Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано (редактирано)

Има ли начин да вкарам в мака хдми водео сигнал (телевизията ми идва по хдми от сеттопбокс) и да гледам с някакъв софтуер?

(Проблема ми е, че искам да използвам PIP а не може защото и двата сигнала Мак и ТВ са по хдми)

Редактирано от profusion
Публикувано

Този сеттопбокс, няма ли си уеб интерфейс? Ако има, не ти трябват никакви кабели. Освен, ако не съм разбрал правилно.

HDMI портът на мака ти е изход, а не вход.

п.п.

А начин има с такова или друго

https://www.blackmagicdesign.com/products/intensity/models

Редактирано от JVV
Публикувано

Сеттопбокса може да има интерфейс но аз нямам достъп до него и едва ли ще ми даде доставчика...

JVV, знам че е изход аз питам дали мога да вкарам гигнал някак по юсб или тъндърболта или мини-дисплея и т.н..

И аз се интересувах преди време за нещо подобно (конзола към мак), но за съжаление решенията са доста скъпички (или по-евтини, но с не HD качество) и не си заслужава.

Редактирано от DreamcatcheR
Публикувано

Ще използвам темата за подобно питане. Един приятел ми даде стрийм за IP телевизия. На мака я отварям с VLC, даде ми и HD устройство с което гледам на ТВ. Та въпроса ми е, има ли възможност да го подкарам на AppleTV? На 2-ката съм с джейл, там няма да е HD. На 3-ката пък няма джейл и вероятен плеар.

Публикувано

И аз се интересувах преди време за нещо подобно (конзола към мак), но за съжаление решенията са доста скъпички (или по-евтини, но с не HD качество) и не си заслужава.

Сподели евтините, ме ми трябва ХД, искам докато работя да чуя новините или от сорта, ако искам сериозно да гледам ще си превключа на ТВ естествено.

Публикувано

STB-то има ли друг out освен HDMI?

В DX има стотици USB video capture джаджи, но коя ще тръгне под OSX не е ясно.

Тези поне е ясно че тръгват

https://www.elgato.com/en/gaming/gamecapture-hd

http://www.hauppauge.com/site/products/data_hdpvr2-gaming.html

https://www.blackmagicdesign.com/products/intensity

Не знам дали си струва. Толкова струва един монитор.

Публикувано

Ще използвам темата за подобно питане. Един приятел ми даде стрийм за IP телевизия. На мака я отварям с VLC, даде ми и HD устройство с което гледам на ТВ. Та въпроса ми е, има ли възможност да го подкарам на AppleTV? На 2-ката съм с джейл, там няма да е HD. На 3-ката пък няма джейл и вероятен плеар.

Само ми се върти в главата:

От стриймовете да погледнеш какъв тип са, rmb или там, каквито има и съответно дали Plex ги поддържа. Ако да, слагаш плекс на тв3, правиш един плейлист файл със стриймовете вътре и си готов.

Сетих се, че имам един такъв USB capture, взех го от ebay за 10-15лв.

Току що го пробвах с ето тази програмка на iMac-a и се оказа, че бачка чудесно.

PGpQvpfil.jpg

Редактирано от Izzy

STB-то има ли друг out освен HDMI?

Ето това е модела STB:

USB

Ethernet

HDMI

Optical audio

4-pin 3,5 mm jack composite video output, Stereo line output

Power

mag250_box4-500x500.jpg

Редактирано от profusion
Публикувано

Е значи с такова като на Izzy ще стане през composite изхода.

Супер с това би трябвало да стане:

41Gxv-HVcsL._SY300_.jpg

@Izzy кой точно модел е този защото из нета намирам почти само EasyCAP DC60 който май не подържал Мак ОС?

Редактирано от profusion

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...