dedil Публикувано Октомври 4, 2014 Публикувано Октомври 4, 2014 Опитвам се да разбера, какъв тип WiFi a/ b/ g/ n е свързан Мак -а ми с капсулата. В местата, където успях да надникна в Мак -а не успявам никъде да намеря такава инфо. Гледайки в капсулата стигна единствено до > и както е видно имам две възможности a/ n. Но нямам идея, коя от двете възможности е? Имам предположение, че се използва по подразбиране по-бързата, но... Моля, някой с опит да подскаже, как мога да знам и най-вече има ли опция, с която да избирам аз протокола? В Мак -а или капсулата, без значение. Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 4, 2014 Публикувано Октомври 4, 2014 Можеш, но е безсмислено. Остави си я така, по дефолт е в смесен режим. Иначе, можеш да конфигурираш капсулата с airport utility, от мака или телефона. Цитирай
mupo Публикувано Октомври 4, 2014 Публикувано Октомври 4, 2014 Не са две възможности, а си вързан на 802.11an, което си е 802.11n на 5Ghz Цитирай
dedil Публикувано Октомври 4, 2014 Автор Публикувано Октомври 4, 2014 Въпросът ми бе продиктуван от желанието винаги да съм на максимално най-добрата опция, т.е. в конкретния случай "а". Машината така ли избира, как да се свърже? Цитирай
mirror Публикувано Октомври 6, 2014 Публикувано Октомври 6, 2014 "а" е първият стандарт със скорост 2Mbit/s. Няма как да си вързан към нея. 802.11a/n обозначава, че поддържа стандартите от "а" до "n". Прочети тук. 3 Цитирай
dedil Публикувано Октомври 6, 2014 Автор Публикувано Октомври 6, 2014 mirror, благодаря! Наистина полезно за лаик, като мен. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.