arm11 Публикувано Октомври 2, 2014 Публикувано Октомври 2, 2014 Ето няколко хитрости, които предполагам повече от нас, които използваме Мас не знаем: 1. Изпозлвайте Emoji клавиатура. 2. Използвайте Spatlight като калкулатор. 3. Обърнете цветовете на екрана. 4. Изтрийте файлове. 5. Добавете сцециален знак. 6. За да запишете видео на вашият екран е нужно да изберете “New Screen Recording” в QuickTime, натиснете "Record" и, или изберете зона, която да бъде записана, или целият екран. 7. Споделете текст с приятели. 8. Paste-нете текст без форматирането му. 9. Изтрийте текст от ляво на дясно. 10. Стартирайте Мака си без звук. 11. За да добавите вашият подпис към всяка една форма, е нужно да се подпишете на бял лист, след това отворите Preview->Preferences->Signatures. Натиснете ‘Create Signature’ и задръжте листа към камерата на вашият Мак. След като Preview улови подписът ви натиснете Accept и готово. 12. Слейте всички Finder прозорци. 13. Променяйте силата на звука тихо. 14. И последно нещо от мен - Shift + Option + Volume Up - финни настройки на силата на звука. Забележка - тествани са на MacOS 10.9, може да не работят на по-стари версии. 12 Цитирай
iribarev Публикувано Октомври 2, 2014 Публикувано Октомври 2, 2014 Браво! Много полезно. Ще ги изпробвам. Цитирай
Nick Snow Публикувано Октомври 2, 2014 Публикувано Октомври 2, 2014 Thanks, поне половината не ги знаех. Цитирай
arm11 Публикувано Октомври 2, 2014 Автор Публикувано Октомври 2, 2014 Искам Алекс да си признае, колко не знаеше :tooth: Аз лично знаех, само Command + Delete Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 2, 2014 Публикувано Октомври 2, 2014 4, без бой си казвам Отдавна трябваше да имаме такава тема и да споменаваме от или до коя OSX бачкат. Смесването на таб-ове е от маверикс нагоре(очевидно защо ). Цитирай
profusion Публикувано Октомври 2, 2014 Публикувано Октомври 2, 2014 Това за емоджито ме изкефи 2 Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 2, 2014 Публикувано Октомври 2, 2014 Бай дЪ уей, в Маверикс+ има видеочат в iMessage. Нищо общо няма с фейстайм и още не съм пробвал става ли с телефон. Цитирай
hidalgo Публикувано Октомври 2, 2014 Публикувано Октомври 2, 2014 (редактирано) Някои не ги знаех. От тези които знаех най-често ползвах finder като калкулатор, както и това за silent увеличаване/намаляване на звука. Полезно. Редактирано Октомври 2, 2014 от hidalgo Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Октомври 2, 2014 Публикувано Октомври 2, 2014 А вместо да се ползва клавишна комбинация за silent увеличаване/намаляване на звука, защо просто не го изключите? Цитирай
rooibos Публикувано Май 31, 2015 Публикувано Май 31, 2015 Понеже не всички вървят на Yosemite 10.10.13 малко да съживя темата: https://support.apple.com/en-us/HT201236 3 Цитирай
drpetar Публикувано Май 15, 2016 Публикувано Май 15, 2016 Нещо съвсем дребно. По принцип прозорчето на Force Quit не може да си променя размера, но ако задържите ALT, позиционирате мишката в периферията на прозореца и влачите, той вече е с променяеми размери. 2 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.