drpetar Публикувано Октомври 2, 2017 Публикувано Октомври 2, 2017 Забелязах, че на мак минито ми, което е с нестоково SSD и затова съм активирал ТРИМ, буутването е много бавно. Като изключа трима, буутването е нормално бързо. Търсих инфо в нета и някъде пишеше че новата файлова система нативно използвала трим функцията и нямало нужда да се активира. Някой знае ли нещо по въпроса? Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Октомври 2, 2017 Публикувано Октомври 2, 2017 Ами това е така от Сиера насам, не е ново за напушената Сиера. Sent from my iPad using Tapatalk Цитирай
profusion Публикувано Октомври 2, 2017 Автор Публикувано Октомври 2, 2017 преди 8 часа, drpetar написа: Забелязах, че на мак минито ми, което е с нестоково SSD и затова съм активирал ТРИМ, буутването е много бавно. Че колко бавно стартира, моя мини 2011 бутваше по 2-3мин и беше мега тромав при работа, като сложих SSD лети и бутва за 14сек (с напушената сиера) Цитирай
JmeLche Публикувано Октомври 2, 2017 Публикувано Октомври 2, 2017 Имам питане,с IMac and thunderbolt съм,след минаване на high Sierra ми изчезна на thunderbolt a менюто с ябълката,принципно ги имах и на IMac a and thunderbolt a IMac Thunderbolt След преинсталация ги имам менютата и на IMac и Thunderbolt a След известно време изчезва от Thunderbolt a ябълката или общо казано "Менюто от вторият монитор" Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
turieca Публикувано Октомври 3, 2017 Публикувано Октомври 3, 2017 Да не е от настройката за дисплей мирър. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
drpetar Публикувано Октомври 3, 2017 Публикувано Октомври 3, 2017 преди 15 часа, DreamcatcheR написа: Ами това е така от Сиера насам, не е ново за напушената Сиера. Sent from my iPad using Tapatalk Не разбрах какво точно имаш предвид. На High Sierra при изпълнена команда trimforce enable буутването е бавно. Като изключа функцията с trimforce disable буутването е бързо. При Сиерата не беше така - буутването при trimforce enable си беше ок. Та си мислех, че APFS има пръст в това, ама кой знае. Цитирай
JmeLche Публикувано Октомври 5, 2017 Публикувано Октомври 5, 2017 Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
creepbg Публикувано Октомври 6, 2017 Публикувано Октомври 6, 2017 Някой качи ли го вече? Оправили ли са поне auto brightness-a? Цитирай
profusion Публикувано Октомври 6, 2017 Автор Публикувано Октомври 6, 2017 (редактирано) Някакви странни работи стават с тая напушена сиера, на ССД-то където само ОС се намира, преди ден-два имах празни 90ГБ а сега са 70ГБ, тия 20ГБ не ми е ясно къде са след като само ОС е там?! Някой знае ли как да проверя какво е станало. Едва ли е кеш или временни файлове за 20ГБ. Нищо ново не съм инсталирал, помня само че правих бакъп с времевата машина скоро (на външен хард). EDIT: Открих къде са ми 20-те ГБ, всички снимки от icloud свалени.... Редактирано Октомври 6, 2017 от profusion Цитирай
JmeLche Публикувано Октомври 11, 2017 Публикувано Октомври 11, 2017 Някой сблъсквал ли се е с проблема да не му приема паролата в iCloud and iMessage? Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
KurtiMakarov Публикувано Октомври 11, 2017 Публикувано Октомври 11, 2017 Има го този проблем.Забравена парола,правиш нова и си готовSent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
JmeLche Публикувано Октомври 12, 2017 Публикувано Октомври 12, 2017 Това разреши проблема!Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
JmeLche Публикувано Октомври 12, 2017 Публикувано Октомври 12, 2017 Да Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
pa4ataa Публикувано Октомври 25, 2017 Публикувано Октомври 25, 2017 Някой с този проблем ? Номерирал съм хронологията с числа . Със 10.13 съм Цитирай
mirror Публикувано Октомври 25, 2017 Публикувано Октомври 25, 2017 Случайно същия чат да го имаш на някое друго i-устройство? 1 Цитирай
pa4ataa Публикувано Октомври 25, 2017 Публикувано Октомври 25, 2017 (редактирано) да на телефона но там си е както трябва а чата е правен от мак-а Телефона е 5s с 11.0.3 Редактирано Октомври 25, 2017 от pa4ataa Цитирай
mirror Публикувано Октомври 25, 2017 Публикувано Октомври 25, 2017 Е ми точно поради тая причина леко се е омазал чата и на мен ми се е случвало. Цитирай
pa4ataa Публикувано Октомври 25, 2017 Публикувано Октомври 25, 2017 преди да мина на 11.0.3 не съм го срещал това нещо, но сега доста често се случва и е доста дразнещо :@ не може да се хване кое откъде идва ... ако са повече неща ги нахвърля как му дойде на ...... Благодаря @mirror 1 Цитирай
londongunner Публикувано Октомври 27, 2017 Публикувано Октомври 27, 2017 Здравейте реших да си преинстлаирам макбука , изтрих диска и след това пуснах да се инсталира High Sierra , но от 2 часа стои на 46мин ,че остават и до там , досега при преинсталация не ми се е случвало такова нещо, някакъв съвет как да процедирам ? Цитирай
londongunner Публикувано Октомври 27, 2017 Публикувано Октомври 27, 2017 (редактирано) Тотално омазах нещата, изтрих целия диск , защото даваше ,че не може да запише preboot на afps. Стартирах internet recovery mode но свали стара версия Yosemite 10.10 която явно от епъл не се подписва защото когато се опитам да се логна с моя акаунт дава this item is temporarily unavailable try again later,направих bootable usb с sierra12.5 но не мога да стигна до меню в което да вижда бутабъл флашката, иначе в disk utility се вижда ,че е буабъл с мак ос. Някаква идея как да продължа , че не ми се праща в София по разните istyle и креатив ? Редактирано Октомври 27, 2017 от londongunner Цитирай
Баба Гана Публикувано Октомври 27, 2017 Публикувано Октомври 27, 2017 Здравей, Имам чувството, че не си направил флашката да "буутва". Не мога да знам по кой начин си я правил, но пробвай този: sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app --nointeraction Be sure the entire command string is on a single line. You will need to replace “Untitled” in the volume path with the name of your external drive that you want to turn into the installer disk, this should match the name of the external USB flash drive exactly Естествено, не забравяй да сложиш имиджа в ''Application" и промени името в командата. Успех! 1 Цитирай
londongunner Публикувано Октомври 28, 2017 Публикувано Октомври 28, 2017 Да най-вероятно не мога да я направя тъй като пробвам чрез windows и transmac ,нямам друг мак а и не познавам никой в пловдив с мак. Днес ще го занеса в местен сервиз и ще си платя за инсталация, не ми се праща до софия заради това.Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk Pro Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Октомври 31, 2017 Публикувано Октомври 31, 2017 (редактирано) Излезе ъпдейт и на High Sierra - 10.13.1 Редактирано Октомври 31, 2017 от DreamcatcheR 2 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.