Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

От години ползвам едно старо мак мини (2009) за Плекс сървър (минито е без монитор, клавиатура или мишка, когато се налага само римоут го управлявам) и клиента за АТВ4К.

Съответно ръчно си тегля филмите. Но понеже напоследък ме мързи да отварям макбука, торент файла го записвам от телефона в папка на минито с File Explorer, там торент клиента си го взима, сваля и мести готовия филм в папка, където Плекса го вижда и добавя в library-то. 

Иска ми се по две причини да намеря нещо, което да елиминира описаната по-горе процедура. Първо, омръзна ми този ръчен процес, а и все забравям след гледне да разчиствам ненужните филми/сериали. И второ, минито вече доста се задъхва, периодично гасне без причина, вентиалтора и след чистене и смазване вие от време на време. Не ми се дават над 600лв за ново мини (на старо) само за едни филми. Реално имам HBO Go, Netflix Premium и торенти гледам рядко, само ако е нещо, което не намирам другаде.

Вчера си поиграх със sideloading на Коди с идеята да ползвам тези плъгини за замунда, арена и т.н. Нищо не стана, но дори и да беше тръгнало, не бих си рискувал менталното здраве с употребата на това крайно нелогично и неудобно за употреба приложение. 

Има ли някакъв платен вариант, който да ми спести подмяната на хардуер и да съкрати ръчните действия по гледане на торенти?

Публикувано

Пробвай Movian за гледане директно от арената но върви на мак не на АТВ.

Аз от Плекс по-добро не съм намерил от гледна точка на дизайн на приложението и функции да ти дърпа метаданните за филма. (Аз Коди само ако ми платят вредни бих пипнал) :)

Публикувано

Да споделя какво открих, може и на някой друг да му е полезно.

Има две приложения - Sonarr и Radarr - съответно за сериали и за филми. Инсталират се на машината, където е и Плекс сървъра и се връзвът към Плекса и торент клиент. Това, което те правят е да следят за каквото ни е необходимо и да го свалят от различни източници. В зависимост от настройките може да сваля или зададен тип качество или да свали долен лимит и при излизане на по-добър да го обновява до горния лимит. Може да мести файловете по папки, да променя имена и т.н.

Все още ги разучавам, но от това което прочетох и видях до тук, е доста близо до каквото търсех. Задал съм си сериалите които ме интересуват и Sonarr ще ми сваля всеки нов епизод в 1080p когато се появи. 

Публикувано

Дай линкове де.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

На соната кои тракери даваш за да индексира при мен не се получава нещо настройката.

Sent from my iPhone X using Tapatalk Pro

Публикувано (редактирано)

За сега това, но дори и само с него ми намира каквото търсих с доста по-добро качество от същите в замунда.
Иначе на теория би трябвало с rss feeds да се добавят някак и нашите. Не съм задълбавал обаче.

В момента боря друг проблем. Не мога да намеря правилната комбинация от настройки на Sonarr и Transmission за местене и триене на филмите. Сега ми ги копира и имам по 2 еднакви файла на диска. И понеже всичко ми е 1080 или 4к, мястото взе рязо да свършва.

Редактирано от arm11
Пробвай с по-малък скрийншот другият път.
Публикувано
На соната кои тракери даваш за да индексира при мен не се получава нещо настройката.

Sent from my iPhone X using Tapatalk Pro

Пробвай с zamunda.net или org също така и rarbg, като си настроиш да не се дублират by name!

Sent from my iPhone XS Max Dual using Tapatalk Pro
Публикувано

И ново откритие за Сонара - мак мини 2009 не смогва с плекс сървър и Сонар. Когато работи елементарни неща като преместване на мишката са супер бавни, а започна и да гасне.

Не разбрах какво го кара да гасне, в логовете ми дава shutdown reason -30.

Нещата вървят към смяна на минито очевидно...въпроса е да се задоволя ли с машина 2011-2012 за около 5-600лв, или да мисля малко по-далновидно и да гледам такива от 2014 на цени около 900-1000? И пак да спомена, не че ми е скъпо да го сменя, но някак ми се вижда прекалено само за машина за филми,/сериали и то само такива, които ги няма в HBO, Go и Netflix.

Публикувано

Да си сменял термопастата някога?

Публикувано

Не и от 2015 насам, от когато е в мен...

Публикувано

Даже и тия три години не са малко, предвид факта, че оригиналната е на прах след четвъртата година.

P.S. Писах ти, защото ползвам Плекс-а на Авелики на MBP late 2008 и върви като чук без дръжка. А, не е да кажеш някакъв мощен...

Публикувано

И аз съм с мак мини, звиси много от настройките за транскодинг, субтитри и директно плейване, понякога ако не са оптималните плекса може да ти изпоти вентилаторите.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...