DreamcatcheR Публикувано Август 22, 2015 Публикувано Август 22, 2015 От днес е факт нова програма на Apple, която е валидна само за малка част от произведените м/у септември 2014 и януари 2015 телефони iPhone 6 Plus. Проблемът е свързан със задната камера и замазване при снимане. iPhone 6 нe e засегнат, което подсказва, че може би става въпрос за оптичната стабилизация в 6+. Можете да въведете серийния номер на телефона си на този адрес и да проверите дали подлежите на подмяна: https://www.apple.com/bg/support/iphone6plus-isightcamera/ За България мястото, с което трябва да се свържете, е Криейтив Център. От тук аз лично имам няколко въпроса, които вярвам ще вълнуват и други: 1) задължително ли е премахването на джейла преди носене на телефона в Криейтив? Ако да - как най-добре да стане? Може ли чрез Cydia Impactor или ресторът/ъпдейтът е задължителен? Предполагам всеки би искал да си запази джейла (или поне опцията) и да му бъде сменена камерата. 2) ако телефонът им се даде без джейл и е на 8.4, те ще го ъпдейтнат ли до 8.4.1 и въобще имат ли такава практика? Чета на страницата с програмата, че трябва да се направи бекъп преди носенето в сервиз, но това ми се струва по-скоро като превантивна мярка. Това сами да ъпдейтват софтуера без да се налага, ми се струва малко нагло. Как мислите? 3) трябва ли да се махне Touch ID/паролата преди да се остави? Цитирай
petkoxray Публикувано Август 22, 2015 Публикувано Август 22, 2015 (редактирано) И моя го дават,че е за подмяна,но аз не съм забелязал да имам проблеми.Какво да правя в случая ? Има ли смисъл да ми е сменят или не? Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Август 22, 2015 от petkoxray Цитирай
mirror Публикувано Август 22, 2015 Публикувано Август 22, 2015 Изчакай да наближи края на производствената гаранция и го смени. 2 Цитирай
Alxx® Публикувано Август 22, 2015 Публикувано Август 22, 2015 По точка 1: да, задължително е. Директива от Епъл е да се режат от гаранция джейлнати телефони. Също е задължително да се махнат всички лични данни, пасс-ове и ID-та, преди да се остави за сервиз. При мен сидиа импактор не сработи, тествах я още като излезе. Не е задължително, но е практика след хардуерен ремонт да ресторнат последната версия. Хубавата новина е, че джейлът на 8.4.1 е демонстриран вече и е въпрос на часове да се пусне. 1 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Август 22, 2015 Автор Публикувано Август 22, 2015 Alxx, много благодаря за инфото. Що се отнася до другите коментари, само да ви кажа, че явно не съм изразил напълно добре нещата - не става въпрос за подмяна на целия телефон, а само на камерата Така че, все тая кога ще се подмени, стига да е до 3 години от датата на активация. Честно казано и аз с моя не съм забелязал проблеми на светло, но на тъмно като че ли не усещам стабилизацията да работи. Преди като бях с 6-ца правех същите снимки в ниска осветеност като сега с 6+. И си викам - файда никва от тoя IS, а то май ще се окаже, че наистина има някакъв дефект. Не се притеснявайте, дори и да нямате никакви (привидни) проблеми с камерата, щом влиза в програмата, носете да я сменят. Цитирай
The Shaman Публикувано Август 23, 2015 Публикувано Август 23, 2015 Никъде не се споменава тъмно или светло. Проблема е, че се получава блър (зсмъгляване) ефект на снимките. Поне по сайтовете затова тръбят. А и ако нямам проблеми, а моя излиза, че е за смяна, защо по дяволите да го правя?! Цитирай
Alxx® Публикувано Август 23, 2015 Публикувано Август 23, 2015 Задвижващият механизъм на IS заклинва при някои, от това е. Типичният смартфон е с камера, чиито лещи се задвижват с бобина, както мембраните на говорител. 6+ е със различна механика(подобна на тая във фотоапаратите) и естественно е твърде чувствителна на вибрации и удари. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Август 23, 2015 Автор Публикувано Август 23, 2015 (редактирано) Никъде не се споменава тъмно или светло. Проблема е, че се получава блър (зсмъгляване) ефект на снимките. Поне по сайтовете затова тръбят. А и ако нямам проблеми, а моя излиза, че е за смяна, защо по дяволите да го правя?! Никъде не се споменава, но блърът (размазване, не замъгляване) се получава при по-ниска осветеност и тогава би трябвало да се включва стабилизацията. Всеки си решава дали да го носи в сервиз, но щом от Епъл са обявили програма за това, значи проблем има и то сериозен. Вероятно на повечето изобщо не ни работи стабилизацията, но не сме и забелязали, защото просто няма никаква индикация в iOS, че тя работи. При обективи например се чува леко жужене, когато се задейства. Лирично отклонение. Предпочитам да обявяват програмите по този начин, отколкото след дъжд качулка, както се случи с тази за смяна на видео чипа (демек цялото дъно) при macbook 15" 2011-2012. Тогава проведох сума ти разговори и имейли със служители на компанията и не искаха да ми го оправят безплатно извънгаранционно, а целия нет беше луднал от този проблем (повреда на видео чипа няколко месеца след изтичане на гаранционния срок). От Криейтив ми искаха 1150 лв (по спомен). Дадох го в друг сервиз и за ~300 ми сложиха нова видео карта. След това този лаптоп го продадох, а след година на новия собственик му изгоря цялото дъно. Епъл пуснаха тази програма наскоро (преди няма година) и казват, че ще възстановят парите за ремонти, но само ако са правени в оторизиран от тях сервиз Редактирано Август 23, 2015 от DreamcatcheR Цитирай
The Shaman Публикувано Август 23, 2015 Публикувано Август 23, 2015 За протокола, макар, че е без значение, блър като действие/функция не е никакво замазване. Здраве да е де Цитирай
Alxx® Публикувано Август 23, 2015 Публикувано Август 23, 2015 https://translate.google.com/#auto/bg/blur В случая не иде реч за ефект, а за дефект. Цитирай
The Shaman Публикувано Август 23, 2015 Публикувано Август 23, 2015 Нали не смяташ, че след забележката по-горе, не съм го проверил Но не това е най-важното разбира се Разбира се и Дрийм не е в грешка, въпрос на тълкуване. Писах ефект, защото го познавам първоначално от разни програми за графична обработка Важното е, че явно има хора с проблеми а вече има начин и да се разрешат. Цитирай
trader Публикувано Август 27, 2015 Публикувано Август 27, 2015 (редактирано) Моята камера сдаде багажа преди месец. Имаше разни трикове в нета с почуквания, рестарти и тн. не помогнаха ... за седмица я смениха гаранционно (сменят камерата с друга а не телефона). Прави мъгливи снимки защото фокуса замръзва на около 30ина сантиметра и не иска да се промени. Редактирано Август 27, 2015 от trader Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.