Nick Snow Публикувано Май 23, 2015 Публикувано Май 23, 2015 Здравейте, Използвам dock-a с включен autohide и съм доста доволен. Въпросът е може ли да напиша скрипт/снипет, който да ми изключва autohide-a или да го блокира докато е отворен finder-a. Така ще се улесни доста работата с Finder. Пускам темата като отправна точна на research, не очаквам някой да ми каже - "плюсни е тоя код тука и ще запее" Ще се радвам на всякакви коментари, идеи и мнения по въпроса. Поздрави, Ники. Цитирай
Alxx® Публикувано Май 23, 2015 Публикувано Май 23, 2015 Жокер: изключи аутохайд от настройки и напиши скрипт, включващ командата Command+Option+D Тя е за скриване и показване на док-а. Иначе за обратния вариант, свързан с криене на дока и статус бар-а при отваряне на конкретно приложение - виж тук. 1 Цитирай
Nick Snow Публикувано Май 23, 2015 Автор Публикувано Май 23, 2015 Благодаря за насоките, за момента го направих с макроедитор. Когато Finder стане активен изпълнявам следния код, когато стане неактивен същото, но с true. tell application "System Events" to set the autohide of the dock preferences to false Малко е тъпо със soft който ти рънва в background, но за сега е ок. Цитирай
chayanne Публикувано Май 24, 2015 Публикувано Май 24, 2015 Като ми остане малко свободно време, ще се пробвам с някакъв скрипт. Sent from my iPad using Tapatalk Цитирай
Nick Snow Публикувано Май 24, 2015 Автор Публикувано Май 24, 2015 Трябва да се види event handling-a в apple script. Кое събитие какъв event задейства. Цитирай
chayanne Публикувано Май 25, 2015 Публикувано Май 25, 2015 (редактирано) На прима виста — нещо подобно може да стане, но мака ми е в офиса и не мога да тествам. tell application "System Events" set activeApp to name of first application process whose frontmost is true if "Finder" is in activeApp then --код за спиране на аутохайд else --код за активиране на аутохайд end if end tell Sent from my iPad using Tapatalk Опитай това: https://www.dropbox....uy1TAjKrNa?dl=0 Sent from my iPad using Tapatalk Редактирано Май 25, 2015 от chayanne 2 Цитирай
Nick Snow Публикувано Май 25, 2015 Автор Публикувано Май 25, 2015 Браво, много яко си го направил. Вчера пробвах с твоя скрипт, но без repeat-a не зацепи и си мислех, че няма как да стане, защото не виждах кой ще прихваща event-a. Явно става. Браво пак и благодаря! Цитирай
chayanne Публикувано Май 25, 2015 Публикувано Май 25, 2015 Не е съвсем като без проблем де. При тестовете имах проблем с спирането на скрипта т.е., не мога да го Quit-на. Ще го помисля малко и ще пиша ако стане. Цитирай
Nick Snow Публикувано Май 25, 2015 Автор Публикувано Май 25, 2015 (редактирано) Предполагам защото е във while цикъл, а не с callback, но от моята гледна точка е fair enough. edit: Явно в apple script няма такова понятие като callback. Повечето suggestion-и в google са за repeat със някакъв sleep Редактирано Май 25, 2015 от Nick Snow Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.