dessyteneva Публикувано Април 23, 2018 Публикувано Април 23, 2018 Ако използвате macOS, можете да пропуснете последната актуализация, тъй като редица потребители съобщават за проблеми при инсталирането й. Всъщност в бележките към High Sierra 10.13.4 пише, че подобрява стабилността, производителността и сигурността, но някои от потребителите са установили, че когато се опитат да рестартират след инсталирането й, машината се озовава в Recovery Mode, със съобщението, че инсталацията не може да бъде завършена. Диагностиката сочи, че дисковете са в добро състояние, така че хардуерни проблеми могат да бъдат изключени като вероятна причина за проблема, а някои потребители разказват, че се е наложило да търсят помощта на техническата поддръжка на компанията, за да се справят със ситуацията, след като машините са забили на 100% след зареждане в Safe Mode. Apple все още не е дала официален отговор за причината за тези проблеми, но според Extreme Tech и AppleInsider, те се крият в конфигурацията с мулти-монитор. Цитат „DisplayLink се използва, за да позволи на компютрите да стартират дисплеи, чрез USB технология“ твърди ExtremeTech. “Тя е внедрена в редица продукти и има софтуерни решения, използващи я по различен начин, обикновено за разширяване или колниране на Mac. Тъй като в macOS 10.13.4 изглежда не работи нито едно от тях, или поне не работи нормално, това причинява проблемите при инсталацията, която не може да бъде завършена“. DisplayLink обаче не е единственото решение за няколко монитора, което има проблем, след ъпдейта спира да функционира и Duet Display, което кара много потребители да се откажат от актуализацията, защото губят част от функционалността на дисплея. 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Април 23, 2018 Публикувано Април 23, 2018 Сефте откакто съм сложил 10.13 нямам нужда да рестартирам Wi-fi и камара софтуер за да работи след слип. Дуал дисплей и нула грижи, след девет месеца (+) мъки. 1 Цитирай
matsan Публикувано Април 23, 2018 Публикувано Април 23, 2018 (редактирано) На мен пък за първи път откакто имам мак взе да ми бави и зависва при браузване! Днес блутута не ми разпозна мишката та се наложи някакви магии да праея- триене Bluetooth Pls не помогна , накрая shut down и след това стартиране съсзадържане трите крайни бутона без Fn оправи работата! Да допълня след един ден ползване ,че сега лети и няма никакви грижи! Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Април 24, 2018 от matsan Цитирай
arm11 Публикувано Април 24, 2018 Публикувано Април 24, 2018 Аз пък от 10.13 имам проблеми с външният хард. От 5 пъти зацепва един, супер дразнещо. Да не говорим и за програми, който блокират и трябва да им давам форс куит, но хайде да речем, че не са оптимизирани за хай сиера, но с други версии такива проблеми не е имало. Цитирай
Alxx® Публикувано Април 24, 2018 Публикувано Април 24, 2018 Не е имало, ама ОС не беше върху AFS Външните хардове циклят, ама циклят и всички, които не са disk0(демек и вградени извън основния с ОС). Проблемът е от криптирането им, там нещо се чупи. Аз съм с "домашно сготвен"(homebrew) фюжън драйв, който е криптиран състав от два вградени диска и нямам почти никаква латентност, да не говорим зависване. Когато бяха два отделни и външният криптиран, беше трагедия. Цитирай
arm11 Публикувано Април 25, 2018 Публикувано Април 25, 2018 AFS беше основният ми заподозрян. Цитирай
Alxx® Публикувано Април 25, 2018 Публикувано Април 25, 2018 Бих си направил експеримент - да пробвам напушената сиера върху ХФС, после "мигрирай данни от...диск", или рестор от тайм машин пък да видим? after downloading the highsierra installer, instead of running it, quit; this left the installer app into the application folder (you can see it in finder and lauchpad). open the terminal app. on terminal write the 2 commands (press enter at the end of both): cd /applications install\ macos\ high\ sierra.app/contents/resources/startosinstall --converttoapfs no note the backslashes before the spaces on the installer name! the option "--converttoapfs no" tell not to convert to apfs. Цитирай
arm11 Публикувано Април 25, 2018 Публикувано Април 25, 2018 Е да за проба може, ама хич не ми се занимава на ново да го правя, но четейки това има логика да стане. Цитирай
Nixing Публикувано Април 28, 2018 Публикувано Април 28, 2018 Аз не срещнах проблеми след инсталацията на 10.13.4. Нямам и драми с външни HDD/SSD.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.