titanium Публикувано Януари 17, 2018 Публикувано Януари 17, 2018 Много ми се иска да мога да диктувам съобщения и търсения на този телефон, но на български... има ли как да се смени езика за диктуване от английски само да разбира и родния ни говорим език? Благодаря предварително Цитирай
0 JmeLche Публикувано Януари 17, 2018 Публикувано Януари 17, 2018 Не няма, но можеш да направиш асистенса "Siri" да ти намира определени неща на Руски, също така и да ти набира от контакти ако са на Български написани! Аз го ползвам да ми набира телефон от контактите, които са ми на Български. Можеш да използваш и на Английски "Siri". Sent from my iPhone X using Tapatalk Цитирай
0 titanium Публикувано Януари 17, 2018 Автор Публикувано Януари 17, 2018 Честно все повече оставам безмълвен докато показвам този телефон, та скоро няма да ми се налага изобщо да диктувам... трагедия! Благодаря все пак Цитирай
0 ML16 Публикувано Март 17, 2018 Публикувано Март 17, 2018 Gboard вече предлага български и има възможност за диктуване.Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Цитирай
0 skpavlov Публикувано Март 17, 2018 Публикувано Март 17, 2018 Програмата е уникална и работи много добре при мен Цитирай
0 DreamcatcheR Публикувано Март 17, 2018 Публикувано Март 17, 2018 Таман за това влизам да пиша. Инсталирана ми е от поне 6 м в очакване на ъпдейт с български. Работи страхотно! Махнах изцяло епълските клавиатури. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
0 ML16 Публикувано Март 17, 2018 Публикувано Март 17, 2018 От една година насам пише Bulgarian coming soon. Най-накрая да можеш да диктуваш на български на iPhone. Цитирай
0 gogi6 Публикувано Март 17, 2018 Публикувано Март 17, 2018 Таман за това влизам да пиша. Инсталирана ми е от поне 6 м в очакване на ъпдейт с български. Работи страхотно! Махнах изцяло епълските клавиатури. Sent from my iPhone using Tapatalk Недостатък е, че не може да се ползва при заключен екран. Ако искаш да отговаряш на български на съобщения, ще трябва да върнеш клавиатурите! Цитирай
0 DreamcatcheR Публикувано Март 17, 2018 Публикувано Март 17, 2018 На Х няма такъв проблем. От локскрийна си ми излиза директно гбоард. Явно е заради фейс айди. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Цитирай
0 Kery70 Публикувано Март 17, 2018 Публикувано Март 17, 2018 Да ви питам, с Gboard как сменяте езика на въвеждане с външна блутут клавиатура? На мен с fn бутона ми сменя само емоджи и gboard, без да мога да сменя от английски на български. И на 7цата има проблем с клавиатурата на локсриина. Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk Цитирай
0 bobiikonomov Публикувано Март 17, 2018 Публикувано Март 17, 2018 Здравейте, при мен българският все още не е активен за добавяне. Каква може да е причината ? А иначе пише че е добавен във версия 1.21.0. Цитирай
0 JmeLche Публикувано Март 17, 2018 Публикувано Март 17, 2018 Да питам, само при мен ли я има тази буква " Э" ?Sent from my iPhone X using Tapatalk Цитирай
0 ML16 Публикувано Март 18, 2018 Публикувано Март 18, 2018 (редактирано) Имам я само на БДС, най-вероятно това е стандарта: Wiki Редактирано Март 18, 2018 от ML16 Цитирай
0 JmeLche Публикувано Март 19, 2018 Публикувано Март 19, 2018 " userid="226"] Е-оборотное е руска буква. То това е ясно, но защо присъства в Българския! Пуснах им имейл .Sent from my iPhone X using Tapatalk Цитирай
0 ML16 Публикувано Март 19, 2018 Публикувано Март 19, 2018 По-скоро въпроса трябва да е към БАН, защото по БДС /Български Държавен Стандарт/ има такава буква на клавиатурата. Цитирай
0 Alxx® Публикувано Март 20, 2018 Публикувано Март 20, 2018 Нямам знак да я покажа, ама е имало българска буква, която е отпаднала от употреба след войната. Понеже по "братски" сме споделили БДС клавиатурата с другите славяни, са набутали е-оборотное вместо нея. Също както и ьI. Цитирай
0 JmeLche Публикувано Март 20, 2018 Публикувано Март 20, 2018 " userid="226"] Нямам знак да я покажа, ама е имало българска буква, която е отпаднала от употреба след войната. Понеже по "братски" сме споделили БДС клавиатурата с другите славяни, са набутали е-оборотное вместо нея. Също както и ьI. Нямаш ли снимка ? Сетих се, това е липсващата буква от БДС "ермалък с права черта" . Само в БДС я има э-обртное, и то в две различни клавиатури. Sent from my iPhone X using Tapatalk Цитирай
0 andondragov Публикувано Март 29, 2018 Публикувано Март 29, 2018 Направо не ми се вярва каква дискусия се вихри за клавиатурата БДС... Винаги е имало э на клавиатурата, както и ы (на компютър е shift + ,). Клавиатурата е унифицирана за български и руски. Колегата е прав, че подредбата в средата е по ГОСТ (государственны стандарт - държавен стандарт на руски). Разликата е, че при нея подредбата на буквите е според честотата им на използване в руския език. БДС е според честотата в българския. Последното, предполагам всички знаят, е фонетика. Базирана е на подредбата в qwerty клавиатурата на латиница и е създадена, след като хората тук спират да учат машинопис по БДС и предпочитат еднаква подредба за кирилица и латиница. Няма нищо грешно или необичайно в никоя от показаните клавиатурни подредби.А ер малък с черта е "е двойно" - наследник на старата ятова гласна използван за означаване на променливото я в думите.Sent from my iPhone using Tapatalk 5 Цитирай
0 RedBull Публикувано Юни 9, 2018 Публикувано Юни 9, 2018 Здравейте! Как се слага точка на диктовката на български? И още нещо. Как да диктувам без да излиза от самото приложение? Тоест да диктувам в самата клавиатура. Цитирай
0 londongunner Публикувано Юни 9, 2018 Публикувано Юни 9, 2018 В самата клавиатура не става заради iOSSent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk Pro Цитирай
0 JmeLche Публикувано Юни 9, 2018 Публикувано Юни 9, 2018 И при мен е така! Писах до съпорта, но без отговор?Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
Въпрос
titanium
Много ми се иска да мога да диктувам съобщения и търсения на този телефон, но на български... има ли как да се смени езика за диктуване от английски само да разбира и родния ни говорим език? Благодаря предварително
23 отговора на този въпрос
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.