Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• 0

Обаждания през EDGE и DATA PUSH

Въпрос

Публикувано (редактирано)

Имам страхотен проблем от доста време, за който до днес не намерих нормално обяснение. Телефонът ми беше сетнат на EDGE, за да имам по дълъг живот на батерията през деня докато го ползвам; с други думи ползвах 2G мрежа за обаждания. Наред с това използвам и PUSH NOTIFICATIONS за e-mail и IM+.

Непрекъснато получавах оплаквания от хора, че не могат да ме намират и че обажданията отиват директно към voicemail или дава съобщение, че съм извън обхват. С други думи свързването с мен е било, ако не невъзможно, то много трудно.

След прочетеното от мен тази сутрин обаче, се оказа, че този проблем си има много просто обяснение, на което Apple до момента не е дал гласност, а проблема е сериозен И Е ХАРАКТЕРЕН САМО ЗА iPHONE / без значение от генерацията /.

Накратко: Ако сте на мрежа 2G /EDGE/ и имате PUSH NOTIFICATION активирани, за каквото и да е ИЛИ имате DATA трафик, то в този момент, не можете да получавате обаждания. Нелепо, но факт.

Тук има професионалисти в областта на iPhone и ако някой може да даде повече светлина над този проблем, ще съм му благодарен МНОГО... както и останалите, предполагам. До тогава включвам 3G-то и ще си зареждам тела по два пъти на ден :(

Ето и източниците ми:

http://reviews.cnet.com/8301-19512_7-10115034-233.html?tag=mncol;title

http://www.3g.co.uk/3GForum/showthread.php?t=99220

Редактирано от The Shaman
Няма нужда от пълни текстове на английски. Темата е в неправилен раздел!!!

15 отговора на този въпрос

Recommended Posts

• 0
Публикувано

Чак пък важно!!!!!!!

• 0
Публикувано

Това не е проблем на iPhone, а е проблем на GSM мрежата.

• 0
Публикувано

Nokia няма този проблем... със сигурност коя и да е GSM мрежа, няма да се съобрази с iPhone, защото имат по-голяма изгода от DATA трафика, отколкото обажданията, като цяло защото в повечето случаи са пакетна услуга. Въпросът е тук дали преоритета може да се зададе директно от iPhone или този проблем нямарешение.

@The Shaman: да, за мен е важно, както и за всички, на които дневният живот на батерията е важен наред с това да могат да са винаги в час с изпратените им e-mails и push notifications. аз използвам iPhone-a си за работа и само това, дори една игра нямам на него; ето защо, горе-посочените критерии съм гги сметнал, не чисто персонално, като важни за мен, но предполагам и за много други потребители, които и идея си нямат за този проблем!!

Въпросът ми е простичък: Дали има, или не fix за това...

• 0
Публикувано

Аз също мисля че проблемът е в оператора. Обажданията не са през 2г мрежа, а през GSM. GPRS и EDGE са само за дата трафик и работят на различни честоти. Другия вариант е да имаш проблем с GSM модула, съвет не мога да дам, защото всички имали подобен проблем досега, са имали проблем заради некоректно предоставена услуга, не заради самото у-во.

Искам да ми отговориш на един въпрос - когато си джейлвал телефона, първо го активира или първо го джейлна?

• 0

Когато използвате data през EDGE няма начин телефона да покаже входящо обаждане поради факта, че радио-то е блокирано от data tranfer. Единственния начин това да стане в 2.5G мрежа е ако телефона е с две радио-та (или направи пауза и ви попита какво да прави, но iPhone не го може това :(). При UMTS мрежите такъв проблем няма.

Редактирано от ThUnDeR
  • 0

Ако е така,както казва колегата, спри пуша и настрой fetch new data на 15 или 30 мин. Така ще генерира трафик само на определения интервал, а не вярвам получаването на мейл на секундата да е от кардинално значение за теб.

П.П. Споменаваш че с друг тел и твоята карта няма проблем, а опита ли твоя тел с карта на друг оператор? Имам подозрение че си на ментел, а те тия дни се разсипаха от експерименти, създаващи проблем с айфон.

Редактирано от alxx
  • 0
Публикувано

Аз съм с SBScheduler и съм си направил профил вечер да ми спира пуш и 3г и сутрин да ми ги вкючва.

• 0
Публикувано
Ако е така,както казва колегата, спри пуша и настрой fetch new data на 15 или 30 мин. Така ще генерира трафик само на определения интервал, а не вярвам получаването на мейл на секундата да е от кардинално значение за теб.

П.П. Споменаваш че с друг тел и твоята карта няма проблем, а опита ли твоя тел с карта на друг оператор? Имам подозрение че си на ментел, а те тия дни се разсипаха от експерименти, създаващи проблем с айфон.

Проверих и се оказа, че мрежата /Vivatel/ е NOM2... а при NOM1 този проблем го няма. Дали е NOM1, NOM2 или NOM3 това е избор на оператора. В линковете, които съм постнал е обяснено детайлно, от къде произтича проблема!

• 0

Само да вметна, че няма телефон който да е включен на UMTS/GSM едновременно в БГ и да може да получава смс и обаждания коректно. Няма нокия, самсунг и т.н. , познавам безброй хора които си купуват телефони с 3Г, въобще незнаейки за какво служи, но по подразбиране слушалката е с включен двоен режим на работа и съм чувал безброй оплаквания " Абе ко ми стаа с якия телефон, ем е включен ем не мое ме наберат, на три дена е, а требе да го носим на ремонт " :) и чак когато се премине в режим само ГСМ нещата се оправят-това е и при трите оператора. И от трите оператора казват , че знаят за проблема и работят да го оправят, ама това вече трае откакто има 3Г в БГ :))

Редактирано от kawabiker
  • 0
Публикувано

Тук става въпрос, когато телефона е само на 2G мрежа.

• 0
Публикувано

Аз съм с 3GS и съм на Мтел. Проблема при мен е същият, само, че дори и на 3Г да съм дори и да не използвам в момента интернет получавам СМС, че не могат да се свържат с мен. На ден така около 20 СМС-а. Според мен проблема е в операторите не в телефона. Пък знае ли човек :D

• 0

странно сега пробвах да си звънна докато се ровя в нета през EDGE и при мен работи,просто EDGE изчезва и тела звъни

Редактирано от versace_gold
  • 0
Публикувано

Дано да са си оправили мрежите. Аз често слушам онлайн радиа и нямам проблем с разговорите.

• 0
Публикувано

Миналата седмица имаше проблем с 3G мрежата на M-тел ,за това някои може да са имали проблеми с разговорите :)

Сега нещата са наред

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...