Lucas Публикувано Март 24, 2010 Публикувано Март 24, 2010 Здравейте, имам малко запитване за Уиндолс 7. Ето го и него: ползвам лаптоп, но след като смъкна капака на лаптопа се гаси, аз искам да заспива просто, но не знам от къде да намеря настройките. При Уиндолс ХП беше в в настройките на десктопа, а тук е адски сложно...ако някой ползва тази операционна система и може да помогне, нека драсне в темата. Цитирай
chayanne Публикувано Март 24, 2010 Публикувано Март 24, 2010 Control Panel/Power Options/Choose what closing the lid does 1 Цитирай
Ради Аврамов Публикувано Март 25, 2010 Публикувано Март 25, 2010 Или направо десен бутон на батерията долу и пак Power Options и както chayanne ти каза... Цитирай
Lucas Публикувано Март 25, 2010 Автор Публикувано Март 25, 2010 Дали може да попитам, как да направя така, е само с клавишните бутони да се сменя езика на компютъра, защото като кликам с мишката на старт менюто и десктопа се сменя .. Цитирай
alessandros Публикувано Март 25, 2010 Публикувано Март 25, 2010 Lukas натискаш Control + Alt и се сменят клавиатурите. Цитирай
chayanne Публикувано Март 25, 2010 Публикувано Март 25, 2010 Натискаш едновременно двата славиша и сменяш езика. Цитирай
Aveliky Публикувано Март 25, 2010 Публикувано Март 25, 2010 Комбинацията не беше ли Alt + Shift? Цитирай
Lucas Публикувано Март 25, 2010 Автор Публикувано Март 25, 2010 Май никой не ме разбира като цъкна на лентата на старт менюто се сменя, също така като кликна на десктопа пак се сменя, а като натисна комбинацията която ми казва, нищо не става. Цитирай
chayanne Публикувано Март 25, 2010 Публикувано Март 25, 2010 По подразбиране е Ctrl + Alt В какъв смисъл се сменя. Просро си цъкаш в-у десктопа и се сменя ли? Цитирай
Lucas Публикувано Март 25, 2010 Автор Публикувано Март 25, 2010 Е в крайна сметка, някой може ли да ми помогне? Искам само и единственно клавиатурата да се сменя от бутоните, а не като кликам с мишката. Цитирай
Aveliky Публикувано Март 25, 2010 Публикувано Март 25, 2010 Казах ти каква е комбинацията - ти изобщо пробвали я? Цитирай
Lucas Публикувано Март 25, 2010 Автор Публикувано Март 25, 2010 Аз комбинацията я знам, мен ме дразни това че се сменя езиковата клавиатура дори при клик.. Цитирай
chayanne Публикувано Март 25, 2010 Публикувано Март 25, 2010 Десн бутон в-у Language bar/Settings/Advanced Key Settings, виж там какви са ти настройките. Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 25, 2010 Публикувано Март 25, 2010 (редактирано) Комбинацията е както каза Aveliky - Alt + Shift. Ако имаш инсталирани BDS и Phonetic, тях ги сменяш като преминеш на от EN на BG с Alt + Shift и след това сменяш с Crtl + Shift. Edit: Това са комбинациите, които са по default Редактирано Март 25, 2010 от johnnybravo Цитирай
Lucas Публикувано Март 25, 2010 Автор Публикувано Март 25, 2010 @ThUnDeR, не всички сме разбирачи приятелю..В момента съм в тъмна индия с уиндолс 7 Цитирай
trader Публикувано Март 25, 2010 Публикувано Март 25, 2010 Да няма някоя опциика Прозорците (бел.р. Windows) да се опитва да помни коя програма на кой език е и постоянно да ти сменя на английски в Майкрософт Дума (бел.р. Microsoft Word) и на български в адресното поле в Интернет Откривателя (бел.р. Internet Explorer) Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 25, 2010 Публикувано Март 25, 2010 При мен са така, без да съм пипал нищо. [ATTACH=CONFIG]3652[/ATTACH] Цитирай
chayanne Публикувано Март 25, 2010 Публикувано Март 25, 2010 Естествено, че е така. При излизане от програма или смяна на прозорец, връща езика по подразбиране. Цитирай
mupo Публикувано Март 25, 2010 Публикувано Март 25, 2010 Абе Windows помни на кой прозорец с каква клавиатурна подредба си бил. Ако пишеш в Notepad на БГ, след това отвориш FireFox (без да затваряш Notepad) и там пишеш на EN, като се върнеш в Notepad автоматично ще се смени подредбата на БГ. Това още от XP е така, ако ползваш вградената в Windows кирилизация, но не зная има ли начин за спирането на това нещо, а и не виждам защо ти е да го спираш. Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 25, 2010 Публикувано Март 25, 2010 Което според мен е супер удобно. Ако някой знае как да си направя така на Мак-а да каже Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.