drpetar Публикувано Октомври 30, 2016 Публикувано Октомври 30, 2016 Имам няколко работни файла, с които работя постоянно и на двата ми мак компа. Досега си ги прехвърлях от единия на другия с флашка, ама ми омръзна. Идеята ми е да избегна прехвърлянето с флашка, но възниква въпрос за сигурността. Та затова питането ми е кое е по-сигурно - да ги сложа в облака или да използвам функцията Back to My Mac (вкъщи съм с Aiport Extreme и закачен външен хард)? Има ли и трети по-сигурен вариант? Цитирай
koksibg Публикувано Октомври 30, 2016 Публикувано Октомври 30, 2016 А какво те спира да ги сложиш тия файлове в дропбокса и директно там да си ги обработваш, и промените ще ги имаш на всяко ПС където имаш дропбокс. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
baronbg Публикувано Октомври 30, 2016 Публикувано Октомври 30, 2016 Какво по различно му предлагаш в случая от iCloud? Аз имам няколко, едното е таблица, другите текстови, които си стоят на акаунта ми в облака и си работя с тях и от мака и от телефона и от който и да е компютър, когато ми се наложи. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
chayanne Публикувано Октомври 30, 2016 Публикувано Октомври 30, 2016 Е как какво? — По-малко пространство.По любопитното е — защо Dropbox е по-сигурно от iCloud? Човека питаше за сигурност по отношение съхранение на файловете, мисля. Според мен облака е по-сигурен, но това е лично мнение. 1 Цитирай
killer4o Публикувано Октомври 30, 2016 Публикувано Октомври 30, 2016 По-малко пространство е относително - зависи за какво си плащаш Иначе, едва ли някой ще ти рови във файловете, но от едната страна имаме Кондолиза Райс, от другата, Тим Кук. Лично аз бих заложил на iCloud Drive. Ако се притесняваш за сигурността, активирай си two-factor verification на Apple account-a и винаги ползвай дълги и трудни за разпознаване пароли. 1 Цитирай
baronbg Публикувано Октомври 30, 2016 Публикувано Октомври 30, 2016 Аз не разбрах кое е по-малко и защо Дропбокса е по-сигурен. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
drpetar Публикувано Октомври 31, 2016 Автор Публикувано Октомври 31, 2016 (редактирано) Дилемата ми не е нито в пространството, нито в кой облак да е, а къде файловете са по-защитени - в някой облак или на харда към Airport-a. Да разбирам, че за предпочитане е облак, отколкото "Back to My Mac". Някой все пак ползва ли последното? Редактирано Октомври 31, 2016 от drpetar Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Октомври 31, 2016 Публикувано Октомври 31, 2016 Облакът е значително по-бърз и сигурен от гледна точка на това, че файлът ти не може да се изгуби. А дискът на компютъра ти рано или късно ще замине. Надявам се си правиш и бекъп с Тайм машината?Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Цитирай
killer4o Публикувано Ноември 1, 2016 Публикувано Ноември 1, 2016 Освен това, скоростта на Back to my Mac зависи изцяло от ъплоуд скоростта ти вкъщи, а надеждността му - от това дали имаш ток/интернет. И двете са доволно защитени, така че ползвай което ти е удобно. 1 Цитирай
drpetar Публикувано Ноември 2, 2016 Автор Публикувано Ноември 2, 2016 Ок, ориентирах се. Мерси за насоките. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.