Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Китай се готви да усъвършенства производството на OLED екрани за Apple


dessyteneva

Recommended Posts

iphone-x-oled.thumb.jpg.ad11a4aa348234ec18b17deffcc0f57d.jpg

Apple в момента разчита изключително на Samsung, що се отнася до доставката на OLED панели за iPhone X, но според нов доклад на The Wall Street Journal, Китай се стреми да получи част от тези доставки.

В статията се казва, че BOE Technology Group се стреми да снабдява гиганта с OLED панели за бъдещи iPhone модели. В момента BOE доставя дисплеи за iPad и MacBook е номер едно доставчик на големи LCD панели. Тя е и единствената китайска компания за дисплеи, която доставя за Apple и се контролира от Пекин. За Apple това означава, че BOE като доставчик ще й помогне да получи по-добри условия от правителството. Този ход ще бъде от полза и за Китай, която се конкурира с Япония и Южна Корея в модерното производство. Ако успее да постигне целта си, BOE не само ще докаже произведствената си мощ при технически предизвикателните продукти, но и ще спечели голямата битка в надпреварата за страната си. Нейните най-големи акционери са държавни компании и това може да осигури на Apple по-изгодни условия, а на самата компания – признанието, че е покрила високите изисквания на гиганта.

LCD екраните са по-лесни за масово производство от гъвкавите OLED дисплеи, които включват прилагането на миниатюрни и ограничени материали. Дори Samsung Electronics, пионер в областта и основен доставчик на OLED панели за Apple, се бореше с висок процент грешки. С iPhone X, Apple разчита изключително на корейския гигант, обаче LG се готви да достави между 3 и 5 милиона OLED панели за новите модели iPhone тази година, така че битката ще е оспорвана.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...