Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Конкурентите се притесняват, че iPhone 8 ще изчерпи цялата доставка на OLED дисплеи


dessyteneva

Recommended Posts

iPhone 8.jpg

Според слуховете, новото поколение iPhone ще включва един изцяло обновен модел, който ще се откаже от традиционните LCD дисплеи в полза на OLED технологията.

Като се има предвид мащабите на действие на Apple и ограничените възможности за производство на OLED панели, конкурентите на компанията вече са притеснени, че тя ще обсеби цялата наличност на доставките на малки и средни дислеи от този тип. Според източници на Digitimes, всички те бързат да си осигурят капацитет за произвдство на OLED панели, което ще предизвика недостига им през тази година.

В същото време, доставките на LCD панели се очаква да останат стабилни, тъй като масовите Android производители са се преориентирали към 5.5 и 5.7 инчовите екрани, а модулите за камери от висок клас, също могат да не достигнат тази година, защото повечето компании вече предлагат своите устройства с по-качествени сензори. Очаква се Samsung да предложи 16 мегапикселова камера и в своята А серия, а южнокорейският конгломерат е и основен производител на AMOLED панели, като на него се пада повече от 90% от продукцията на този тип дисплеи.

По-стари данни сочат, че Samsung Display ще бъде основният доставчик на OLED панели за iPhone 8, но въпреки това компанията няма да бъде в състояние да отговори на търсенето на Apple в бъдеще, така че Sharp, Japan Display и LG Display също ще се включат в доставките.

Друг доклад на Digitimes твърди, че голямото търсене на NAND flash чипове за мобилни телефоне през тази година ще се запази, след като се очакваше то да бъде облекчено в края на 2016 година, но недостигът се оказа по-голям от очакваното.

Така още преди премиерата си, бъдещият iPhone 8 вече се оказва основна заплаха за своите конкуренти на пазара, а до колко това ще се окаже истина, можем само да предполагаме, тъй като компанията ревниво пази своите тайни.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...