Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple Hardware Test

Recommended Posts

Публикувано (редактирано)

Здравейте,имам някакви съмнения от производителността на имака,който е на 10 -на дена.Рестартира се по бавно ,зарежда по бавно ,с прясно инсталирана ос 10.11.2 е версията. Когато исках да вляза в хардуерен тест ми излиза само една чертичка на екрана

http://prikachi.com/...90/8511990f.png

В детската стая аймака е от 2011 г и имам чувството че работи по бързо.

Какво ще ме посъветвате да направя?

Редактирано от kracode
Публикувано

Reset SMC, PRAM reset...

Публикувано

Преди малко го направих това,като че ли стана малко по добре,но веднага след това пробвах да видя дали ще вляза в хардуерен тест и ми дава същият черен екран с бяла чертичка-следвам тези стъпки

Using Apple Hardware Test

• Shut down your computer. Then, press the power button to turn it back on.
  • Press and hold the D key before the gray startup screen appears.
  • It takes a minute or so for AHT to start up and inspect your hardware configuration. While this is taking place, an icon appears on the screen:

Публикувано

Беше прав,комбинацията е option +D и тогава влязох в този прословут тест и се поуспокоих.Добре че ми показа 0 грешки ,че щях да се вкарам в някой филм сигурно, в някакви разправии.

http://prikachi.com/images.php?images/743/8512743V.jpg

Сега му правя чиста инсталация и Reset SMC, PRAM reset и го оставям да работи за мен ,а не аз за него:)

Чак се учудвам,4 години разлика в моделите в къщи и новия мак работи съвсем малко по-бързо ,едвам може да се долови .За екрана ,мишка и клавиатура вече е друга баница:)

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Ако ви липсва AHT, може да си изтеглите ръчно от тук за вашия модел.

Първо трябва да разрешите да се показват скритите файлове с команда: ​

• defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles YES

Задръжте бутона Option, десен бутон върху иконата на Finder и изберете Relaunch.

След това маунтвате .dmg, който сте изтеглили за вашият модел от горния линк. Копирате съдържанието в папката /System/Library/CoreServices на същото място във вашият Мак.

Рестартирате като държите бутона D до влизане в Apple Hardware Test.

След цялата процедура, може да изключите да се виждат скритие файлове/папки през терминал с команда:

• defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles NO

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...