profusion Публикувано Април 22, 2017 Публикувано Април 22, 2017 (редактирано) Привет, от определено време мака ми е доста бавен: програмите се стартират бавно подскачайки, сафарито гълта за определени страници (до 2-3ГБ за за някой), а в същото време процесора е в повечето време натоварен 15-20%, а рамта е 6 от 8 заета. Също мегабавно се стартира за това го държа заспал че чакам по 10мин да се стартира.... Мака е Мак мини 2011 с i5 8GB i Siera и е преинсталиран винаги с ъпдейти върху съществуващата ОС. Ако има някакви хватки да разбера какво не е наред ще съм благодарен за съвети (някакви дефрагментации правят ли се като в уиндовсите?)? Редактирано Април 22, 2017 от profusion Цитирай
KurtiMakarov Публикувано Април 23, 2017 Публикувано Април 23, 2017 PRAM reset,като за начало. Може да сложиш и CleanMyMac да разчисти малко. Цитирай
Alxx® Публикувано Април 24, 2017 Публикувано Април 24, 2017 За дефраг(само офлайн) става с Drive Genius 3(одобрена от Пентагона ). Много вероятна причина е изтощена плоча на харддиска - на тестове не дава никакви признаци, но реално вече не става. При мен беше такъв проблемът и единствено тест функцията в Drive Genius(Drive pulse daemon) успя да хване отклонението. Смених го с нов и литна. 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.