Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

От днес е факт нова програма на Apple, която е валидна само за малка част от произведените м/у септември 2014 и януари 2015 телефони iPhone 6 Plus. Проблемът е свързан със задната камера и замазване при снимане. iPhone 6 нe e засегнат, което подсказва, че може би става въпрос за оптичната стабилизация в 6+.

iphone6plus-isight-camera.jpg

Можете да въведете серийния номер на телефона си на този адрес и да проверите дали подлежите на подмяна: https://www.apple.com/bg/support/iphone6plus-isightcamera/

За България мястото, с което трябва да се свържете, е Криейтив Център.

От тук аз лично имам няколко въпроса, които вярвам ще вълнуват и други:

1) задължително ли е премахването на джейла преди носене на телефона в Криейтив? Ако да - как най-добре да стане? Може ли чрез Cydia Impactor или ресторът/ъпдейтът е задължителен? Предполагам всеки би искал да си запази джейла (или поне опцията) и да му бъде сменена камерата.

2) ако телефонът им се даде без джейл и е на 8.4, те ще го ъпдейтнат ли до 8.4.1 и въобще имат ли такава практика? Чета на страницата с програмата, че трябва да се направи бекъп преди носенето в сервиз, но това ми се струва по-скоро като превантивна мярка. Това сами да ъпдейтват софтуера без да се налага, ми се струва малко нагло. Как мислите?

3) трябва ли да се махне Touch ID/паролата преди да се остави?

Публикувано (редактирано)

И моя го дават,че е за подмяна,но аз не съм забелязал да имам проблеми.Какво да правя в случая ? Има ли смисъл да ми е сменят или не?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Редактирано от petkoxray
Публикувано

Изчакай да наближи края на производствената гаранция и го смени.

Публикувано

По точка 1: да, задължително е. Директива от Епъл е да се режат от гаранция джейлнати телефони. Също е задължително да се махнат всички лични данни, пасс-ове и ID-та, преди да се остави за сервиз. При мен сидиа импактор не сработи, тествах я още като излезе. Не е задължително, но е практика след хардуерен ремонт да ресторнат последната версия. Хубавата новина е, че джейлът на 8.4.1 е демонстриран вече и е въпрос на часове да се пусне.

Публикувано

Alxx, много благодаря за инфото.

Що се отнася до другите коментари, само да ви кажа, че явно не съм изразил напълно добре нещата - не става въпрос за подмяна на целия телефон, а само на камерата :) Така че, все тая кога ще се подмени, стига да е до 3 години от датата на активация.

Честно казано и аз с моя не съм забелязал проблеми на светло, но на тъмно като че ли не усещам стабилизацията да работи. Преди като бях с 6-ца правех същите снимки в ниска осветеност като сега с 6+. И си викам - файда никва от тoя IS, а то май ще се окаже, че наистина има някакъв дефект.

Не се притеснявайте, дори и да нямате никакви (привидни) проблеми с камерата, щом влиза в програмата, носете да я сменят.

Публикувано

Никъде не се споменава тъмно или светло. Проблема е, че се получава блър (зсмъгляване) ефект на снимките. Поне по сайтовете затова тръбят.

А и ако нямам проблеми, а моя излиза, че е за смяна, защо по дяволите да го правя?!

Публикувано

Задвижващият механизъм на IS заклинва при някои, от това е. Типичният смартфон е с камера, чиито лещи се задвижват с бобина, както мембраните на говорител. 6+ е със различна механика(подобна на тая във фотоапаратите) и естественно е твърде чувствителна на вибрации и удари.

Никъде не се споменава тъмно или светло. Проблема е, че се получава блър (зсмъгляване) ефект на снимките. Поне по сайтовете затова тръбят.

А и ако нямам проблеми, а моя излиза, че е за смяна, защо по дяволите да го правя?!

Никъде не се споменава, но блърът (размазване, не замъгляване) се получава при по-ниска осветеност и тогава би трябвало да се включва стабилизацията.

Всеки си решава дали да го носи в сервиз, но щом от Епъл са обявили програма за това, значи проблем има и то сериозен. Вероятно на повечето изобщо не ни работи стабилизацията, но не сме и забелязали, защото просто няма никаква индикация в iOS, че тя работи. При обективи например се чува леко жужене, когато се задейства.

Лирично отклонение.

Предпочитам да обявяват програмите по този начин, отколкото след дъжд качулка, както се случи с тази за смяна на видео чипа (демек цялото дъно) при macbook 15" 2011-2012. Тогава проведох сума ти разговори и имейли със служители на компанията и не искаха да ми го оправят безплатно извънгаранционно, а целия нет беше луднал от този проблем (повреда на видео чипа няколко месеца след изтичане на гаранционния срок). От Криейтив ми искаха 1150 лв (по спомен). Дадох го в друг сервиз и за ~300 ми сложиха нова видео карта. След това този лаптоп го продадох, а след година на новия собственик му изгоря цялото дъно. Епъл пуснаха тази програма наскоро (преди няма година) и казват, че ще възстановят парите за ремонти, но само ако са правени в оторизиран от тях сервиз :smile:

Редактирано от DreamcatcheR
Публикувано

За протокола, макар, че е без значение, блър като действие/функция не е никакво замазване. Здраве да е де :)

Публикувано

Нали не смяташ, че след забележката по-горе, не съм го проверил :) Но не това е най-важното разбира се :) Разбира се и Дрийм не е в грешка, въпрос на тълкуване. Писах ефект, защото го познавам първоначално от разни програми за графична обработка :)

db9911b7b15e4e27b38b58fd545c0c94.jpg

Важното е, че явно има хора с проблеми а вече има начин и да се разрешат.

Моята камера сдаде багажа преди месец. Имаше разни трикове в нета с почуквания, рестарти и тн. не помогнаха ... за седмица я смениха гаранционно (сменят камерата с друга а не телефона). Прави мъгливи снимки защото фокуса замръзва на около 30ина сантиметра и не иска да се промени.

Редактирано от trader

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...