blajko Публикувано Май 15, 2018 Публикувано Май 15, 2018 (редактирано) Здравейте, сдобих се с нов Macbook Pro 15" 2.9 ghz, Radeon 560. Веднага започнах да го товаря. В момента едитвам видео в Premiere CC 2018, multicam - 6 камери, full HD. Всичко върви добре докато не вдигне 70 градуса, тогава започва да цикли. След като спра да плейвам в рамките на 10 секунди температурата пада до 50 градуса и отново всичко е наред. След минута, две на плейване и едитване отново вдига 70 и отново започва да цикли. За мен това не е нормално, толкова лесно да вдига температурата. Естествено на бюро съм и отворите за вентилация са свободни, дори съм го повдигнал малко, за да е по-лесно вентилирането, но пак вдига градусите. Ако някой има разрешение на проблема ще се радвам да го сподели. Докато пиша поста температурата падна на 39 градуса. Edit. Сега погледнах по-подробно данните за температурата (използвам istat). CPU качва до 100 градуса ?, иначе CPU Usage e на около 50-70 %. Не очаквах MBP да има такъв проблем. Леко съм разочарован. Редактирано Май 15, 2018 от blajko Цитирай
kawabiker Публикувано Май 16, 2018 Публикувано Май 16, 2018 Свали си macs fan control, мисля че имаше настройки за всеки процес или хардуер, да се пускат по-рано и да не загрява толкова . Съществува и варианта да е някой дефектен и да е за смяна . Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Май 16, 2018 Публикувано Май 16, 2018 Няма да ти хареса какво ще кажа, ама... Премиър не е много добре оптимизиран за мак. Ако имаш възможност и желание, опитай final cut. Другото, докато го товариш повече, на батерия ли работи? Ако не, опитай като е вързан към тока, как ще се държи. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
blajko Публикувано Май 17, 2018 Автор Публикувано Май 17, 2018 @DreamcatcheR, и на батерия и на зарядно е едно и също. Закупих си MainStage и след като си свали всичко започна да инсталира Sound Library и отново вдигна температурата, явно като вдигне CPU Usage над 70% започва да нагрява. Дали някой от кракваните софтуери да прави нещо. Свалял съм от rutraker, audionews и пиратите. Сложих си Malwarebytes и няма нищо подозрително. Даже си мисля дали да не го ресторна и да пробвам на чисто. Цитирай
Alxx® Публикувано Май 17, 2018 Публикувано Май 17, 2018 преди 13 часа, blajko написа: Сложих си Malwarebytes За БОГА недей! Цитирай
Станислав Веселинов Публикувано Юли 10, 2018 Публикувано Юли 10, 2018 Инсталирах си тази програма macs fan control и ми дава това как да го оправя преди тива тръгна излезе ми ъпдейт на мака упдейтнах и след това програмата спря колеги Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.