Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Много са ми интересни всички "реалисти", които ревностно защитават позициите на рационалното и масово изключват всичко конспиративно. Долу горе по същото време в бившите Конго и Заир създадоха и СПИН-а. Сигурно и неговия щам си почива някъде кротко в природата, ама още не е намерен. Такива оптимисти и по казината няма :)

Публикувано

Повечето конспирации идват просто от липса на знание в това което си убеден. Да не мислиш че вируса които си цитирал го има само при човека или е измислен специално за него, има го в куп други организми подобни такива, много по логично е да премине от примат към човек от колкото някой да конструира/модифицира нещо толкова сложно преди повече от 30 години което тогава едва ли е било възможно в предвид фактите по това време.

gr1.jpg

Публикувано

Колега, аз не съм учил колкото теб. Явно съм разбран грешно. Не твърдя, че вируса Ебола е създаден от човека. Твърдя, че учените си играят с тези неща. Модифицират/Кръстосват(или там както се казва) ги и спокойно могат да го използват за всякаква цел. Разбира се да не забравяме, че подобни вируси могат да се изпуснат на вън и да стане мазало. Друга вероятност е някаква група да ги взима тайно срещу голяма сума и да ги използва за лоши цели. Но това са само размисли и страсти. И на последно да добавя, че сегашната болест, която се нарича Ебола не е това което е било преди години, нали така?

Публикувано (редактирано)

Коментара ми беше към bboyg, не за Ебола. По принцип си прав, може да има течове и да се изнасят от различни банки, знаеш хората са корумпирани. Какво имаш предвид, че не е същото, кога преди?

Тук може да видиш предишни събития - http://www.cdc.gov/v...chronology.html

ПП

Някой ако му се модифицира да заповяда, Ебола в електронен вариант публично достъпен - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/nuccore/KJ660346

Едит: надявам се имате НОД32 хахахаха :)

Редактирано от profusion
Публикувано

Вируса се среща в природата при макаците, но негова модификация с обвивка устойчива на естествената имунна система е нещо съвсем различно. 1-во - зашо си мислиш, че това което го пише из учебниците за темпове на развитие на наука и медицина разкрива реалните дати, периоди и събития? 2-ро ако образованието си, си плучил на територията на България, ме съмнява да си имал база за развитие не по-голяма от 10% от това което би получил на запад. НО и там няма да дойде някой и да ти каже - "Абе ние от 40-50 години си правим каквото си искаме, елате да ви покажем как става".

Публикувано

1976 година никак не е преди. И ученето няма нищо общо с действителността. Най-простия пример: учебниците по История дето учихме наврмето!

А относно заразяването, аз съм на 100% сигурен, че човек не може да се зарази от болно животно, дори и да му изяде месото. Всяка година накакви вируси и зарази не е ли малко странно? Не споря за нищо и уаважам труда, който си положил за учене. :)

Публикувано

bboyg спри с простотиите, бил съм в доста Европейски държави + Япония и знам на какво ниво са университетите, институтите и лабораториите им! Не ми ги обяснявай на мен моля на колко процента сме тук... естествено сме по зле но и там не е зона 51!

Тук никой не говори за учебници....те са само за студентите.

Явно не трябва да влизам в тая тема щото само се нервя :tooth:

Публикувано

@uomoto, и ти нищо не каза за месото и заразите! Нищо!

Публикувано

Това на времето по новините го даваха. Някакъв изял месото на крава заразена със свински грип. Човека от де да знае. :D Видял, че животното ще гушва букета и го опраскал на бързо. Става дума само за мускулите, всичко друго се хвърля! По онова време правеха проверки за заразени животни и тогава се е установило. Тогавашната цел беше да се прецакат малките животновъди, за да печелят големите повече. Разбира се, винаги излиза някой голям професор, за да обясни на хората от къде идва вируса, ала бала...

Както и да е!

Да поговорим за предпазването от заразяване. Някакво инфо?, че аз не гледам новини и прочие. :)

Публикувано

Предпазване йок! Трябва да си облечен като Юрий Гагарин . Перфектното биологично оръжие! Но спокойно, който пусна мълвата(или вируса) ,сега прави ваксина и ще ни задължат да си я сложим естествено . Следват Маргбургска треска, Кримска хеморагична треска, кърлежов енцефалит. Все болести от които ти настръхва косата ,но ограничени в определени райони. Схемата на масова психоза е отиграна и работи.

Публикувано

По-горе пуснах схема. От там си прави изводи колко "перфектно" оръжие е;)

Публикувано

Световната банка: Светът губи битката с ебола.

Действията са силно закъснели, смята Джим Йон Ким.

post-12-1413625012,1532_thumb.jpg

Светът "губи битката" с ебола поради липса на глобална солидарност и неосъзнаване на заплахата от епидемията за глобалната икономика, заяви президентът на Световната банка Джим Йон Ким, цитиран от ДПА.

"Продължавам да смятам, че светът не е разбрал какъв е възможният по-неприятен риск, не само за икономиката на Западна Африка, но и за глобалната икономика, и ние все още губим битката", каза той на пресконференция във Франция с президента Франсоа Оланд и ръководителите на Международния валутен фонд, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, както и на други международни организации.

Според Джим Йон Ким въпреки огромните усилия действията във връзка с ебола са силно закъснели. Той също така се обърна с призив към западните страни да спрат да мислят само за границите си, а да ангажират още хора и ресурси за борбата с вируса в Западна Африка.

По данни на Световната здравна организация броят на починалите вследствие на ебола е достигнал 4546 души от 9191 известни случаи в най-тежко засегнатите страни - Гвинея, Либерия и Сиера Леоне, съобщава Ройтерс. Случаи на заразяване бяха регистрирани и в Нигерия, Сенегал, Испания и САЩ, допълва агенцията.

Полицията в Пентагона затвори вход на сградата и част от южния му паркинг, след като жена се почувствала зле и казала на служителите на бърза помощ, че наскоро е била в Западна Африка, предаде Асошиейтед прес, като се позова на длъжностни лица.

Окръг Арлингтън, щата Вирджиния, реагирал на ситуацията, изпращайки екип за работа с опасни вещества и действа като за възможен случай на ебола. Според окръжните власти жената е откарана в местна болница, а по думите на говорител на Пентагона като превантивна мярка е затворена за автомобили и пешеходци част от огромния паркинг на военното ведомство на САЩ. Според съобщение по местно радио жената се почувствала зле вчера сутринта в туристически автобус, който превозвал хора към мемориала на жертвите на атентатите от 11 септември 2001 г. Край Пентагона, предаде ТАСС. Тя споменала, че неотдавна е дошла от Сиера Леоне.

Междувременно круизен кораб с американска медицинска сестра на борда, лекувала пациент с ебола, пътува обратно към САЩ, след като най-малко две страни от Карибския регион отказали да го пуснат да акостира в пристанищата им, предаде ДПА.

Държавният департамент на САЩ съобщи, че жената е под карантина на борда на кораба. Болничната служителка е имала досег с проби от болния от ебола пациент, който почина миналата седмица в Тексас. Корабният лекар следи здравословното й

състояние, като тя няма висока температура или други симптоми на болестта, каза говорителката на американското дипломатическо ведомство Джен Саки.

Blitz

Публикувано

Да поговорим за предпазването от заразяване. Някакво инфо?, че аз не гледам новини и прочие. :)

http://www.hempforfuture.com/2014/10/17/doctors-suggest-that-marijuana-can-protect-you-from-ebola/

• 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
Публикувано

Съмнения за заразен в София, а сега на къде? Признавам си, страх ме е!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

В Министерството на здравеопазването е постъпила информация от столичната болница „Токуда" за български гражданин с грипоподобни симптоми, пребивавал в последния месец в Сиера Леоне.

Пациентът е прегледан и преценен като случай, подлежащ на клинично наблюдение и допълнително лабораторни изследвания. Поставен е в режим на изолация във Военномедицинска академия.

От министерството са категорични, че здравните власти са предприели необходимите действия по установяване и изолиране на лицата, които са били в контакт с пациента.

Тези мерки ще бъдат в сила до получаване на резултат от вирусологичното изследване, което ще излезе в късните часове на тази нощ.

Началникът на кабинета на здравния министър Петър Москов Руслана Петрова заяви, че цялото ръководство е във ведомството и следи ситуацията. Тя отказа да даде подробности по информацията за заразен с Ебола и каза, че своевременно ще бъдат информирани медиите за развитието на ситуацията. Отказа да коментира и дали проби от болния вече са изпратени в немска лаборатория за изследване.

Ето и пълния текст на публикуваното официално съобщение от Министерство на здравеопазването:

Днес в Министерството на здравеопазването (МЗ) е постъпила информация от болница "Токуда" за български гражданин с грипоподобни симптоми, пребивавал в последния месец в Сиера Леоне. Пациентът е бил прегледан и преценен като случай, подлежащ на клинично наблюдение и допълнителни лабораторни изследвания. Поставен е в режим на изолация във ВМА, съобщават от здравното министерство.

Съобразно приетите протоколи за действие, препоръчани от Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията, здравните власти и Столичната регионална здравна инспекция са предприели необходимите действия по установяване и изолиране на лицата, които са били в контакт с пациента. Тези мерки ще бъдат в сила до получаване на резултат от вирусологичното изследване, което ще излезе в късните часове на тази нощ.

В МЗ функционира щаб, който поддържа постоянна връзка със столичната регионална здравна инспекция, ВМА, болница "Токуда", Националния център по заразни и паразитни болести и вирусологичната лаборатория към него. МЗ ще информира обществото периодично, посочват от министерството.

Източник: dariknews.bg

Деси няма нищо страшно на този етап. Поне да изкарат резултатите по-късно и тогава да кажат дали е ебола. В доста държави имаше съмнения за подобни случай и в повечето се оказаха неверни.

Публикувано

Дон'т паник! :)

Публикувано

Деси, току що говорих с роднина медицинско лице. Тази болест се предава, само при обмяна на телесни течности - целуване, сексуални контакти и т.н. Не се разпространява като грип, така че както каза Сашо - Не се коси ;)

Публикувано

Аз пък се притеснявам за птичия грип, за свинския също, а вчера ядох телешка пъжола и вече се притеснявам и за тъпата луда крава...

Егаси, дайте съвет, какво да правя, къде да се скрия? Да спра ли да ям месо? Но пък дометния грип...? Помошшшшшш...

Публикувано

Едва ли сАрказмЪт в случая е най-подходящ, но ти си знаеш най-добре.

Публикувано

Сарказмът си е точно на място, защото хората се психират по нещо, без да са информирани за основни неща. Минава се съвсем малко време и вече са забравили за какво е било всичко. За това дадох примера с гриповете.

Ама всеки си знае.

Публикувано (редактирано)

Сарказмът не помага...ако спреш месото ще те нападнат листни въшки ;-)

Благодаря, колеги, за подкрепата, наистина ме е страх, преди време от първата вълна свински грип изгубих приятелка, беше само на 26 и остави малко дете...да не говорим за изпадналата в дълбока кома здравна система, на която трябва да разчитаме да ни предпази, че дори и предварително закупената специална носилка нещо я няма...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Редактирано от dessyteneva
Публикувано

За трагикомичното ни "здравеопазване" си права, ама не се коси. Бистър ум и правилни решения в тежките моменти са рецептата за оцеляване.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...