Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

59bb52abd913e_.thumb.jpg.5e47650dbeaed0521490f51598c1e708.jpg

Когато Крейг Федереги се опита да демонстрира Face ID на сцената, по време на ежегодното събитие на Apple, отключването не се получи от първия път, а устройството изписа, че се нуждае от парола . Федериги го смени с резервното, без да се опита да обясин случилото се, а у зрителите остана впечатлението, че това е поредния гаф. Мнозина побързаха да кажат, че Face ID не е сработила на първия си тест, но объркването всъщност се дължи не на това, че iPhone X не работи, а нопритов – работи твърде добре. Apple обяви, че Face ID се е провалила на сцената, защото се е опитала да удостовери твърде много лица, различни от това на Крейг.

Както знаете, ако iPhone не успее да удостовери няколко пръстови отпечатъка, той се заключва. Компанията е проверила демонстрационното устройство и е установила, че „много хора са се занимавали с него, но не осъзнавали, че Face ID се опитва да удостовери лицето им. След като не успяла, защото то не било на Крейг, iPhone X направил това, което всъщност трябвало да направи – поискал парола“.

Макар и чудесна, функцията работи така, както е настроена и това сочи, че може и да не е идеална за всеки. Ако често позволявате на членове от семейството си, или приятели да си играят с телефона ви, то вашия iPhone X ще се заключва по всяко време. В този случай е по-добре да изключите Face ID, или да изберете някой от моделите с Touch ID.

Публикувано

Не знам вече, ама се връзва чудно с новината, че Face ID ще разпознава само едно лице за телефон, така че ще стане ясно когато излезе и може да се пробва на живо.

Публикувано

Гримирани ще разпознава ли?

Публикувано

И с очила ще разпознава. 

Публикувано

Много ми хареса това, че дори и с професионално направена маска няма да може да се излъже, стига да е вярно де. На Самсунг скерера го метнаха със снимка само... Интересна е тази технология и мисля, че трябва да й се даде шанс, а Apple може би е точно компанията, която може да я усъвършенства най-добре.

Публикувано

Очаквам да сложат някакъв вид потвърждение при закупуване на приложения или музика или каквото и да е било, че иначе докато си разглежда човек из апстора току виж напълнил кошницата. А какво ли ще е по другите магазини които умишлено ще забравят за подобни потвърждение при съгласяване с покупката...

Публикувано

Според мен устройството което не се отключи от първия път е било рестартирано и е изисквало парола както при всяко първо стартиране на Fingerprint-а.Забележете какво пише на екрана:Your passcode is required to enable Face ID.

Публикувано

Извода: Не трябва да снимате други хора с телефона си!

Публикувано

С предната камера ;) 

Публикувано

Само че, това не става. Трябва отворени очи за да се отключи ;) 

Публикувано

Добре де, понякога нощно време получавам разни чатове и за да не се разсъня си отварям съвсем леко очите или с едното око. При това положение какво правим ?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано

Те са помислили и за това. Щом скенера долови само едно полузатворено око, на дисплея се изписва цената, която си платил за телефона. После цяла нощ няма да ги затвориш...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано (редактирано)
преди 7 часа, dessyteneva написа:

Много ми хареса това, че дори и с професионално направена маска няма да може да се излъже, стига да е вярно де. На Самсунг скерера го метнаха със снимка само... Интересна е тази технология и мисля, че трябва да й се даде шанс, а Apple може би е точно компанията, която може да я усъвършенства най-добре.

То на самсунг секенер ли е изобщо(не ирисния)? Мисля че просто обработва изображението от камерата. А маската как са я направили, сигурно следят и за движение на очите :D

преди 8 часа, gorgior написа:

Хайде сега пуснете една анкета, да видим колко човека са повярвали на тази глупост? Това е съшито не с бели конци, а направо с телбод! :D:D:D

Факт е че се получи гафа точно заради достатъчно грешни опити, които са довели до искане на паскод. Въпросът е тези грешни опити дали са от лицата на други хора или не е разпознавало неговото.

преди 6 часа, Spowse написа:

Според мен устройството което не се отключи от първия път е било рестартирано и е изисквало парола както при всяко първо стартиране на Fingerprint-а.Забележете какво пише на екрана:Your passcode is required to enable Face ID.

Ако е рестартирано накрая си пише "when iPhone restarts" или нещо от сорта.

преди 1 час, turganay написа:

Добре де, понякога нощно време получавам разни чатове и за да не се разсъня си отварям съвсем леко очите или с едното око. При това положение какво правим ?

Като светне и те идентифицира си оставаш на локскрийна докато не суайпнеш ъп.

Интересно ми е дали са глобили някой за този гаф и колко :lol:

Редактирано от apomarinov
Публикувано

Споко новия айфон с FaceID е инструмент за шпионаж и засича всички лица които му попаднат в камерата. От там и объркването

Публикувано

Да, първо ни накараха да си въведем истинските данни за да може да се пазарува от апстор - име, адрес, номер на карта. След това съвсем доброволно си дадохме и отпечатъка. Сега наред е лицето. Не след дълго може и днк да ни искат за отключване.

Публикувано

хаха, следващото революционно отключване с ДНК ще е, или да си облизваме, или да си плюваме смартфоните, на кой като му харесва! :p

Публикувано

Не - хоум бутонът ще направи впечатляващо завръщане по-добър от всякога. Ще разполага с иновативната функция да взима кръв с леко боцване под претекст, че го правят, за да ни следят кръвната захар. 

Публикувано
на 9/16/2017 at 11:31, gorgior написа:

Какви други лица бе брат? Това да не е шоуруум на Виваком, та всеки да минава и да го разглежда! Все едно да представя новия Айфон и да покаже Нокия на публиката, а накрая да каже, че някой в тарапаната го е сменил. :D

Зорлен на тъпи се правите.

Не се изразих правилно.

9184246I.jpg

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...