DreamcatcheR Публикувано Октомври 7, 2019 Публикувано Октомври 7, 2019 Днес, Епъл пусна официално Мак ОС Каталина. Мнения, коментари и проблеми в тази тема. ____________________________________________________________ Arm11 Имайте предвид, че реже поддръжката на всички 32бита приложения! Някой ако разчита на Aperture, iWeb и други подобни, да си седи на Мохаве (или на каквото е в момента). Ето как да проверите кои приложения са ви 32битови: С търсачката намирате System Information.app и го отваряте; избирате от лявото меню Software-Applications и сортирате по последната колона 64bit Intel. Там където пише No, няма да върви на Каталина. При мен лично важните програми са тази за калибриране на монитора (spyder 4 pro, може и да има нова версия), iWeb (поддържам 2 сайта чрез нея), Flux4 (приложението, заради което си купих Мак на първо място и което ползвам и до днес за поддръжката на един уебсайт), black magic disk speed 2 (има и нова версия, но старата ми харесваше повече с простия си интерфейс). Слава богу преди няколко години се измъкнах от Aperture и прехвърлих работния процес към Capture One и Lightroom, но никога няма да простя на Епъл за това, че изоставиха този проект. Sent from my iPhone using Tapatalk 5 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Октомври 8, 2019 Автор Публикувано Октомври 8, 2019 (редактирано) Нещо, което обсъждахме в iOS 13 темата, но пряко засягащо и МакОС: споделянето на папки през iCloud ще дойде чак през пролетта... Редактирано Октомври 8, 2019 от DreamcatcheR Цитирай
JmeLche Публикувано Октомври 8, 2019 Публикувано Октомври 8, 2019 Не знам дали аз си въобразявам, но тази OS работи бавно! Моля и някой друг да сподели впечатления! Sent from my iPhone 11 Pro using Tapatalk Pro Цитирай
gosta Публикувано Октомври 8, 2019 Публикувано Октомври 8, 2019 Чудя се дали да инсталиарм изобщо... на макбук про 2014. Някой със сходна машина , ако е инсталирал, да каже как се държи. До Сиера никога не бях виждал "шареното колелце" , но напоследък доста често ми се случва . Бутва и значително по-бавно. Не знам рестор на чисто ли да направя(никога не е правен) или да свалям(качвам) версията на ОС-а , но не ме кафи така напоследък? Цитирай
profusion Публикувано Октомври 8, 2019 Публикувано Октомври 8, 2019 (редактирано) Току що ъпгрейднах на Мак мини 2018, май по-малко рам използва но като функции няма разлика кат гледам...... Редактирано Октомври 8, 2019 от profusion Цитирай
arm11 Публикувано Октомври 8, 2019 Публикувано Октомври 8, 2019 Това видео показва всичко ново. Всъщност новите неща не са чак толкова много от това което виждам. Така че ъпдейта, особено ако сте свикнали с разни 32-бит програми, които ползвате не е много належащ като за начало. TextWrangler примерно, любимият ми текстов едитор, който ползвам постоянно вече не върви 3 Цитирай
profusion Публикувано Октомври 8, 2019 Публикувано Октомври 8, 2019 На практика нищо ново, замо козметика за да се унивицира с iOS13 Цитирай
profusion Публикувано Октомври 8, 2019 Публикувано Октомври 8, 2019 Някой да има проблеми с iMessage след ъпдейта, снимки и видео не ми се изпращат? (или с голяма мъка) от телефона нямам проблем? Цитирай
wsgar3 Публикувано Октомври 9, 2019 Публикувано Октомври 9, 2019 След ъпдейта се появи фолдър "Preboot" със знак "забранено влизането" и още един с "бекъп за тайм капсулата". Имате ли идея как да ги изтрия или скрия? Казва ми, че нямам права, не ми дава и да променя пермишъните по същата причина.... Цитирай
wsgar3 Публикувано Октомври 9, 2019 Публикувано Октомври 9, 2019 Във Macintosh HD (Където са Aplications, Library, System и Users) Цитирай
JmeLche Публикувано Октомври 9, 2019 Публикувано Октомври 9, 2019 Мисля, че не ти пречат! Sent from my iPhone 11 Pro using Tapatalk Цитирай
OXYGEN Публикувано Октомври 9, 2019 Публикувано Октомври 9, 2019 След ъпдейта, масово се оплакват от прецакани автоматизации и липсващи или без аксесоарите в тях сцени в Home app. На мен също ми го направи този номер. Цитирай
Pe6o666 Публикувано Октомври 9, 2019 Публикувано Октомври 9, 2019 Коя торент програма ползвате? Цитирай
Kery70 Публикувано Октомври 9, 2019 Публикувано Октомври 9, 2019 Аз transmission, но не съм ъпдейтвал до каталина още. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
kaizera Публикувано Октомври 9, 2019 Публикувано Октомври 9, 2019 При мен след инталацията замръзна в положение "Setting Up You Mac". Лекарството е изключване и отново стартитране. Цитирай
Izzy Публикувано Октомври 9, 2019 Публикувано Октомври 9, 2019 преди 21 часа, JmeLche написа: Не знам дали аз си въобразявам, но тази OS работи бавно! Моля и някой друг да сподели впечатления! Sent from my iPhone 11 Pro using Tapatalk Pro На iMac 5K си върви нормално. Никакви забележки засега. Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 9, 2019 Публикувано Октомври 9, 2019 преди 6 часа, wsgar3 написа: Във Macintosh HD (Където са Aplications, Library, System и Users) Preboot го има още от въвеждането на AFS. Изключваш SIP и после можеш да скриеш папката, но не съм сигурен за последствията Цитирай
wsgar3 Публикувано Октомври 9, 2019 Публикувано Октомври 9, 2019 Благодаря Alxx! Не бях го забелязал преди. Ще свикна с червеното Цитирай
arm11 Публикувано Октомври 9, 2019 Публикувано Октомври 9, 2019 преди 6 часа, Pe6o666 написа: Коя торент програма ползвате? И аз съм с Transmission и си работи на Каталина. 1 Цитирай
Pe6o666 Публикувано Октомври 9, 2019 Публикувано Октомври 9, 2019 Ще пробвам. Utorrent не иска да се инсталира Цитирай
drpetar Публикувано Октомври 10, 2019 Публикувано Октомври 10, 2019 И аз съм с Трансмишън. уТорент не иска да се инсталира, щото е 32 бита. Има уТорент Уеб, който е за Каталина, но на мен не ми хареса. При мен Каталина също работи добре. В настройките са добавили автоматичен режим за Светъл-Тъмен режим, което за мен е доста удобно. Също така нещо дребно - ако сложите курсора на зеленото кръгче на всеки прозорец горе вляво, се появява меню с три опции за пълен екран. 3 Цитирай
niksan1973 Публикувано Октомври 10, 2019 Публикувано Октомври 10, 2019 Цитат При мен след инталацията замръзна в положение "Setting Up You Mac". Лекарството е изключване и отново стартитране. И при мен абсолютно същия проблем и решение.? Цитирай
profusion Публикувано Октомври 10, 2019 Публикувано Октомври 10, 2019 Трансмишъна с дарк мод, работи - https://github.com/williamluke/transmission-1/releases/tag/v2.94 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.