Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Наследникът на MacBook Air ще използва процесори Kaby Lake Refresh


dessyteneva

Recommended Posts

macbook-air-and-12-inch.thumb.jpg.2a6241271e8c0f5b815d2d36978130e8.jpg

Apple може би ще пусне нов лаптоп с по-ниска цена по-късно тази година. Той най-вероятно ще има 13 инчов Retina дисплей и начална цена под 1000 долара, но не е ясно дали ще носи името Air или друго.

Според Economic Daily News, устройството ще бъде задвижвано от процесорите Kaby Lake Refresh, които бяха пуснати през втората половина на 2017 година. Решението да се използват произведените по 14 nm технология процесори, е продиктувано от многократните закъснения при перхода на Intel към чипа Cnnon Lake, базиран на 10 nm процес, като последните слухове твърдят, че той няма да е готов преди края на 2019 година.

Kaby Lake Refresh включва четириядрени Core i5 и Core i7 процесори с базови тактови честоти между 1.6GHz и 1.9GHz и максимална скорост на Turbo Boost между 3.4GHz и 4.2GHz. Чиповете с 15 W захранване имат интегрирана Intel UHD Graphics 620, с поддръжка на до 32 GB DDR4 или LPDDR3 RAM. Това значи, че ноутбукът на Apple с по-ниска цена ще е значително по-бърз от новите омдели MacBook Air, което всъщност не е изненадващо, защото те използват процесорите Intel Core i5 и Core i7 от 5то поколение, пуснати през 2015 година, и малко по-бърз от 12 инчовия MacBook, който използва чип с ултраниска мощност.

Kaby Lake Refresh чиповете са вече на близо година, а Intel ще пусне по-бързи процесори Whisky Lake, през втората половина на 2018 година, но те може и да не са готови навреме, тъй като производството трябва да започне през лятото, за да сготови лаптопите за дебюта си през есента.

Apple ще представи три нови модела iPhone, Apple Watch Series 4 и новите AirPods и AirPower през септември, така че Mac и iPad може би ще получат отделно събитие през октомври.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...