Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

KeRanger - първият вирус, който порази компютри на "Епъл"

Компютри от марката "Макинтош" на американската компания "Епъл" (Apple) за пръв път бяха поразени от вирус, наречен "KeRanger", съобщава Ройтерс.

Зловредната програма шифрира данните на заразените компютри, след което иска от потребителите откуп в трудно проследими цифрови валути - биткойни, за да се сдобият с електронен ключ и да възобновят паметта на хард диска си.

По този начин "KeRanger" става първият вирус, успял да преодолее защитата на компютрите на "Епъл".

Миналия петък хакерите разпространиха тази зловредна програма, като я качиха в програмата "Трансмишън".

Тя е предназначена за предаването на данни чрез торент тракера "Бит-торент".

Хакерите замаскираха вируса като нова версия на програмата "Трансмишън", като той "дебне" в компютъра в продължение на три дни.

След това шифрира потребителските файлове и иска откуп от 1 биткойн (около 400 долара).

Засега вирусът е изваден от сайта, а потребителите могат да си свалят новата версия на "Трансмишън", автоматически обезвреждаща инсталирания на компютъра вирус.

Източник: Vesti.bg

Публикувано (редактирано)

Обикновено подминавам такива теми, но явно са сериозни нещата. Тия дни често ползвах Transmission-a, сега като го включих да видя за ъпдейт, веднага изпищя това:

Screen_Shot_2016_03_07_at_14_49_17.jpg

Още информация: http://researchcenter.paloaltonetworks.com/2016/03/new-os-x-ransomware-keranger-infected-transmission-bittorrent-client-installer/

Очевидно, ако сте теглили Transmission от 4. март насам, откъдето и да било (вкл. официалния сайт), е силно вероятно да сте заразени.

Редактирано от DreamcatcheR
Публикувано

Слава богу, аз си го изтеглих на 29 февруари и изглежда, че съм чист. Вчера набърза ръка приложението замина в коша и не мисля да го използвам повече... Жалко...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Точно на 4 март изтеглих версия 2.90, защото ми писна от uTorrent. :lol:

Но явно съм бил късметлия, защото не съм попаднал на заразената (http) версия на сайта им.

Публикувано

Преди й бях фен, но се отказах от нея. Последните пробвани от мен версии вкарваха процесора в кечупа, без видима причина.

Публикувано

А сега какво ползваш? 

Аз доскоро бях с uTorrent, но имах някакви проблеми с нестабилна интернет връзка и изтеглих Transmission. Май пак ще се връщам :) 

Публикувано
11 hours ago, Alxx® said:

Преди й бях фен, но се отказах от нея. Последните пробвани от мен версии вкарваха процесора в кечупа, без видима причина.

При мен преди изобщо не теглеше. Сега работи перфектно - даже е доста по-лека от uTorrent по мои впечатления.

Публикувано

Не е по темата, но uTorrent е от най-гадните примери за adware. Аз бих препоръчал qbittorrent - малко е спартански, но върши работа и е надежден.

Публикувано

Е те нали ще я "изчистят"... Що бързате да се откажете от хубавата програма..?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...