Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Downgrade iPhone 3G/3GS FW 4.0.х на 3.1.3 [ Mac и Windows ]

Recommended Posts

Публикувано

Реших да направя това ръководство за понижаване на iPhone OS 4.0.х към 3.1.3

Забележка: за 3GS трябва да имате запазени SHSH файлове за по ниския FW, а именно 3.1.3, за да можете да даунгрейдните!

По-лесния вариант за downgrade на iPhone 3G -> http://bgiphone.com/index.php?/topic/3756-downgrade-iphone-3g3gs-fw-40o-ia-313-mac-e-windows/page__view__findpost__p__66574

Mac

Имате нужда от:

- iTunes 9.x

- Оригиналне FW 3.1.3

- iRecovery

- LibUSB library package Свали

Как да го направим ?

1. Изтеглете си FW 3.1.3, iRecovery и Libusb на вашия Mac. Инсталирайте LibUSB.

2. Свържете вашия iPhone чрез USB, изчакайте да зареди iTunes и чрез бутоните Option+Restore покажете къде в вашия Mac е FW 3.1.3

3. По време на Restore-a ще получите грешка 1015 . Не се притеснявайте, това е нормално. Просто кликнете и затворете iTunes

post-21-052764800 1283928454_thumb.jpg

4. Отворете Terminal shell влачите и пускате iRecovery иконата на него. Ще получите път към iRecovery /дървовиден тип/ след този път напишете "-s" (без кавичките) и натиснете Enter.

post-21-044546100 1283928455_thumb.jpg

5. Сега iRecovery ще реорганизира вашия iPhone и ще се получи нещо подобно ...

post-21-070781100 1283928456_thumb.jpg

6. Трябва да напишете в терминала следното:

setenv auto-boot true ( натисни enter )

saveenv (натисни enter )

fsboot ( натисни enter )

exit ( натисни enter )

post-21-062991000 1283928453_thumb.jpg

7. Рестартирайте вашия iPhone чрез натискане на Home+Power бутоните. След като зареди ще сте вече 3.1.3. Включете го пак към USB-то за да продължите с активирането.

Същият процес, се отнася и ако използвате Windows и ще се нуждаете от тези файлове.

- iTunes 9.х

- Оригиналне FW 3.1.3

- iRecovery и LibUSB Свали

Eми това е, дано да съм бил полезен!

Ичтозник: xsellize

Публикувано

Аз лично след грешката в iTunes стартирах blackra1n и всичко заспа.

Публикувано

Запомнете, че сложите ли FW 4.0 на фабрично заключен телефон 3G/3GS, дори и да се върнете на 3.1.x няма да върнете стария baseband-а и няма да може да го отключите!

Публикувано

Благодаря mupo за допълнението, забравих да напиша, че baseband-a не се променя при слизането на по ниския фърм.

Публикувано

А реално щом е бета версия трябва да може да се ресторне с 3.1.3 (актуалния за момента фърм) и без запазени файлове, нали апъл подписва 3.1.3?

Публикувано

Така е да, но ако си със ФЗ телефон, как ще го отключиш на 3.1.3!? Миро е написал за специално за ФАБРИЧНО ЗАКЛЮЧЕНИТЕ!!!

Публикувано (редактирано)

Това е ясно и не оспорвам нищо , ако така си ме разбрал. Просто се чудя защо апъл са го направили така и дали неможе направо да се ресторне с 3.1.3 от рековъри и да тръгне без проблем. Все пак е бета и нетрябва да прави перманентни промени. ( но можеби трябва да се обърна към Джобс с тоя въпрос? хехехе)

Редактирано от liomojo
Публикувано

3.1.3 се подписва, но с грешката 1015 няма как да се разминеш. Командите след рестора, служат да изкарат телефона от рикавъри, за да можете да го активирате нормално.

Публикувано

Едно допълнение-под Mac в случаят следва да се разбира ОС 10.6 и нагоре,т.е Снежен леопард.Това е минималното изискване за iRecovery както и за целият метод.

Публикувано

Само едно уточнение. Не би следвало за 3.1.3 да има изискване за подписани файлове, просто защото 3.1.3 е актуална версия и тя се подписва от Apple. Подпис ще е необходим при даунгрейд на 3.1.2.

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Благодарско на адаша alessandros за хубавия тъториъл, аз току що го даунгрейд-нах моя под уиндолс, защото много ме дразнеше бъгавата бета.

• 1 месец по-късно...
Публикувано

Здравейте! Искам да попитам стъпките същите ли ще бъдат вече с оригиналния firmware ios 4.0 на Apple? iTunes ми е версия 9.2. Трябва ли да сваля версията му на по-ниска? Телефонът ми е ФО 3G. Ясно е, че бейзбенда ще остане по-високия. А след като върна да 3.1.3 би трябвало да няма проблем да джейлна със spirit???

Благодаря предварително за отговорите!

Публикувано

Аз съм с 3G. Доколкото знам нямам нужда от SHSH. А за iTunes-да се сваля ли версията?

Публикувано

Свали тюнса на 9.02, ресторни на 3.1.2(ще даде грешка 1015), джейлни с блекрейн. После качи на 9.1 и ресторни с каквато искаш версия, оригинална или кастъм, до 3.1.3, активирай и спиритвай.

Ако свалиш директно на 3.1.3, ще си закован в рикавъри от грешката 1015 и няма как да активираш телефона, съответно няма как да спирит-неш.

Публикувано

Здравейте, аз имам запазени SHSH в Cydia за 3.1.3 това значи ли, че ще мога да си сваля фирма по описания начин. Тоест не разбрах тези ECID файлове дали са SHSH или е нещо друго. Може да ви звучи тъп въпроса ама не знам! Тела е ФО 3GS 16GB. Благодаря Ви предварително.

Публикувано

Изникна един проблем как да стане свързването с iTunes като той казва че ми трябва 9.2 за да работи с тела при 4.0 и изобщо не го намира в последствие.

Публикувано

Вкарай телефона в DFU mode.

Публикувано

Защо като ресторвам от 3.1.2 към 3.1.3 отново дава грешка 1015?

Докато съм на 3.1.2 не иска да се активира мрежата на оператора.

Публикувано

Сложи си оригинален 3.1.2 и го нагласи с blackra1n/blacksn0w , и след това мини на 3.1.3 , но незабравяй да сложиш нисък туню .

Публикувано

Така и правя, тръгва 3.1.2 всичко е точно без обхвата, при рестора към 3.1.3 грешката 1015 е на лице отново.

Публикувано

Грешка 1015 дава най-вероятно защото baseband-a ти е нов и не може да се обнови с по-стария, който е във фърмуера, който ресторваш. Така или иначе щом ти дава грешка 1015 и остава в recovery mode изпълни стъпките с iRecovery и трябва да зареди нормално.

Публикувано

С рекбуут стана. Ураааааа, вече съм модерен с 3.1.3.

Публикувано

У, да те цунем :tooth: Избори го най-накрая.

Публикувано

Деба и парад днес, кво ви става бе само целувки човек да не смее да попита нещо. Хахахахахахахах

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...