Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Бивш инженер на Apple обвини Тим Кук, че е превърнал компанията в скучна фирма


dessyteneva

Recommended Posts

Apple.jpg

Бившият инженер на Apple Боб Бъроу, обвини Тим Кук, че е превърнал компанията от двигател на иновациите в скучна оперативна фирма. В интервю за CNBS, той сподели, че докато се стреми да избягва конфликтите между екипите, Apple е изгубила динамиката си, която някога доведе до създаването на iPhone.

Според Бъроу, по времето на Стив Джобс, конфликтите и хаоса са довели до развитие на иновациите:

Цитат

„ През 2007 година, в организационен план Apple беше като Дивия запад“. Бях нает при определен мениджър, но през първите две години работих по проект, който нямаше нищо общо с основните задължения на този мениджър. Това се дължеше на факта, че организацията не беше приоритет, а проектите бяха единственото важно нещо. Това беше точно обратното на „не е моя работа“ - беше „тук съм, за да решавам проблемите, които мога, независимо от позицията, ролята си и това на кого се отчитам. Беше лудост, но също така и се отплащаше многократно, защото всичко се правеше така, че да има максимално влияние върху продукта“.

Днес динамиката е „ясно и отчетливо променена“, коменитра Бъроу, който наскоро основа компания за 3D принтиране, наречена Bilt It.

Тим Кук, който зае поста главен изпълнителен директор на Apple през 2011 година, я направи най-богата в света, като годишните й приходи почти се удвоиха под негово ръководство, но също така замени голяма част от лидерите от ерата на Стив Джобс, като Скот Дорстал, който ръководеше разработките на iOS и за когото се говори, че е имал сблъсъци с Кук и останалите директори.

Въпреки, че Apple повиши финансовите си резултати, тя се изправи пред множество критики, че е твърде назад в иновациите в области като автономния автомобил, телевизията, видето и Internet of Things.

Предприемачът Стив Бланк, сравни управлението на Кук, с това на Стив Балмър, който пое поста на Бил Гейтс в Microsoft и преустрои продажбите на компанията, но при него тя пропусна голямата възможност да запази лидерските си позиции в областта на софтуера, докато други като Google, Apple, Facebook и Amazon, започнаха да доминират в сферата на мобилните устройства, търсачките, социалните мрежи и облачните услуги.

Бъроу твърди, че е напълно съгласен с това сравнение и в няколко поста в социалната мрежа Twitter, той открито разкритикува новото ръководство на Apple.

Разбира се не всички бивши служители са съгласни с това. Тони Фадел, топ инженер на компанията, който по-късно основа своя за автоматизиране на дома – Nest и я продаде на Google, твърди, че в Apple никога не е имало конкуренция, а просто „всички заедно търсехме най-добрите решения, когато Стив ни помолеше да тестваме възможностите“.

Все пак, можем да намерим някои доказателства, че все още има известна конкуренция между инженерите на Apple, след като Bloomberg писа, че през последните няколко години, мениджърите на Apple са започнали все по-често да работят по няколко конкурентни идеи, а това е нещо нетипично за компанията преди.

Това виждане на бившия инженер на Apple все по-често се споделя от феновете на марката, които обвиняват Тим Кук, че нищо не е "като преди". За съжаление Стив Джобс вече не е сред нас, но отиде ли си заедно с него и златната ера на компанията?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отиде си безвъзвратно. "For the crazy ones", днес е с привкус на макдоналдс и кока-кола. Единствените им днешни продукти, които отсрамват компанията са iPad Pro и Mac Pro.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То и макдоналдс и кока-кола са страхотни за някой!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо го обвиняавте човека? Кани се да пусне телефон с един и същ дизай за "само" четвърта поредна година...Всяка година се правят "революционни" промени като The Fastest CPU ever,  какво по-вълнуващо от това?

Редактирано от kaizera
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И какво лошо от това? Компанията продава ли продава, че и увеличава продажбите! Какъв е проблема и за кой? ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти сега какво?Набута се за андроид и не можеш да си го простиш ли?Спокойно,наредил си се:))))

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...