Юни 25, 2010 Публикувано Юни 25, 2010 Аз последния път ги връщах едно по едно.. Мисля, че такова нещо, като Restore All, няма Цитирай
chris4o Публикувано Юни 27, 2010 Публикувано Юни 27, 2010 Oчевидно едно по едно става работата.. Но пък на мен Restore from backup ми свърши сто пъти по-добра работа (не смеех да го направя досега, но понеже не успях по никакъв начин да си напъхам обратно снимките в camera roll, понеже не бях запазил thumbnails, си ресторнах всичко както му е мястото) включително и това, което Chronus-a запазва Цитирай
PunkoHead Публикувано Юни 27, 2010 Публикувано Юни 27, 2010 Restore from backup прави проблеми за по-нататъшно ползване на телефона Цитирай
chris4o Публикувано Юни 28, 2010 Публикувано Юни 28, 2010 И аз тъй знам, ама засега не си е проявило лошия нрав, за по-нататък ще видим.. Цитирай
PunkoHead Публикувано Юни 28, 2010 Публикувано Юни 28, 2010 Препоръката ми е да си бекъпнеш нещата сега с Chronus и след това да направиш чист рестор, без restore from backup, защото после ще береш ядове, че телефончето ти се е прецакало.. Цитирай
chris4o Публикувано Юни 28, 2010 Публикувано Юни 28, 2010 Backup-вам си периодично всичко, за това поне грижа нямам, мерси за препоръката все пак Иначе мисля сега да го пробвам колко ще изкара преди да/ако се скапе заради този рестор.. Цитирай
blajko Публикувано Февруари 9, 2011 Публикувано Февруари 9, 2011 Днес се опитах да направя backup на някои от програмите и игрите ми и не става. Стоят си старите backup-и, които ги бях върнал след рестор, но нови не мога да направя. Преинсталирах програмата на няколко пъти но резултата е един и същ. През ifunbox премахнах старите backup-и и съответно се махнаха от Chronus, но отново не става да направя нови. Ако някой има предложение ще чакам. Дано се оправи, че малкия ще трябва да си минава нивата на игрите отново. Цитирай
Alxx® Публикувано Февруари 9, 2011 Публикувано Февруари 9, 2011 var/mobile/Applications/някакваGame.app/подпапки Library и Documents копирани в компа и проблемът с игрите е решен, както и с повечето приложения. Chronus бекъпва лайбръритата и базите данни, а това е възможно и на ръка, при достатъчно желание и липса на мързел 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.