turganay Публикувано Юни 30, 2024 Публикувано Юни 30, 2024 И защо не ги сподели с нас Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
dasoviq Публикувано Юни 30, 2024 Публикувано Юни 30, 2024 И защо не ги сподели с нас Sent from my iPhone using Tapatalk ProНе знам как да ги шерна, иначе с удоволствие.edit...при опит да копирам icloud връзка излиза съобщение да вляза в icloudSent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
miroslavm Публикувано Юни 30, 2024 Публикувано Юни 30, 2024 А какво точно прави този шорткът за радиото,иконка ли?Аз го слушам в Apple music. Цитирай
robot Публикувано Юли 2, 2024 Публикувано Юли 2, 2024 (редактирано) на 30.06.2024 г. в 11:09, dasoviq написа: Не знам как да ги шерна, иначе с удоволствие. edit...при опит да копирам icloud връзка излиза съобщение да вляза в icloud Sent from my iPhone using Tapatalk Или трябва да влезеш в icloud, и да го шернеш, или ако не искаш по някаква причина (като не ползваш icloud, реално осакатяваш 76% от функциите на епъл устройството си) , просто направи скрийншот на самите действия в шорткъта, за да се види какво си направил. Ето така Редактирано Юли 2, 2024 от robot Цитирай
robot Публикувано Юли 27 Публикувано Юли 27 Една от най-полезните функции на Apple AI за мен е обобщението на статии и текстове в Сафари, но поне за момента не работи за български език, затова с новите опции за шорткътите в iOS 26, направих един малък шорткът, който да ползва модела на ChatGPT, и да обобщава статии от какъвто и да е език, и да ги показва на български, и работи във всеки браузер. Ако някой мисли че ще му е полезен, ето линк. След като го сложите на вашето устройство, шорткъта се появява в Share Sheet и може да се ползва навсякъде. Работи само на iOS 26. Ше ви пита за достъп до съответния сайт, който ще обобщавате. Ето какво съдържа, примерна статия и генерирания отговор. 2 2 Цитирай
robot Публикувано вчера в 16:27 Публикувано вчера в 16:27 Нека да осъвременим малко темата - споделете ваши шорткъти и аутомейшъни, които ползвате често/всекидневно, или са ви изключително полезни. Поне за мен Шорткът приложението е едно от най-полезните и без аналог до момента, и малко вдъхновение не е излишно Може да ги споделите и като линкове, ако са по-специални и сложни за настройка, или ако има интерес от другите, но общата идея е да са за вдъхгновение на останалите. Моите които ползвам постоянно са следните: Допълнително организиране на аповете във "второ ниво" папки в папките, тъй като обичам всичко да ми е на един екран - като използвам Menu/List опциите, така от една икона отварям списък с апове, вместо да скролвам, и все едно имам нестнати подпапки в папка Бърза проверка на времето от няколко сорса, ако ми трябва по-сигурна прогноза в определени ситуации, като съм добавил няколко сайта и аппа, които да отварям бързо - като използвам Menu/List опциите и Web wiew Обобщени заглавия/постове от сайтове и форуми, които посещавам най-често - чрез RSS списък Конвертор на изображения във фотос аппа - един шорткът за бързо преоразмеряване с размер по избор и един за експорт в други формати - полезно е за бързо шерване в мейли, чатове и др. с ограничения - и двата ги има в галерията Автоматизация за почивни делнични дни без аларма - следи се календара и ако има събитие със заглавие "почивен ден", който е през делничен ден (както е примерно днес 08/09), и има аларма за събуждане, тя да се скипва автоматично, Spilt screen - за приложения, които ползвам заедно на айпад - да се пускат едновременно на един екран - може да се вземе текущия апп, и да се отвори втори, или да се използват конкретни апове - комбинациите са безкрайни "Запомни това" - бърз шорткът за запаметяване на бележка със следните неща - какво правиш, събитията в календара, текущата отворена уеб страница в Safari (само за Mac) и съдържанието на клипборда + скрийншот, и всичко това се запазва в нова бележка. Линк - Hold That Thought (шорткъта е от Apple) Автоматизация за засичане на определени звуци, ако съм със слушалки - според фокуса - ако съм в къщи следи за звънец, ако съм на вън - следи за клаксони от автомобили и сирени - тук просто избирате от стандартните автоматизации Автоматизации за батерията - тъй като не държа % видим, ми показва нотификация на 45%, и ако съм до зарядно да го включа - тук просто избирате от стандартните автоматизации Запаметяване/извикване на клипборда - ръчно запазване на копиран текст, и съответно извикването му при нужда. Линк - Clipboard Manager Шервам като скрийнове 1, 2, 3, 4, 5 и 6. Като линкове 7 и 10, а автоматизациите са напълно както от самото приложение. Споделете и вие какви шорткъти ползвате 2 Цитирай
KurtiMakarov Публикувано преди 8 часа Публикувано преди 8 часа (редактирано) Автоматизация за пристигане/тръгване от дадено местоположение на член от семейството. В случая на детето, кога се е прибрало или излезнало то дома и кога е пристигнало или тръгнало от училище. Праща iMessage с текст по ваш избор. Естественно ако искате да знаете кога се случват дадените действия трябва да го направите на телефона на детето! Shortcuts Archive Редактирано преди 8 часа от KurtiMakarov 1 Цитирай
chorlav Публикувано преди 6 часа Публикувано преди 6 часа Коя е автоматизацията, че нещо не я намирам? Цитирай
robot Публикувано преди 6 часа Публикувано преди 6 часа @chorlav в таб Автоматизация > Нова автоматизация - избираш тези двете - при тръгване или пристигане към дадена локация преди 2 часа, KurtiMakarov написа: Автоматизация за пристигане/тръгване от дадено местоположение на член от семейството. ... Да, тези с локацията са полезни, преди като съм ги тествал, единственият минус за мен беше че автоматизацията се изпълнява произволно в рамките на ок. 100 метра от локацията. Преди бях тествал да ми излиза аудио съобщение "Да не забравиш да заключиш", или "Вземи си чадър", ако има прогноза да вали, когато излизам от вкъщи, но реално автоматизацията се случваше на 80-100 метра, след като изляза, и малко се обезсмисляше, за това намерих друго решение, за което ще ви споделя тези дни. Цитирай
chorlav Публикувано преди 6 часа Публикувано преди 6 часа (редактирано) Да, но като опитам да в сложа на телефона на детето и няма опция за изпращане на смс Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано преди 5 часа от robot премахнат е цитата Цитирай
robot Публикувано преди 5 часа Публикувано преди 5 часа След като си избрал локацията на пристигане, цъкаш "нова празна автоматизация" после търсиш "изпрати съобщение" (според езика ти), и ще ти излязат опции според инсталираните апове. Избираш желания апп, попълваш съобщението и получателя, и си готов @chorlav не е нужно да цитираш предното мнение, когато пишеш веднага след него Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.