Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple блокира приложение за iOS, което твърди, че открива нарушения на неутралността на мрежата


dessyteneva

Recommended Posts

net-neutrality.thumb.jpg.d7f8339c4d5be13d9e1352e20b99952e.jpg

Apple е отхвърлила приложеине, което твърди, че открива нарушения на неутралността на мрежата и включва проучване за това, кои оператори зареждат основните видео услуги. Motherboard цитира изследователят Дейвид Чофнес, който твърди, че неговото приложение Wehe е отхвърлено от App Store, тъй като очевидно не предлага полза за потребителите.

Wehe всъщност се състои от две части, първата е функция, насочена към потребителите, която позволява да тестват скоростите на изтегляне на основните видео услуги, сред които You Tube и Netflix, чрез собствения си доставчик и сравнява резултатите с общия тест за скорост, позволявайки да се видят разликите в скоростта на изтегляне.

Втората част, която вероятно е и причината за отхвърлянето му, е твърдението за анонимно събиране на данни, като част от проучване на неутралността на мрежата от доставчици на услуги. Събраните данни биха могли да се използват за да се определи кои доставчици на интернет са виновни за това, че се занимават с видео услуги в определени региони. Включването на подобно проучване не предоставя директна полза на потребителите, поради което Apple не е одобрила и цялото приложение, но Чофнес вярва, че всъщност отказът е свързан с аспекта на неутралност на мрежата. Всъщност Apple не реагира на въпроса за неутралността на мрежата до миналата есен, когато поиска от FCC да запази статуквото. Миналия месец FCC гласува да се откаже от действащите правила, предназначени да запазят неутралността на мрежата, макар че понастоящем държавните адвокати и Конгреса се опитват да възстановят защитата на потребителите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...