turganay Публикувано Юни 30, 2024 Публикувано Юни 30, 2024 И защо не ги сподели с нас Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
dasoviq Публикувано Юни 30, 2024 Публикувано Юни 30, 2024 И защо не ги сподели с нас Sent from my iPhone using Tapatalk ProНе знам как да ги шерна, иначе с удоволствие.edit...при опит да копирам icloud връзка излиза съобщение да вляза в icloudSent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
miroslavm Публикувано Юни 30, 2024 Публикувано Юни 30, 2024 А какво точно прави този шорткът за радиото,иконка ли?Аз го слушам в Apple music. Цитирай
robot Публикувано Юли 2, 2024 Публикувано Юли 2, 2024 (редактирано) на 30.06.2024 г. в 11:09, dasoviq написа: Не знам как да ги шерна, иначе с удоволствие. edit...при опит да копирам icloud връзка излиза съобщение да вляза в icloud Sent from my iPhone using Tapatalk Или трябва да влезеш в icloud, и да го шернеш, или ако не искаш по някаква причина (като не ползваш icloud, реално осакатяваш 76% от функциите на епъл устройството си) , просто направи скрийншот на самите действия в шорткъта, за да се види какво си направил. Ето така Редактирано Юли 2, 2024 от robot Цитирай
robot Публикувано Юли 27 Публикувано Юли 27 Една от най-полезните функции на Apple AI за мен е обобщението на статии и текстове в Сафари, но поне за момента не работи за български език, затова с новите опции за шорткътите в iOS 26, направих един малък шорткът, който да ползва модела на ChatGPT, и да обобщава статии от какъвто и да е език, и да ги показва на български, и работи във всеки браузер. Ако някой мисли че ще му е полезен, ето линк. След като го сложите на вашето устройство, шорткъта се появява в Share Sheet и може да се ползва навсякъде. Работи само на iOS 26. Ше ви пита за достъп до съответния сайт, който ще обобщавате. Ето какво съдържа, примерна статия и генерирания отговор. 2 2 Цитирай
robot Публикувано преди 20 часа Публикувано преди 20 часа Нека да осъвременим малко темата - споделете ваши шорткъти и аутомейшъни, които ползвате често/всекидневно, или са ви изключително полезни. Поне за мен Шорткът приложението е едно от най-полезните и без аналог до момента, и малко вдъхновение не е излишно Може да ги споделите и като линкове, ако са по-специални и сложни за настройка, или ако има интерес от другите, но общата идея е да са за вдъхгновение на останалите. Моите които ползвам постоянно са следните: Допълнително организиране на аповете във "второ ниво" папки в папките, тъй като обичам всичко да ми е на един екран - като използвам Menu/List опциите, така от една икона отварям списък с апове, вместо да скролвам, и все едно имам нестнати подпапки в папка Бърза проверка на времето от няколко сорса, ако ми трябва по-сигурна прогноза в определени ситуации, като съм добавил няколко сайта и аппа, които да отварям бързо - като използвам Menu/List опциите и Web wiew Обобщени заглавия/постове от сайтове и форуми, които посещавам най-често - чрез RSS списък Конвертор на изображения във фотос аппа - един шорткът за бързо преоразмеряване с размер по избор и един за експорт в други формати - полезно е за бързо шерване в мейли, чатове и др. с ограничения - и двата ги има в галерията Автоматизация за почивни делнични дни без аларма - следи се календара и ако има събитие със заглавие "почивен ден", който е през делничен ден (както е примерно днес 08/09), и има аларма за събуждане, тя да се скипва автоматично, Spilt screen - за приложения, които ползвам заедно на айпад - да се пускат едновременно на един екран - може да се вземе текущия апп, и да се отвори втори, или да се използват конкретни апове - комбинациите са безкрайни "Запомни това" - бърз шорткът за запаметяване на бележка със следните неща - какво правиш, събитията в календара, текущата отворена уеб страница в Safari (само за Mac) и съдържанието на клипборда + скрийншот, и всичко това се запазва в нова бележка. Линк - Hold That Thought (шорткъта е от Apple) Автоматизация за засичане на определени звуци, ако съм със слушалки - според фокуса - ако съм в къщи следи за звънец, ако съм на вън - следи за клаксони от автомобили и сирени - тук просто избирате от стандартните автоматизации Автоматизации за батерията - тъй като не държа % видим, ми показва нотификация на 45%, и ако съм до зарядно да го включа - тук просто избирате от стандартните автоматизации Запаметяване/извикване на клипборда - ръчно запазване на копиран текст, и съответно извикването му при нужда. Линк - Clipboard Manager Шервам като скрийнове 1, 2, 3, 4, 5 и 6. Като линкове 7 и 10, а автоматизациите са напълно както от самото приложение. Споделете и вие какви шорткъти ползвате 2 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.