gosta Публикувано Май 31, 2016 Публикувано Май 31, 2016 Днес сутринта пускам лаптопа и след гледам тракпада едвам се движи . При кликване работи, но стрелката едвам се движи . Поразгледах по форума , направих Pram resset , след това и ресет и на настройките на захранването и никакво подобрение. От там преинсталация на чисто на ел капитан и разлика никаква , като междувременно докато свалях капитана дисплей започна да гасне (става черен но не заспива) и след малко пак се активира. Общо взето това се повтаря с различен интензитет, но е постоянно. В момента на чисто нов ел капитан , без нищо друго и след няколко часа тракпада реши да работи , но дисплея все така си прави каквото си поиска. Понякога само премигва и не изгасва , друг път си става черен и след малко пак светва самичък , без никаква моя намеса. През цялото това време , дори и в началото епълска блутут мишка си работеше безпроблемно, без насичания, лагове и т.н. Проблеми с дисплея нямаше допреди преинсталацията. Дайте някаква идея ,какво да правя преди да отида до епъл и да ме изтръскат една торба пари. Благодаря П.П Докато пиша и тракпад-а пак се прецака Цитирай
pepo1919 Публикувано Май 31, 2016 Публикувано Май 31, 2016 При мен,тракпада се беше прецакал от заминала(подута)батерия 1 Цитирай
gosta Публикувано Юни 1, 2016 Автор Публикувано Юни 1, 2016 Отворих капака батериите са си наред . Няма подуване . Все пак лаптопа е само на година и 4-5 месеца.... Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
gosta Публикувано Юни 11, 2016 Автор Публикувано Юни 11, 2016 Развръзката: В неделя миналата седмица посетих епъл стор и там компютъра ,даже отказа и да запали. Казаха ми , че не могат да кажат какво е и започват да сменят части докато тръгне , като ще започнат от цялата горна част (клавиатура , батерия , тракпад) и дисплей. Днес го взех . В топ форма е след сменени дисплей , батерия , тракпад , клавиатура и дъно на обща 783 паунда . За щастие , въпреки изтеклата едногодишна гаранция ,сами се позоваха на закон за потребителя в Обединеното кралство , който ги задължава , да удължат гаранцията с още 6 месеца . Не платих нито стотинка. Някакъв луд късмет извадих с оставащи още 23 дни , иначе по-добре беше да си купя нов лаптоп отколкото да се изръся 2/3 от цената като нов, за ремонт. Така и не ми казаха каво му е било, а просто ми изпратиха на имейла фактурата със сменените части. Много се надявам , да не се повтори повредата , че доста солено излиза. 1 Цитирай
laloca Публикувано Март 7, 2017 Публикувано Март 7, 2017 (редактирано) Здравейте, случаят ми е абсолютно идентичен. С MB Pro 15" Retina Mid 2014 съм и няколко дена машината имаше същите симптоми с тракпада и дисплея, докато накрая умря тотално. Диагнозата е дъно, но след смяната му се оказа, че и тракпада е аут, което наложи смяната и на топкейса (тракпад, клавиатура и батерия) - не може да се смени само трака. За съжаление, аз нямах вашия късмет. Гаранцията ми беше изтекла и ремонта до тук ми струва 2192лв. Дисплея също ми смениха, но не съм го плащала, защото е по програма на Епъл за безплатна подмяна - серията има проблем с нарушено антирефлексно покритие на екраните. Вероятно и вашият дисплей е бил подменен по тази причина, но не са сметнали за необходимо да ви уведомяват за това. Пиша този пост, за да са наясно с проблема и други собственици на макове от злополучната серия. Пожелавам им, никога да не им са случва и ние да сме изолиран случай, макар че за мен работата понамирисва! Хубав ден на всички! Редактирано Март 7, 2017 от laloca грамат. грешка 2 Цитирай
gosta Публикувано Юли 16, 2017 Автор Публикувано Юли 16, 2017 Отново смених дисплей тези дни заради нарушен антирефлекс Беше тръгнал по краищата , което ме навежда на мисълта, че първият път не са го подменили , а просто са го изписали на хартия. Програмата за безплатна смяна важи до 3 години от закупуването, така че ако някой има дори и малки нарушения на антирефлекс , да се възползва докато е време...Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
Monro Публикувано Декември 23, 2018 Публикувано Декември 23, 2018 (редактирано) При мен се появиха тези линии и от ляво има черно петънце, предполагам е от удар, защото падна едно шише върху лаптопа докато беше затворен... Каква част трябва да търся за подмяна, цял екран ли? Редактирано Декември 23, 2018 от Monro Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.