sarsema Публикувано Август 6, 2017 Публикувано Август 6, 2017 Някои с дрон на DJI да сподели мнения? Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Август 6, 2017 Публикувано Август 6, 2017 Яко е?Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
arm11 Публикувано Август 7, 2017 Публикувано Август 7, 2017 Аз имам Мавик про, кажи какво те интересува? Цитирай
sarsema Публикувано Август 7, 2017 Автор Публикувано Август 7, 2017 Ами да яко е :-) Искам да питам понеже не съм в БГ как стоят нещата с летенето.Може ли да се лети навсякаде с него.Вчера си поръчах от ибей едни крачета за повдигане с 2 фенерчета отдоло.Също така съм рибар и има един сайт за вкарване на въдицата дали ще има ефект от него.Забравих да кажа че и аз съм с мавик про. Цитирай
sarsema Публикувано Август 7, 2017 Автор Публикувано Август 7, 2017 Ето и сайта https://dronefishing.com/product/mavic-pro-gannet-bait-release/ Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Август 7, 2017 Публикувано Август 7, 2017 Е чак толкова специализирани не сме Аз само за фото и видео го ползвам, а btw който има интерес, може да ми чекне инстаграма: https://www.instagram.com/stefantotev/ (личи си кои са дронските). Аз съм много доволен от машинката - най-вече от размерите и качеството на камерата. Със сигурност може и по-добре, но там влизаме в 5-цифрени суми и специален превоз Май имаше тема за дроновете?Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
chayanne Публикувано Август 8, 2017 Публикувано Август 8, 2017 И аз от известно време се оглеждам за дрон. Освен качеството на камерата ме интересува да има и опция follow me. Някой с повече опит да препоръча. Много информация изчетох из нета, но общо взето всяка марка си хвали дрона.Sent from my iPad using Tapatalk Цитирай
arm11 Публикувано Август 8, 2017 Публикувано Август 8, 2017 В БГ, както се очаква няма регулации за дроновете, нито се регистрират. Разбира се не може да се лети около летища, стадиони. В апликацията има опция да видиш къде е забранено, не че някой тук ще ти каже нещо, но все пак. DJI и Мавик имат различни опции да те следи дрона. Active follow. Не очаквай чудеса като тези от рекламните клипове. Аз съм доволен от моя дрон, прави ми няколко пъти мизерии и то точно на най-неподходящите места, но това е положението Наскоро ми доставиха този кейс и съм много доволен от цена/качество. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Август 8, 2017 Публикувано Август 8, 2017 Мавикът има какви ли не смарт/опростени функции (като follow me), но изобщо им нямам вяра и никога не съм ги ползвал. Даже сензорите за близост съм изключил, че правят мизерии като искаш да се приземиш на тясно пространство. За дроновете марките са DJI и всички останали. Няма какво много да се умува освен това дали искаш компактен размер или да му купуваш отделна раница за пренасяне. Аз моя го нося във фотографска раница и чанта и пак ми натежава като се добавят контролера и още 1-2 допълнителни батерии.. По мое мнение мавикът е най-добрият избор за любители и ентусиасти, без компромис в качество, бързина и живот на батерията спрямо Фантома например. Новият фантом про е с по-добра камера, но си е за по-професионални цели. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
sarsema Публикувано Август 8, 2017 Автор Публикувано Август 8, 2017 (редактирано) Точно и според мен са DJI и всички останали.Аз съм ползвал всички функции и бих казал че се справя доста добре с всички. За кейсове използвам на DJI.Времето което лети дрона е доста добро, но все пак си взех още една батерия с зарядно за кола, че като се пребера в БГ и тръгна за риба да го използвам по дълго време.В америка са доста стриктни към дронове и трябват регистрации за да летиш.Само се чудя как ще го закарам до БГ на самолета.Гледам клипчета в YouTube но за БГ нищо не намирам.Някой да е патувал с него на самолет да каже как стоят нещата?! Редактирано Август 9, 2017 от sarsema Цитирай
arm11 Публикувано Август 8, 2017 Публикувано Август 8, 2017 На мен ми предстои пътуване и мисля да го взема с мен, предполагам не е проблем да ти е в багажа, не се бях замислял. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Август 8, 2017 Публикувано Август 8, 2017 Няма проблем със самолети стига дестинацията да не ви е Швеция Интересувайте се за всяка страна какви са законите за летене с дрон - гугъл знае всичко. На Метеора например е забранено, че даже и табели са сложили. Аз летях без проблеми в Чехия, Унгария и Македония. За САЩ май е най-стриктно и трябва повече проучване за определени места/щати. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
sarsema Публикувано Август 9, 2017 Автор Публикувано Август 9, 2017 Проблема са батериите а не самия дрон.До колкото разбрах трябва една от батериите да е в дрона а другата да е обезопасена и да не е в ръчния ти багаж. Цитирай
johnnybravo Публикувано Юни 28, 2020 Публикувано Юни 28, 2020 Да събудим малко темата Аз преди няколко месеца се накиприх с един DJI Spark, който е супер за първи дрон, но бързо му се нарадвах и тези дни очаквам да ми кацне един DJI Mavic Air 2, за който има доста добри отзиви. Взимам го с идеята да го използвам в каяка и за целта ми поръчах един много грозен landing gear за вода, който се надявам да върши някаква работа. Пробваах подобен кит на Spark и съм доволен от резултата. , но зависи от нуждите. Като качество на снимки и видео DJI са по-добри, но за следване и избягване на препятствия, Skydio 2 е доста впечатляващ. Ето едно видео със Skydio 2: 1 Цитирай
chayanne Публикувано Юни 29, 2020 Публикувано Юни 29, 2020 Вярно е добър за избягване на препятствия, но в твоя случай май няма да има какво да избягва. Аз бих заложил на качественото видео. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
arm11 Публикувано Юни 29, 2020 Публикувано Юни 29, 2020 С 3Д принтерите мога да ти направя различни аксесоари, ако се сетиш за нещо, че ти трябва пиши. 1 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Юни 29, 2020 Публикувано Юни 29, 2020 Мерси @Arm11, ако се сетя за нещо, ще те тормозя. Аз моя Air 2 вече съм го поръчал и не съжалявам, но се замислям дали в един момент да не скоча и на един Skydio 2. Правих някакви редакции по предния пост и съм затрил този линк Цитирай
arm11 Публикувано Юни 29, 2020 Публикувано Юни 29, 2020 Аз имах Mavic Pro и съм много доволен, честно казано. Имаше си своите минуси, но като цяло имам доста добри кадри. Цитирай
bobiikonomov Публикувано Юни 29, 2020 Публикувано Юни 29, 2020 (редактирано) Като за първи дрон си взех HUBSAN ZINO 117S, и като цяло съм доволен, но вече няма да си купя дрон, който няма опция да се пази от препядствия. Skydio 2 като му гледам ревютата, почвам сериозно да се замислям да го взема. Редактирано Юни 29, 2020 от bobiikonomov Цитирай
arm11 Публикувано Юни 29, 2020 Публикувано Юни 29, 2020 И аз сега загледах ревютата и то се оказа доста сериозен дрон, чак се замислих Цитирай
Grievous Публикувано Юни 29, 2020 Публикувано Юни 29, 2020 Ти чукни някъде из ebay "star wars drone" и гледай. Цитирай
johnnybravo Публикувано Юни 29, 2020 Публикувано Юни 29, 2020 Само да кацне копеленцето и веднага ще го разходя из Слънчака Решил съм да му купя и DJI Care Refresh, защото видях, че покрива и щети от удавяне. Купих го пакет Fly More Combo, другите аксесоари, които съм му взел са: 1. CPL филтър с поляризация, в комплекта има още 3 ND филтри (ND16/64/256). 2. Landing gear за приводняване. 3. Waterproof куфар да му е сухо в каяка. 4. Силиконов калъф с каишка, да може дистанционното да ми виси на врата и да го пази от солените ми пръсти. 5. Micro SD карта SanDisk Extreme Pro 128 GB. Ако някой се сеща за полезен аксесоар, да дава идеи, защото аз още прохождам в тази област. Цитирай
arm11 Публикувано Юни 30, 2020 Публикувано Юни 30, 2020 Практически съвет от мен - вземи си малък и тънък калъф, нещо което да сложиш набързо в багажа и да не заема място. Цитирай
johnnybravo Публикувано Юни 30, 2020 Публикувано Юни 30, 2020 При мен в каяка е супер мокро, някой път е като под водопад. Adventure Island 2015 - First test (short video) Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
arm11 Публикувано Юни 30, 2020 Публикувано Юни 30, 2020 За каяка е ясно, имах предвид за пътите, когато не си с него. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.