Severus Публикувано Март 25, 2009 Публикувано Март 25, 2009 Интернет на вашия iPhone през USB кабела! Да, това е възможно и много лесно изпълнение (Знаете, че моите ръководства са винаги лесни ) В края на ръководството съм описал и обратния вариант. Да използвате телефона като EDGE модем за компютъра. 1. Трябва да имате инсталиран .Net Framework 3.5 /Vista си го има/. Трябва на телефона да имате работещ EDGE! /не трябва да го махате с Bossprefs или да му давате грешни настройки!!!/ 2. Свaляте този архив 3. Разархивирате го някъде. Пускате си на телефона OpenSSH и инсталирате на компютъра прокси сървъра от архива - ccproxy 4. Връзваме телефона към компа с USB кабела. Стартираме файла 1_start_ssh_tunnel.cmd. Не затваряме прозореца. Стартираме winscp.cmd, и отиваме в папка /private/var/preferences/SystemConfiguration Копираме си на компа preferences.plist, а оригиналния го преименуваме в preferences.plist.bak. 5.С WordPad добавяме редовете в червено на това място. <key>Interface</key> <dict> <key>DeviceName</key> <string>ip1</string> <key>Hardware</key> <string>com.apple.CommCenter</string> <key>Type</key> <string>com.apple.CommCenter</string> <key>UserDefinedName</key> <string>com.apple.CommCenter (ip1)</string> </dict> <key>Proxies</key> <dict> <key>HTTPEnable</key> <integer>1</integer> <key>HTTPPort</key> <integer>808</integer> <key>HTTPProxy</key> <string>127.0.0.1</string> <key>HTTPProxyType</key> <integer>1</integer> <key>HTTPSEnable</key> <integer>1</integer> <key>HTTPSPort</key> <integer>808</integer> <key>HTTPSProxy</key> <string>127.0.0.1</string> <key>ProxyAutoConfigEnable</key> <integer>0</integer> </dict> Копираме променения файл на телефона. Даваме му owner - wheel. 6. Рестартираме телефона. 7.Затваряме всички прозорци и го включваме към usb кабела. Стартираме прокси сървъра. От меню options--->Advanced----->Network махаме отметката на "disable external users" 8. Стартираме 1_start_ssh_tunnel.cmd (не затваряме прозереца) и след него стартираме proxy_tunnel.cmd. Пак не пипаме прозореца. ИМАТЕ СИ ИНТЕРНЕТ ОТ КОМПЮТЪРА Изпробвано и тествано! Работи! Както се досещате, след като веднъж сте минали по тази инструкция, за да имате интернет на телефона стъпките са само три- 1. Пускате си проксито. 2. Връзвате телефона. 3. Стартирате файлчетата от т.8 Внимание: След промяната на файла preferences.plist, вие няма да можете ползвате EDGE интернет през мобилния оператор, а само през usb кабела. Ако искате да възстановите възможността да ползвате мобилен интернет, просто си изтрийте файла и върнете името на preferences.plist.bak. Рестартирайте телефона. Телефона като EDGE модем за компютъра 1. Връзвате телефона към компа с usb кабела. Пускате OpenSSH. 2. Старирате 1_start_ssh_tunnel.cmd и след това 2_start_socks_tunnel.cmd /ще ви се отворят два команд прозореца - не ги затваряйте/ 3. Пускате Safari на телефона и отваряте някой сайт. 4. Стартирате на компютъра FireFox. Пишете в адресния бар about:config и натискате enter. Двоен клик в/у параметъра network.proxy.socks_remote_dns , за да стане true. После отивате в Tools--->Options--->Network---->Settings и избирате Manual configuration. В полето Socks Host пишете --- 127.0.0.1 1080 port /http и другите полета трябва да са празни, а на порт да пише 0/ 5. Готови сте. Браузвате от компютъра през EDGE modem - iphone Цитирай
Anthony Публикувано Април 2, 2009 Публикувано Април 2, 2009 Ами ако имаш работещ EDGE на Ipod-a, може и да работи. Цитирай
shosho80 Публикувано Април 2, 2009 Публикувано Април 2, 2009 Ха, това значи е невъзможно...нали ? Цитирай
Severus Публикувано Април 2, 2009 Автор Публикувано Април 2, 2009 ......1. Трябва да имате инсталиран .Net Framework 3.5 /Vista си го има/. Трябва на телефона да имате работещ EDGE! /не трябва да го махате с Bossprefs или да му давате грешни настройки!!!/ ...... Цитирай
Alxx® Публикувано Април 10, 2009 Публикувано Април 10, 2009 Да питам фена на Челси: За кой фърм върви преименуването на .bak,защото съм с 2.2.1,2Г и телефона закова на ябълката?П.С.Изтрих разширението и се оправи.Дали да не пробвам с .old, като на мобинстал.файла,защото и там имах забиване по същия начин? Цитирай
Severus Публикувано Април 10, 2009 Автор Публикувано Април 10, 2009 Върви на всички. Проблемът не ти идва от преименуването. Можеш да го преименуваш както си искаш, та даже и да го изтриеш. Въпросът е редактираният файл да е ок. Цитирай
Alxx® Публикувано Април 10, 2009 Публикувано Април 10, 2009 Пробвах два пъти,същото стана.Ще пробвам с .old.Няма да го трия, че може едж-а да ми потрябва някога Edit:Бачка с .old. :tux: Edit 2 : Евала пич! Цитирай
chukolna Публикувано Април 11, 2009 Публикувано Април 11, 2009 Две въпросчета имам аз : 1. Така ли трябва да се редактира файла ? 2. Не мога да сменя owner на wheel защото не ми е активно ( явно някъде допускам грешка , но не мога да си я намеря ) Мерси предварително . Цитирай
Alxx® Публикувано Април 11, 2009 Публикувано Април 11, 2009 Ако нямаш как с winscp,ползваи iCommander директно на телефона.Аз така го направих и бачка. Цитирай
dalastdon Публикувано Април 13, 2009 Публикувано Април 13, 2009 Може ли да помоля някой да качи направо редактирания preferences.plist файл някаде понеже не ми се получава нещо.Не ми дава да задам owner пробвах с какво ли не.Със iphone 2G 4GB firmware 2.2 на вивател съм ако е от значение. Цитирай
devilkills Публикувано Април 17, 2009 Публикувано Април 17, 2009 Надявам се сметката ми за телефон да не стане накрая 200 лева Благодаря ви. Цитирай
devilkills Публикувано Април 18, 2009 Публикувано Април 18, 2009 Линк към preferences този е от телефона ми настроен и с зададени права [освен ако не се променят при качването на вашия телефон] Всичко работи както трябва Цитирай
dalastdon Публикувано Април 20, 2009 Публикувано Април 20, 2009 Стана .Благодаря много, за темата и на devilkills за preferences файла. Цитирай
code7 Публикувано Април 24, 2009 Публикувано Април 24, 2009 Първо здравейте това ми е първия пост, искам да благодаря на всички за това което правят и за всички благинки които качват . Въпроса ми е следния напрвих си настроиките и нета си тръгна дори в Tunnel.cmd се вижда, че отваря и затваря портове и определено ползва нета на от компютъра, но от снощи до сега без нито един разговор и без нищо да съм свалял натрупах сметка като предният смс снощи, когато го направих показа 0,23 лв .... а сега 5 лв. провабвах го, като си видях сметката и после свалих едно приложение някаде около 1 мб не помня точно и след няколко часа проверих имах 4 ст. разход от СМС-а ли е от ГПРС на Глобул съм, нзн толкова ефтини смс-и някои да има обяснение :question: Благодаря предварително. Цитирай
bombastyk Публикувано Април 30, 2009 Публикувано Април 30, 2009 Здравейте, от около година съм в този форум до сега не съм писал да не ви занимавам с глупави въпроси, ръководствата са толкова ясни, че не имало нужда да ви пиша и благодарение на тях съм се оправял. Но сега имам въпрос. Има ли друг начин освен winscp.cmd да се направят следните стъпки: 4. Връзваме телефона към компа с USB кабела. Стартираме файла 1_start_ssh_tunnel.cmd. Не затваряме прозореца. Стартираме winscp.cmd, и отиваме в папка /private/var/preferences/SystemConfiguration Копираме си на компа preferences.plist, а оригиналния го преименуваме в preferences.plist.bak. Копираме променения файл на телефона. Даваме му owner - wheel. Причината за този въпрос е, че имам интернет само на едно устройство и не мога да ги свържа с winscp.cmd Цитирай
bombastyk Публикувано Април 30, 2009 Публикувано Април 30, 2009 Оправих се, бях поропуснал мнението на alxx :redface: Цитирай
Anthony Публикувано Април 30, 2009 Публикувано Април 30, 2009 Браво, бе. Ми той форумът е на 2 месеца, а ти си тук от цял година Цитирай
bombastyk Публикувано Април 30, 2009 Публикувано Април 30, 2009 Неее, от една година съм в света на iphone и с вашите съвети и ръководства. Цитирай
bombastyk Публикувано Май 7, 2009 Публикувано Май 7, 2009 Здравейте, пак едно въпросче. Имали начин интернета да стане малко по бърз? Цитирай
bombastyk Публикувано Май 7, 2009 Публикувано Май 7, 2009 Разбрах те прекрасно :redface: имах предвид на Iphonе през USB много по бавен е от нета през EDGE и незнам дали това е нормално. Цитирай
Alxx® Публикувано Май 8, 2009 Публикувано Май 8, 2009 Ако сбъркам, поправете ме! EDGE поддържа до 3,6Mb/s. Тъй като се предполага че комп-а разрешава някакъв процент от връзката за iPhone tunnel suite, сам прецени каква скорост трябва да имаш на компа за да отговори на възможностите на iPhone-а. Цитирай
bombastyk Публикувано Май 9, 2009 Публикувано Май 9, 2009 Благодаря за отговора.Не съм много на ясно и за това попитах. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.