Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

MacOS Catalina

DreamcatcheR

Recommended Posts

Публикувано

macos-catalina-b-610x360.jpg.4ce9f2499f8bf33d097b75bf2aa73e56.jpg

Днес, Епъл пусна официално Мак ОС Каталина.

Мнения, коментари и проблеми в тази тема.

____________________________________________________________ Arm11

Имайте предвид, че реже поддръжката на всички 32бита приложения!
Някой ако разчита на Aperture, iWeb и други подобни, да си седи на Мохаве (или на каквото е в момента).
Ето как да проверите кои приложения са ви 32битови:
С търсачката намирате System Information.app и го отваряте; избирате от лявото меню Software-Applications и сортирате по последната колона 64bit Intel.
Там където пише No, няма да върви на Каталина.

При мен лично важните програми са тази за калибриране на монитора (spyder 4 pro, може и да има нова версия), iWeb (поддържам 2 сайта чрез нея), Flux4 (приложението, заради което си купих Мак на първо място и което ползвам и до днес за поддръжката на един уебсайт), black magic disk speed 2 (има и нова версия, но старата ми харесваше повече с простия си интерфейс).

Слава богу преди няколко години се измъкнах от Aperture и прехвърлих работния процес към Capture One и Lightroom, но никога няма да простя на Епъл за това, че изоставиха този проект.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано (редактирано)

Нещо, което обсъждахме в iOS 13 темата, но пряко засягащо и МакОС: споделянето на папки през iCloud ще дойде чак през пролетта...

Screenshot 2019-10-08 at 17.16.06.jpg

Редактирано от DreamcatcheR
Публикувано

Не знам дали аз си въобразявам, но тази OS работи бавно!
Моля и някой друг да сподели впечатления!

Sent from my iPhone 11 Pro using Tapatalk Pro

Публикувано

Чудя се дали да инсталиарм изобщо... на макбук про 2014. Някой със сходна машина , ако е инсталирал, да каже как се държи.

До Сиера никога не бях виждал "шареното колелце" , но напоследък доста често ми се случва .  Бутва и значително по-бавно.

Не знам рестор на чисто ли да направя(никога не е правен) или да свалям(качвам) версията на ОС-а , но не ме кафи така напоследък?

Публикувано (редактирано)

Току що ъпгрейднах на Мак мини 2018, май по-малко рам използва :) но като функции няма разлика кат гледам......

Редактирано от profusion
Публикувано

Това видео показва всичко ново.

Всъщност новите неща не са чак толкова много от това което виждам. Така че ъпдейта, особено ако сте свикнали с разни 32-бит програми, които ползвате не е много належащ като за начало. TextWrangler примерно, любимият ми текстов едитор, който ползвам постоянно вече не върви :(

Публикувано

На практика нищо ново, замо козметика за да се унивицира с iOS13

Публикувано

Някой да има проблеми с iMessage след ъпдейта, снимки и видео не ми се изпращат? (или с голяма мъка) от телефона нямам проблем?

Публикувано

След ъпдейта се появи фолдър "Preboot" със знак "забранено влизането" и още един с "бекъп за тайм капсулата". Имате ли идея как да ги изтрия или скрия?

Казва ми, че нямам права, не ми дава и да променя пермишъните по същата причина.... 

Публикувано

Къде се появиха?

Публикувано

Във Macintosh HD (Където са Aplications, Library, System и Users)

Публикувано

Мисля, че не ти пречат!

Sent from my iPhone 11 Pro using Tapatalk

Публикувано

След ъпдейта, масово се оплакват от прецакани автоматизации и липсващи или без аксесоарите в тях сцени в Home app.

На мен също ми го направи този номер.

Публикувано

Коя торент програма ползвате?

Публикувано

Аз transmission, но не съм ъпдейтвал до каталина още.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

При мен след инталацията замръзна в положение "Setting Up You Mac". Лекарството е изключване и отново стартитране.

Публикувано
преди 21 часа, JmeLche написа:

Не знам дали аз си въобразявам, но тази OS работи бавно!
Моля и някой друг да сподели впечатления!

Sent from my iPhone 11 Pro using Tapatalk Pro

На iMac 5K си върви нормално. Никакви забележки засега.

Публикувано
преди 6 часа, wsgar3 написа:

Във Macintosh HD (Където са Aplications, Library, System и Users)

Preboot го има още от въвеждането на AFS. Изключваш SIP и после можеш да скриеш папката, но не съм сигурен за последствията :)

Публикувано

Благодаря Alxx!

Не бях го забелязал преди. Ще свикна с червеното :)

Публикувано
преди 6 часа, Pe6o666 написа:

Коя торент програма ползвате?

И аз съм с Transmission и си работи на Каталина.

Публикувано

Ще пробвам. Utorrent не иска да се инсталира

Публикувано

И аз съм с Трансмишън. уТорент не иска да се инсталира, щото е 32 бита. Има уТорент Уеб, който е за Каталина, но на мен не ми хареса.

При мен Каталина също работи добре.

В настройките са добавили автоматичен режим за Светъл-Тъмен режим, което за мен е доста удобно.

Също така нещо дребно - ако сложите курсора на зеленото кръгче на всеки прозорец горе вляво, се появява меню с три опции за пълен екран.

Публикувано
Цитат

При мен след инталацията замръзна в положение "Setting Up You Mac". Лекарството е изключване и отново стартитране.

И при мен абсолютно същия проблем и решение.?

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...