Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Дали има тук почитатели на класическото бръснене, или си харесвате турския жилет?

safety+shave.jpg

Публикувано

Аз съм много фен и ме кефи, но...

Като се обръсна с бръснача, (и като ходя на фризьор и имам време винаги и задържително ме бръсне и той) брадата ми расте много по-бързо, отколкото като се избича със самобръсначката.

Предполагам това е, защото млатя по 2-3 контри като съм с Жилетчето и това си казва думата.

Иначе кефа при бръснене с бръснача и крем за бръснене е несравним.

Особено като ме бръснат...

Публикувано

Дали има тук почитатели на класическото бръснене, или си харесвате турския жилет?

safety+shave.jpg

Long live

PRORASO

MERKUR of SOLINGEN

TABAC

Публикувано

Кой merkur използваш, аз съм 37c слант бар

Публикувано

Merkur Futur е моето оръжие !

Все още обаче не съм се спрял категорично на конкретни ножчета ..... и така вече 12 години, откакто се върнах към класиката.

Сподели от кои си най-доволен.

Публикувано

Е как 12 години да не си намериш ножчета..

Аз изпробвах доста и за сега любими са ми perma sharp руските, остри и меки, никакво дразнене. Вчера купих bic за проба и днес им беше теста, като за първи път ми се сториха добре - остри и меки :)

От пол силвър, дерби, уйлкинсън, астра зелена, персона червена. Не съм очарован, някои ме дерат още при първото ползване.

Приготвил съм и федър, но още не съм ги пробвал

Публикувано (редактирано)

Определено Федър и Пол Силвър са ми фаворитите, но сякаш вече узрявам за бръснач и се гевезя.

А тези руските, които споменаваш не съм ги пробвал.

Редактирано от varna2005
Публикувано

Не съм докосвал самобръсначки откакто се уволних. Само машинки

Публикувано

Ако може да включим и машинките в темата, аз имам и машинка, но нещо ми се струва, че или аз не я ползвам като хората или нещо не е наред. Филипс е с три диска - среден клас около 150-200 лв но ми отнема много време да се обръсна. Нещо като 15 минути на брада на около 5-7 дни и винаги има да довърша с ножче ...

Публикувано

И аз си закупих Филипс за 190 лева миналата година и така си стои в опаковката. Голямо бръснене падаше като започна, накрая ефекта е - раздразнена кожа и необръсната добре брада. Не съм пробвал мокро бръснене, но то се и обезсмисля ефекта от цялата дандания.

Публикувано

И азсъм с Филипс, три ножчета, водозащитена.

Публикувано

Ааа...не такива :biggrin:

Това е моята.

post-217-0-79605800-1453121870_thumb.jpg

Публикувано

Електрически Браун, стар но бръсне добре. Обаче не ме кефи сухото и само събира прах. По същество:

Уилкинсън или стар солингенски бръснач - друго не ползвам отдавна. За след бръснене - класиката 4711. ;)

Публикувано

За хора с чувствителна и раздразнителна кожа препоръчвам класическото бръснене.

А и не отнема толкова време колкото си мислите, отнема същото време като със самобръсначките.

Класическото бръснене е малко подобрено с времето си, не е хард каквото повечето го смятат. Хубава четка от естествен мек косъм прави пяна още в купичката със сапуна само с три-четри завъртания и размазваш по лицето, минаваш с острото ножче и си готов :)

Можеш на 3-4 бръснения да слагаш ново ножче и винаги да се бръснеш с идеално остро ножче, което е една от причините да не дразни кожата, лесно и бързо отрязва косъма и е само едно ножче демек по малко дразнене на кожата. Честото сменяване на ножчето е и по хигиенично. А хубавия сапун създава идеална основа ножчето да се хлъзга по кожата и да не я дразни.

Същевременно без контра може да постигнеш много гладък ефект ако това е целта де.

Другото интересно е че има много видове сапуни, ножчета, четки и бръсначки, може да си направиш перфектна комбинация и 0 дразнене на кожата.

С тези елекрически само си дразните кожата и със сигурност не е по-бързо, а и не е по ефективно, не може да обере всичко навсякъде

Публикувано

Единственото модерно при мен е, че вместо четка и сапун ползвам гел. Уилкинсън мно'о ясно.

Публикувано

Аз съм с много раздразнителна кожа, но съм и леко кюсе :) Бръсненето при мен трае, не повече от три, четири минути.

Публикувано

Също като Жоро, всяка сутрин под душа. Пробвал съм всякъкви, класически със сменяемо ножче, с 3, с 4, даже един Филипс се търкаля в шкафа.

Все пак ние не сме представителна извадка, както каза 2-3 минути под душа, даже и без огледало, само с опипване.

Публикувано

Точно хахах :) Без огледало, без пяна:)

Публикувано

С шинелче да разтъркаш и пак става... ;)

П.П. Аз действам с метода: къпане да омекне брадата и след това бръснене със студена вода... През два дена това.

Публикувано

Monro, снимката която си показал не е на класическо бръснене , а със safety razor!

Публикувано
Също като Жоро, всяка сутрин под душа. Пробвал съм всякъкви, класически със сменяемо ножче, с 3, с 4, даже един Филипс се търкаля в шкафа.

Все пак ние не сме представителна извадка, както каза 2-3 минути под душа, даже и без огледало, само с опипване.

Най-добрият вариант. Под душа да омекне косъма, че иначе моята брада като пада в мивката дрънчи. Само така не ми се раздразнява кожата при това не ползвам козметика за след бръснене.

Sent from my iPad using Tapatalk

Публикувано

След бръснене ползвам балсам на Нивеа. Действа ми много добре.

Публикувано (редактирано)

Алекс използваш ли го бре?

Има си някои "трикове", които по скоро са правила за правилно бръснене и по-точно за поддръжка на кожата, за да няма раздразнения.

Преди бръснене е хубаво да се почиства лицето с гел за почистване на пори (като цяло е добре поне веднъж дневно да се почиства лицето с такъв гел) така се премахват мазнините и мръсотията по кожата, която всеки има. След това лицето се напръсква с топла вода (не гореща или хладка, а топла), за да омекне косъма и самата кожа да стане по еластична. Нанася се избрания гел/съпун/пяна или каквото там използвате и задължително първо се минава по посока на косъма, тъй като космите на хората израстват под различен ъгъл е хубаво да проверите коя част от брата ви на коя посока расте за да не режете срещу нея. Ако търсите по-гладко бръснене нанасяте втори път от гела/съпуна и правите хоризонтално бръснене от ушите към устата. След това вече идва контрата, която вече ви прави тип "бебешко дупе" :smile:, след самото бръснене е препоръчително лицето да се измие хубаво със студена вода, за да се затворят порите и задължително някакъв крем/балсам или нещо от този вид, но да не е мазно, за да не запушва порите (размазвате на ръцете и с ръцете по лицето). Честото сменяване на ножчето също е много важно, с тъпо ножче и много повтаряния върху кожа която не е защитена от гел/съпун или пяна за бръснене води до раздразнение. А и да не забравя, колкото по-малко ножчета има на самобръсначката толкова по щадяща е за кожата.

Теста за правилното бръснене е след процедурата да нанесете спирт - не трябва да щипе никъде :smile:

Дълго и широко, но е това истината...

Аз се бръсна за 3 минути с цялата процедура, но с едно минаване, всяка вечер. Типа на самобръсначката ми позволява с едно минава по посока на косъма да е гладко и задоволително. А раздразнението на кожата е 0.

Редактирано от Monro
Публикувано

Аз се бръсна с това от години ;)

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...