DreamcatcheR Публикувано Май 30, 2018 Сподели Публикувано Май 30, 2018 Някой ползва ли устройство, което да управлява климатици дистанционно? Имах за кратко Logitech harmony elite - ужасно е и не можах да подкарам тази функционалност. Има едно sensibo, ама е 100$ и не си заслужава само за пустия климатик. Не е вариант със смарт щепсел, т.к. климатиците са свързани директно. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gogi6 Публикувано Май 30, 2018 Автор Сподели Публикувано Май 30, 2018 Look what I found on AliExpresshttp://s.aliexpress.com/uQZVvIjuТова управлява всичко възможно. 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
pepo1919 Публикувано Май 30, 2018 Сподели Публикувано Май 30, 2018 Ползвал ли си го,не видях в описанието ,дали става за отдалечен достъп? Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gogi6 Публикувано Май 30, 2018 Автор Сподели Публикувано Май 30, 2018 Пиша, защото го имам от няколко месеца. И да, има достъп от всички точки чрез MiHome app. 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gosta Публикувано Май 30, 2018 Сподели Публикувано Май 30, 2018 Запалихте ми фитилите с тея шаоми и днес пристигна XiaomiMi Wifi Router 3C . Много приятно съм изненадан от представянето му . Взех го специално за VPN ползване и баца на макс. Малко не съм дочел и чак сега разбрах ,че всъщност съм поръчал 3C вместо 3 , но машинката е супер от всякъде и изобщо за £13 мнооого стока получавам. Чакам още Home gateway , някоко датчика за врати и прозорци , датчик за температура и един обемен датчик. Силно се надявам да стане една аларма за къщата. Още само се въздържам ,да продам апъл тиви-то и да си поръчам един mibox. И аз не знам защо... Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
DreamcatcheR Публикувано Май 31, 2018 Сподели Публикувано Май 31, 2018 Look what I found on AliExpresshttp://s.aliexpress.com/uQZVvIjuТова управлява всичко възможно.Цената добре, ама ревютата в апп стора много лоши... Дали има някъде списък с поддържани устройства? Дори лоджитек нямаха пълна поддръжка за моя модел климатици (Fuji rs-12uc). Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gogi6 Публикувано Май 31, 2018 Автор Сподели Публикувано Май 31, 2018 Ще проверя като се прибера за твоя модел. Иначе това което не подържа, се настройва. Насочваш дистанционното към у-то и запаметяваш командите, които искаш. Един вид си правиш дистанционно.Каквото опитах, това подкарах. Даже и едни лед лампи, които са без wi-fi, само с дистанционно. Отзивите са лоши, защото за да го добавиш към MiHome app трябва да задаваш страна Китай. И някой път се налага да задействаш някоя мозъчна клетка. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gogi6 Публикувано Юни 1, 2018 Автор Сподели Публикувано Юни 1, 2018 Ето едно видео как изглежда в действителност. Надписите под бутоните са на китайски, защото у-то е за китайския пазар. За лампите се виждат командите които съм добавил. Логваш се с Mi акаунт и си управляваш всичко отвсякъде. 2 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
ML16 Публикувано Юни 1, 2018 Сподели Публикувано Юни 1, 2018 Филмите през Kodi 17.6 със Quasar+ Арена/Замунда+Subsunacs/opensubtitles вървят чудесно и на Amazon Fire TV. 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
pepo1919 Публикувано Юни 1, 2018 Сподели Публикувано Юни 1, 2018 на 30.05.2018 г. at 22:29, gogi6 написа: Look what I found on AliExpress http://s.aliexpress.com/uQZVvIju Това управлява всичко възможно. Ако не Ви се чака али-то: https://future-home.life/xiaomi-universal-ir-remote-controller-wifi-universalno-distancionno Чакам го в понеделник. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
SpAwN Публикувано Юни 1, 2018 Сподели Публикувано Юни 1, 2018 Филмите през Kodi 17.6 със Quasar+ Арена/Замунда+Subsunacs/opensubtitles вървят чудесно и на Amazon Fire TV. Пробвай Elementum, по-добър е от Quasar . Девелопърът е същият, но вече не поддържа Quasar. Освен тава Elementum вече ползва рам паметта на у-вото и могат да се стриймват големи 40+ Гб 4К филми и на устройства с 16Гб памет. Много пипната приставка е. 2 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
momchil_g Публикувано Юни 4, 2018 Сподели Публикувано Юни 4, 2018 On 5/30/2018 at 10:29 PM, gogi6 said: Look what I found on AliExpress http://s.aliexpress.com/uQZVvIju Това управлява всичко възможно. Аз от месец 2 ползвам Broadlink RM pro. Разликата е, че поддържа и RF 315 и 433 mhz. Позлвам инфрареда за управление на климатик, телевизор, кабелна, усилвател и прахосмукачка. А с Rf честотите си управлявам 3 ключа за лампи, тъй като повечето ключове с wifi искат освен фаза да има и 0 в ключа. А тези с rf се захранват с нулата, която идва от крушката. Тези дни чакам и Amazon Echo Dot, като към него ще закача и 2 контакта. Остана да инсталирам Ubuntu на freenas сървъра и да му кача openhab. Ето един интересен канал https://www.youtube.com/channel/UCYLnawaM-36HncBBUeWrlGA Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gogi6 Публикувано Юни 14, 2018 Автор Сподели Публикувано Юни 14, 2018 Виртуална мишка, джойстик за androidTv,AppleTv....Look what I found on AliExpresshttp://s.aliexpress.com/jErmYb2Q Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gosta Публикувано Юли 12, 2018 Сподели Публикувано Юли 12, 2018 Заприходих и аз един Android TV Box, Mecool M8S PRO L. Предпочетох го пред Mi Box заради по-високата версия android tv и по-добрите Ram и диск (поне на хартия). Времето ще покаже дали съм направил по-добрият избор , но за сега съм доволен- всичко върви и всичко лети. Има инсталирани ( най-вероятно кракнати) airpin pro и други платени приложения от стора така че миръринг от Iphone е безпроблемен. Иначе си грее доволно и аз взех един вентилатор от Raspberry Pi. SpaWn ,Да питам само от къде хвана ток за вентилатора ? На 5V ми се струва ,че ще е много шумна има ли някъде място по дъното да има 3.5v например и перката да върти постоянно? Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gogi6 Публикувано Юли 12, 2018 Автор Сподели Публикувано Юли 12, 2018 Само да вметна, че MiBox е с андроид 8.0 вече. Което изобщо не е плюс на този етап! 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gosta Публикувано Юли 12, 2018 Сподели Публикувано Юли 12, 2018 И кога стана това ? Никой нищо не казва. Изчетох половината нет и всеки пише че за сега 6.0 е най-високия фърм. Ако в момента има ъпдейт на 8 все още имам време да върна мекол-аSent from my iPhone using Tapatalk Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gogi6 Публикувано Юли 12, 2018 Автор Сподели Публикувано Юли 12, 2018 Има да. Аз съм с 8 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gosta Публикувано Юли 12, 2018 Сподели Публикувано Юли 12, 2018 (редактирано) Намерих видео. Изгледах го . Явно нещата са се променили от времето когато търсех и решавах за андроид бокс...:) Леко де леко съм раздвоен . Единствените предимства остават по-големите рам и вградена памет... Редактирано Юли 12, 2018 от gosta Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
istoyanov Публикувано Юли 12, 2018 Сподели Публикувано Юли 12, 2018 Аз не разбрах 8 предимство оред 6 ли е или не? Сори за лишкия въпрос, но по-скоро чи е интресно потребителското мнение. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gosta Публикувано Юли 12, 2018 Сподели Публикувано Юли 12, 2018 Предимство е . По някое време ще спрат да вървят някои помисли версии на софтуеъра. Отделно има някои нови добавени функции. На бокса , който имам едвали ще видя по-нова версия от тази която имам , докато шаоми са си реномирана компания и доколкото пише навсякъде си плащат лицензи на Гугъл...Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gogi6 Публикувано Юли 12, 2018 Автор Сподели Публикувано Юли 12, 2018 При мен с 8 е проблем. Засега някои приложения не са ъпдейтнати (mxplayer,MrMC..) и не се справят с FullHD телевизия. А и облика на 6.0.1 по ме радваше. Иначе работи доста бързо 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
simba4 Публикувано Юли 12, 2018 Сподели Публикувано Юли 12, 2018 Никак не е добре и аз се ядосвам!Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gosta Публикувано Юли 12, 2018 Сподели Публикувано Юли 12, 2018 (редактирано) MI бокса грее ли ? Сега го натискам микуула и на торенти лесно стига 82-3 градуса . Отделно като пусна 4к от тубата и след 20-30 секунди и блокира. Няма затваряне и на приложението. Не съм го спрял днес да го натискам здраво и един път се изключи на 6гб Hd торент и елементум. Просто никакви светлини не светеха и няма картина. След 2-3 минути му дойде акъла. Има ли такива неща при MI-то? Телевизора ми не е 4к. Може ли да е от това? Редактирано Юли 12, 2018 от gosta Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gogi6 Публикувано Юли 12, 2018 Автор Сподели Публикувано Юли 12, 2018 MiBox е добра придобивка на прилична цена. Не съм имал забиване досега.Незнам дали грее, че е много нависоко)) А и не ме интересув. Щом работи на HD tv на от 3 до 9-10 mb/s , зачи е Топ️ 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gosta Публикувано Юли 12, 2018 Сподели Публикувано Юли 12, 2018 Ще ме накарате сега, да върна мекола и да чакам цял месец за Mi... А на теория хардуеъра е доста по-силен и би трябвало , да върви по-добре. М....аму Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.