turieca Публикувано Август 23, 2015 Публикувано Август 23, 2015 След работа си пъхнах лаптопа в чантата и тръгнахме към морето. Вечерта в Бургас го извадих от чантата включих го и няма клик работеше само десен бутон и движението на курсора и така и с външна юсб мишка. Отидох до мола, че не си нося меджик маус-а и там същата работа само десен бутон реагира. Успях да подкарам клик с външната мишка колкото да направя формат и чиста инсталация, но и това не помогна. След всичко това остана десен клик с външна мишка и движение на курсора от тъчпада от който изчезна дори и десния клик от него. Преди преинсталацията пробвах и ресетите и, но не помогнаха. Ще отива към криейтив, но ако някой има идея нещо да спася лев ще съм доволен. Sent from my iPad using Tapatalk Цитирай
Alxx® Публикувано Август 24, 2015 Публикувано Август 24, 2015 Свали капака и батерията - под нея се вижда винтчето на тъчпада, с което се регулира ходът му. Лентовият кабел там е също за тъчпада. Виж с винта свободния ход и дали не лепне. Презакачи и конектора ако няма ефект от винтчето. 1 Цитирай
MacIlian Публикувано Август 24, 2015 Публикувано Август 24, 2015 @turieca, Погледни батерията дали приляга добре в гнездото, имах същия случай на macbook на който бетерята беше издута, след като оправих самите елементи вътре в батерията, нещата си дойдоха на място. Ако машината работи нормално без батерия, значи батерията опира яко в тъчпада и от там идва проблема. 2 Цитирай
pepo1919 Публикувано Август 24, 2015 Публикувано Август 24, 2015 Д имах същия случай на macbook на който бетерята беше издута, Аз също и първото,което спря да работи,беше клика. Цитирай
turieca Публикувано Август 24, 2015 Автор Публикувано Август 24, 2015 Благодаря за съветите, но нямам с какво да отворя. Изпращам го днес в криейтив да го видят. При мен си щрака тъчпада, а нямам клик дори с външна мишка. Незнам има ли връзка. Ще пиша като има резултат. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
turieca Публикувано Август 24, 2015 Автор Публикувано Август 24, 2015 Еър 2012 на Черноморец съм нямам нищо в мен. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
mariankata Публикувано Август 24, 2015 Публикувано Август 24, 2015 На Air 2012 e звезда (5-ца) винта, докато на MacBook Pro 2012 е обиновена кръстачка. Ако нямаш правилната отвертка, не те съветвам да напъваш винтовете (само ще затрудниш хората след теб да го отворят). А за click-a, на мен не ми става много ясно.... Кликане си има нормално, но просто функцията не е там?? От там следва батерията да не пречи на trackpad-a. След преинсталация (какво и как преинсталира?) си е пак същото... (тук вече е странно). На мен ми е най-интересно защо от външна мишка да не иска да select-ва... Тap to click от Settings пробва ли го? Цитирай
turieca Публикувано Август 24, 2015 Автор Публикувано Август 24, 2015 (редактирано) Аз само с тап то клик го ползвах. Щракането го има функцията я няма. С външна миша успях да форматирам и да направя чиста инсталация на Йосемити, като до момента на стартирането на операционната система външната мишка работеше, а след това отново само десен клик, а тракпада изчезна и и десния. Движението на курсора си е нормално няма клика и влаченето с три пръста също. Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Август 24, 2015 от turieca Цитирай
Alxx® Публикувано Август 24, 2015 Публикувано Август 24, 2015 Reset SMC и reset pram прави ли? Цитирай
The Shaman Публикувано Август 24, 2015 Публикувано Август 24, 2015 Саше и той е тук Събрахме се 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.