dessyteneva Публикувано Април 29, 2017 Публикувано Април 29, 2017 (редактирано) Вчера Apple изпрати имейл до разработчиците, в който ги уведомява, че променя ценообразуването в Дания, Мексико и всички страни, в които се иползва евро. Промените ще влязат в сила преди края на следващата седмица, а причината посочена от компанията е промяна във валутните курсове. Цените на самите приложения и вътрешните покупки, ще се увеличат, но автомачитно възобноявемите абонаменти няма да бъдат засегнати от промяната и ще се запазят същите за текущите абонати. Френският сайт iPhoneAddict публикува графика, в която са изброени новите цени в Австрия, Българияр Естония, Франция и Словакия, в които цената на приложенията вече ще започва от 1.09 евро, вместо от 0.99 евро. Подобно ще е ценообразуването и за останалите засегнати от увеличението пазари. Заедно с това Apple обяви, че ДДС от 5% ще влезе в сила аз клиентите в Тайван, считано от 1 май 2017 година. Сайтовете, свързани с AppStore, които до сега получаваха намаление от 7% за покупка на приложение, вече ще имат право само на 2.5%, което ще окаже значително влияние върху тези от тях, които разчитат на комисионните от AppStore. Редактирано Април 29, 2017 от dessyteneva 1 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Април 29, 2017 Публикувано Април 29, 2017 Какви промени има в курсовете? Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
ayl Публикувано Април 29, 2017 Публикувано Април 29, 2017 Поредната олигофренска изцепка, добре че напоследък не купувам нищо от стора. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Май 3, 2017 Публикувано Май 3, 2017 (редактирано) Има и нещо ново, което прочетох из блоговете. Появява се ново ценово ниво от 0.49 евро и ще се запази (или по-скоро идва ново) такова от 0.99 евро. Вече после всичко ще опира до разработчиците дали ще си намалят цените на приложенията. В крайна сметка тези промени ще са или на гърба на потребителя, или на този на разработчиците, но разбира се не и за сметка на Епъл Редактирано Май 3, 2017 от DreamcatcheR 3 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Май 19, 2017 Публикувано Май 19, 2017 Получих мейл, че българският апп стор ше преминава към валута в лева скоро. Не се уточнява точно кога...Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Цитирай
Asen_77 Публикувано Май 19, 2017 Публикувано Май 19, 2017 Чудесна причина да закръглят цените нагоре Цитирай
miroslav.dragoev Публикувано Май 19, 2017 Публикувано Май 19, 2017 Получих мейл, че българският апп стор ше преминава към валута в лева скоро. Не се уточнява точно кога... И аз Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Май 24, 2017 Публикувано Май 24, 2017 Промяната е вече факт. Цените са тези в евро х 2. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
miroslav.dragoev Публикувано Май 24, 2017 Публикувано Май 24, 2017 Реално за мен разликата е нулева , сега вместо да смяташ цената от евро към лев ( не че някога съм го правил ) виждаш наготово сметната цена на приложението и купуваш същото в българска валута ... Не виждам къде е ужаса ... 1 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Май 24, 2017 Публикувано Май 24, 2017 Интересното е, че има приложения по 0.49 лв...Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
miroslav.dragoev Публикувано Май 24, 2017 Публикувано Май 24, 2017 Значи по международния курс на еврото към лева за този месец съм платил за фамилен абонамент за Apple Music 7.99 € равно на 15.67 лв. От другия ще плащам 13.99 лв. Това повече ми прилича на намаляване , не на увеличаване на цените ... 1 Цитирай
algor Публикувано Май 24, 2017 Публикувано Май 24, 2017 преди 35 минути, miroslav.dragoev написа: Не виждам къде е ужаса ... Коментирал съм репликата на колегата по-горе, а именно: Цитат Промяната е вече факт. Цените са тези в евро х 2. Това да го адмирирам с танца на радостта ли? Не съм смятал с калкулатор и не съм правил анализ - виждам мнението на човек, който уважавам и мненията му са ми адски полезни и коментирам прочетеното. Както и да е. Цитирай
miroslav.dragoev Публикувано Май 24, 2017 Публикувано Май 24, 2017 Това да го адмирирам с танца на радостта ли? Не съм смятал с калкулатор и не съм правил анализ - виждам мнението на човек, който уважавам и мненията му са ми адски полезни и коментирам прочетеното. Както и да е. А аз не съм целял да те засегна ... Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Май 24, 2017 Публикувано Май 24, 2017 Сори за недоразумението. Имах предвид, че еврото са го смятали по курс 2, а не 1.956, но това си е нормално да се закръглява. Наистина цената на AM е паднала, което е добре за абонираните. iCloud storage-ът е на същите цени. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Asen_77 Публикувано Май 25, 2017 Публикувано Май 25, 2017 Бързо ще коригират ценана на абонамента като разберът за разлилата. Едва ли ще се минат така ... Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.