Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

instagram-focus-vs-iphone-portrait.png.2bbc8dfedede6bb80443e2261d4b3316.png

Instagram пуска от днес функция за портретен режим, подобна на тази на Apple, която обаче ще работи и с видео. Focus portrait mode ще замъглява фона като същевременно ще оставя лицето фокусирано, за да изглеждат кадрите ви още по-професионално. Според компанията, функцията използва фоново сегментиране и технология за лицево разпознаване, без за това да е нужна двойна камера. Focus portrait може да бъде намерена в опциите за форматиране на Instagram Stories, заедно с Boomerang и Superzoom и вече се разпространява за iPhone 6s, 6s Plus, 7, 7 Pls, 8 , 8 Plus и X.

В сравнение с Focus portrait mode, Portrait mode на Apple, която се възползва от двойната камера на по-големите модели iPhone и iPhone X, се справя малко по-добре, но за сметка на това не е налична за останалите устройства на компанията и не може да работи с видео.

Всъщност целта на новата функция е не да се състезава с Apple, а да даде на потребителите още една причина да изберат Instagram пред Snapchat.

Публикувано

Не съм работил с  iPhone X. Интересно ми дали при него така нареченото размиване на фона е оптично или софтуерно? Ако при заснемане на видео с  iPhone X въпросния ефект го няма, значи е софтуерно. Очаквам ползващите  iPhone X да споделят свои впечатления.

Публикувано

Аз имах подобно питане в друга тема, но отговор нямаше. Оказва се, че Pixel XL се справя по-добре от X за подобни снимки. Той е с една камера и това ме навежда на мисълта, че може нещата да се случват софтуерно. Моите познания по темата обаче са никакви:) Иначе ефекта на Instagram е боза засега!

Публикувано (редактирано)

По-логично е наистина да е софтуерно.

Редактирано от mirror
Публикувано

Размазването на фона е софтуерно при айфон както и при другите производители. Айфона ползва двете камери за да разбере по-лесно кое е на преден план (грубо казано) и след това софтуерно размива задния план. Най много си личи по контурите на главата на човек, когато фона е шарен и доближава цвета на косата например. Ако беше хардуерно оптиката не би могла да се побере в корпуса. Дори и сензора трудно ще влезне . Хубав ден, дано съм бил полезен.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Функцията според мен работи много добре на iPhone SE. Само заради тази функция се замислях за нов апарат, но...това е супер функция. 

Публикувано

Може ли да качиш снимка да видим?

Публикувано

С предната камера качеството на ИГ е ужасно в сравнение с портретния режим на Х. Това на слабо осветление. Все едно е свален кадър от слоу-мо видео. Снимки нема да качвам, за да не плаша форума ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...