shemesh Публикувано Май 31, 2017 Публикувано Май 31, 2017 Практически това ограничаване на скоростта след достигане на лимита ти в роуминг трудно ще стане. Твоят оператор ще получи информацията за потреблението ти след х секунди. Трябва да уведоми чуждия оператор да ти ограничи скоростта. А пък и те са повече от един във всяка страна. Докато ти ограничат скоростта ти ще си изразходил няколко МВ, които трябва да си платиш, Просто защото твоят оператор така или иначе заплаща по 7,7 Евро/ГБ според Евродирективата. Едва ли ще се минат да плащат повече отколкото получават от теб. Това са си мои размисли обаче и ще трябва да изчакаме още малко докато видим как ще бъде. Цитирай
londongunner Публикувано Май 31, 2017 Публикувано Май 31, 2017 Трафика в роуминг минава през домашния оператор и отчитането става веднага! Като си в друга страна пробвай да си видиш ip-то винаги е българско.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
Anthony Публикувано Май 31, 2017 Публикувано Май 31, 2017 Македония е в ЕС, защото е област в Гърция. А FYROM не е и по-вероятно ще стане част от Албания скоро, а не от ЕС. Щото искат да са сърби, а не българи, ама ще станат шиптъри както върви. И тъй като гледам, че някои хора са сериозно скарани с политическата, географска европейска тема (в което няма нищо лошо), да предупредя, че Сърбия също не е в ЕС и там цената за мегабайт в роуминг е 25.00 лв. без ДДС при Мтел. За други оператори не знам. А, Руската федерация също не е част от Съюза и дай боже никога да не бъде Цитирай
londongunner Публикувано Май 31, 2017 Публикувано Май 31, 2017 Ти явно си по-запознат с политическата и европейска карта, но Македония никога не е била и в момента не е член на ЕС, а е кандидат за член на ЕСhttps://europa.eu/european-union/about-eu/countries_bgSent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
Anthony Публикувано Май 31, 2017 Публикувано Май 31, 2017 Добре. Пак прочети какво съм написал. Радвам се, че ме ограмоти с този линк. Цитирай
londongunner Публикувано Май 31, 2017 Публикувано Май 31, 2017 Ти си прочети първото изречение.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
Anthony Публикувано Май 31, 2017 Публикувано Май 31, 2017 Да, прочетох го. Кое не е вярно? Че не е област в Гърция или че е област в Гърция, но не е ЕС? Цитирай
londongunner Публикувано Май 31, 2017 Публикувано Май 31, 2017 Говорим за държавата Македония Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
Anthony Публикувано Май 31, 2017 Публикувано Май 31, 2017 Няма такава държава. Не и според ЕС. Но ти имаш линкове, де 1 Цитирай
londongunner Публикувано Май 31, 2017 Публикувано Май 31, 2017 Е ти най-добре знаеш какво има на картатаSent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
Anthony Публикувано Май 31, 2017 Публикувано Май 31, 2017 Със сигурност по-добре от теб. Препоръчвам ти да отвориш линка, дето пусна. Там пише как се казва държавата им, а аз в моя пост съм написал латинския акроним. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Май 31, 2017 Публикувано Май 31, 2017 Защо издребняваш? FYROM - former Yugoslav Republic of Macedonia. Иначе казано, накратко и както всеки един българин знае - Македония. И да, не са в ЕС. Цените са като в Сърбия. 1 Цитирай
Русев Публикувано Юни 1, 2017 Публикувано Юни 1, 2017 За такса 14 лв без ДДС трябва да очаквам нещо около 2 GB.Правилни ли са ми сметките?Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Anthony Публикувано Юни 1, 2017 Публикувано Юни 1, 2017 преди 17 часа, DreamcatcheR написа: Защо издребняваш? FYROM - former Yugoslav Republic of Macedonia. Иначе казано, накратко и както всеки един българин знае - Македония. И да, не са в ЕС. Цените са като в Сърбия. А аз какво съм написал в поста си, по който ти издребня и почна да ме поучаваш с линкове? Нещо различно от твоето да има? Айде стига спам. Цитирай
hidalgo Публикувано Юни 1, 2017 Публикувано Юни 1, 2017 Цитат 58.е.2. За пакетна услуга, включваща мобилни услуги и други услуги, като фиксирана гласова телефонна услуга, фиксиран достъп до интернет и/или др., за месечна абонаментна такса за изчисляване на ограничителния обем за пренос на данни по т. 58.д. се взима цена на мобилната услуга, включена в пакета при самостоятелна продажба или цена на мобилна услуга с най-близки параметри при самостоятелна продажба. За целите на изчисленията Мобилтел има право да използва и общата цена на дадения пакет Това е от Мтел. Някой може ли да разясни коя по-точно такса ще се вземе предвид? Аз в момента съм с троен пакет - нет, тв и мобилна услуга (Безкрай 2XL) (около 50тина лв с включени допълнителни канали). Един в техен офис 1во не успя да ми каже каква точно такса ще се взима под внимание, след това се опита да вземе като база 1/3 от цената на пакета. ГЛедам архивните тарифни планове на Мтел и цената на Безкрай 2ХL e била 33.99. Цитирай
gogi6 Публикувано Юни 1, 2017 Публикувано Юни 1, 2017 1.86GB. Тука има калкулатор,смята до десети))) Цитирай
arm11 Публикувано Юни 7, 2017 Публикувано Юни 7, 2017 В приложението на Теленор вече има и графа с мегабайти в роуминг. Цитирай
londongunner Публикувано Юни 7, 2017 Публикувано Юни 7, 2017 Само за тези които са с новите планове.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
londongunner Публикувано Юни 7, 2017 Публикувано Юни 7, 2017 Моят от преди година и половина Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
Veselin Panov Публикувано Юни 8, 2017 Публикувано Юни 8, 2017 (редактирано) И на мен в приложението на Теленор ми се появи и инфо за мегабайтите в роуминг! На план 21.99 с ДДС са ми дали 3550мб.В БГ са 8гб.Значи не са смятали по формулата... ПС.Плана ми е от малко над година. Редактирано Юни 8, 2017 от Veselin Panov Цитирай
Nick Snow Публикувано Юни 8, 2017 Публикувано Юни 8, 2017 Еее тва не е морално от 20GB ми дават 3,6 в роуминг. Не знам дали ще има чужденци които да искат да подпишат с български оператор ама аз искам да подпиша с чужд вече. Цитирай
istoyanov Публикувано Юни 8, 2017 Публикувано Юни 8, 2017 Аз пък току що говорих с акаунт мениджъра(Теленор) на фирмата ни и ми обясни, че МБ за в роуминг НЕ дърпат от националните. Не знам дали е валидно за физически лица. Цитирай
dessyteneva Публикувано Юни 8, 2017 Публикувано Юни 8, 2017 Еее тва не е морално от 20GB ми дават 3,6 в роуминг. Не знам дали ще има чужденци които да искат да подпишат с български оператор ама аз искам да подпиша с чужд вече. На мен от 20 гб са ми дали 4650 мв, но формулата беше свързана с цената на абонамента до колкото помня, а не с големината на пакета мегабайтиSent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.