rooibos Публикувано Септември 1, 2015 Публикувано Септември 1, 2015 От няколко дена се шуми около това: http://technews.bg/article-84255.html Някой има ли засегнат от форума? Цитирай
The Shaman Публикувано Септември 1, 2015 Публикувано Септември 1, 2015 За да проверите дали сте засегнат: 1. Инсталирайте openssh server от Cydia 2. Свържете се чрез SSH 3. Навигирайте до /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries/, и проверете за тези стрингове в тази директория: ● wushidou ● gotoip4 ● bamu ● getHanzi Цитирай
gogi6 Публикувано Септември 1, 2015 Публикувано Септември 1, 2015 (редактирано) Също и с iFile или Filza директно от телефона Редактирано Септември 1, 2015 от gogi6 Цитирай
The Shaman Публикувано Септември 1, 2015 Публикувано Септември 1, 2015 Palo Alto, бяха пуснали и адрес, на който може да се провери директно серийния номер, нo нещо не го намирам. Цитирай
bboyg Публикувано Септември 2, 2015 Публикувано Септември 2, 2015 Да не би Jailbreak слагало, не би чудо видяло! Все по-съмнителни стават тия Jaibreak-ове напоследък. Не знам какво толкова инталират хората, които го ползват. С AppZapp и малко търпение, може да си вземете всичко на по 1-2 EURO, или направо за без пари. Ама бай ганя пари за интелектуален труд не дава... Цитирай
Grievous Публикувано Септември 2, 2015 Публикувано Септември 2, 2015 Аз като имам джейлбрек и нямам нито едно кракнато приложение и от Cydia, прави ли ме Бай Ганьо? Сигурен съм, че има и други. И това без AppZapp от по 2-3 лева, което дори за първи път чувам. 6 Цитирай
gogi6 Публикувано Септември 2, 2015 Публикувано Септември 2, 2015 То щото без джейл ,не бяха хакнали някакви iCloud акаунти преди месец-два!Хора които си нямат пинятие,продължават да свързват джейлбрейка с кракнати приложенияНо това сме го дъвкали хиляди пъти!AppZapp ли? 4 Цитирай
baronbg Публикувано Септември 2, 2015 Публикувано Септември 2, 2015 Да не би Jailbreak слагало, не би чудо видяло! Все по-съмнителни стават тия Jaibreak-ове напоследък. Не знам какво толкова инталират хората, които го ползват. С AppZapp и малко търпение, може да си вземете всичко на по 1-2 EURO, или направо за без пари. Ама бай ганя пари за интелектуален труд не дава... И от сидия са ми платени. Я ми кажи от AppZapp, как да си сложа запис на разговори? Цитирай
bboyg Публикувано Септември 2, 2015 Публикувано Септември 2, 2015 AppZapp е приложение, което следи постоянно AppStore за промоции (временно намалени и безплатни приложения). Странно ми е че в случая никой не е чувал за него, апък уж аз съм неосведомения. Leak-а в iCloud няма нищо общо с това дали имаш root access в телефона, или не. Атаката беше на ниво сървър. Grievous, действително масата потребители на Apple устройства, си правят Jail за да инсталират безплатно. Далеч съм от мисълта, че промяната на интерфейса и поведението на телефона, както и добавянето на нови функции (като запис на разговори и File Explorer например) са основното заради което масата прави Jail. Нека хората на които им е мания да "разцъкват" да ме извинят. Вас не съм искал да ви слагам под Ганьо знаменател 2 Цитирай
dessyteneva Публикувано Септември 2, 2015 Публикувано Септември 2, 2015 Не се сещам за нещо, направено от човек, което да не може да бъде "хакнато" пак от човек, те пробиват защитите на Пентагона... Просто всичко е софтуер, така както джейла използва пробив, така и хакерите намират дупчици в сигурността. Не вярвам някой да съхранява чак толкова чувствителна информацияя, за да се притесняваме толкова. Виж тази последната атака е гадничка, защото заключват телефоните и искат откуп, това вече е неприятно, но пък от друга страна, както при всяка ОС, трябва да се внимава какво се инсталира и от къде - ако се ползват проверени източници, рискът ще е по-малък. Аз лично за себе си, все още не съм намерила достатъчно силен довод, за да джейлна, просто това, което имам ми е достатъчно, но след като хората имат нужда от туиковете, ще си ги слагат и не вярвам такива атаки да ги спрат. Цитирай
emco83 Публикувано Септември 2, 2015 Публикувано Септември 2, 2015 AppZapp е приложение, което следи постоянно AppStore за промоции (временно намалени и безплатни приложения). Странно ми е че в случая никой не е чувал за него, апък уж аз съм неосведомения. Ами да, защото си има Appshopper от много време, с много по-голяма база от AppZapp. Явно водата, която си открил не е достатъчно топла. Цитирай
bboyg Публикувано Септември 2, 2015 Публикувано Септември 2, 2015 В никакъв случай не казвам че съм открил нещо. AppZapp ползвам от времето когато iPhone 4S беше най-актуалната машина на пазара, дали го има от преди това не мога да кажа. Цитирай
The Shaman Публикувано Септември 3, 2015 Публикувано Септември 3, 2015 Е това те прави "по-малко" бай Ганя На пoлoвина само 2 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.