profusion Публикувано Октомври 10, 2019 Публикувано Октомври 10, 2019 (редактирано) Хм.....вече 3-4 приложения ми крашват при стартиране..... нещо с пермишаните не е наред след Каталината.... Редактирано Октомври 10, 2019 от profusion Цитирай
arm11 Публикувано Октомври 11, 2019 Публикувано Октомври 11, 2019 Каталина е достойно продължение на iOS 13 ? 1 1 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Октомври 11, 2019 Автор Публикувано Октомври 11, 2019 Има начин за пускане на 32бит приложения. Накратко - чрез виртуална машина. Инсталира се Parallels или VMware, после се тегли и инсталира последния Mojave, прехвърлят се приложенията и накрая се прави ъпгрейда до Catalina. По-подробно: http://flip.it/pp6ySp В статията се споменава, че на Каталина не работят и wine инсталирани приложения, като Уин програми в Crossover. Който го засяга, да има предвид. Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Цитирай
arm11 Публикувано Октомври 12, 2019 Публикувано Октомври 12, 2019 То ако ще правиш всички тези маневри, по-добре да се върнеш на Mojave и да не се занимаваш въобще с ъпдейта. 1 Цитирай
mirror Публикувано Октомври 12, 2019 Публикувано Октомври 12, 2019 С MBP 2017 Catalina си върви перфектно, няма замисляне, няма лаг, нямам крашващи приложения и батрията е ок. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Октомври 12, 2019 Автор Публикувано Октомври 12, 2019 То ако ще правиш всички тези маневри, по-добре да се върнеш на Mojave и да не се занимаваш въобще с ъпдейта.И да стоя на Мохаве завинаги? Не, благодаря С нетърпение чакам да кача Каталина, за да пробвам sidecar, най-вече с молива във Фотошоп. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Октомври 12, 2019 Автор Публикувано Октомври 12, 2019 Направих горната процедура с виртуалната машина. За да ви спестя време, съветвам ви да не се занимавате с VMWare. Изтеглих нея, защото видях, че има поддръжка за Каталина, но тази поддръжка е основно, ако искате да си направите виртуалка Каталина Имах и проблем - не намираше Recovery Partition-a, за да инсталира Мохаве през него. Наложи се да търся и тегля инсталационен файл на Мохаве, в който после VMWare не откри ОС. Изтрих това недоразумение и сложих Parallels (14.1.3) и с него инсталирах Мохаве през Recovery Partition опцията (разковничето тук е при прозореца за нова виртуална машина в секцията с Free systems отдолу да цъкнете на стрелката надясно, докато стигнете накрая, където е опцията "Install macOS 10.14.6 Using the Recovery Partition). Така вече стана бързо и лесно инсталацията. Избирате си какъв ресурс да зададете на новия ви виртуален мак (аз му сложих 4гб рам, 512мб видео и 6 ядра, но вие си заделете спрямо вашата конфигурация). После върви много мазно - мак в мака Даже може да се влезе в Coherence mode, което значи да ви направи приложенията от виртуалката в отделни прозорци и на Каталина да отворите 32бит приложение до 64битово. Прехвърлих си проблемните приложения и имам само 1 проблем, но е голям. Свързан е с iWeb. Открих как се прехвърля базата данни със сайтовете (копира се файла /Users/потребителско име/Library/Application Support/iWeb/Domain.sites2 на същото място във виртуалката). Обаче като се отвори iWeb, въпреки че излиза цялата структура на сайтовете и всички страници, нищо не се показва в основния прозорец - само бял фон. Има скрол бар и може да се селектират отделни елементи, но нищо не се вижда. Възможно е да е някакъв проблем с видеото и как Paralells го използва, защото ако направя цялата процедура на друг физически мак, всичко е наред. Някой да има идея как да се оправи? Цитирай
kaizera Публикувано Октомври 12, 2019 Публикувано Октомври 12, 2019 Два дена... толкова изкара, при това му беше много. Архикад 22 и 23 крашват при опит да се редактира какъвто и да е текст. Като и двата са тествани за съвместимост с Бет версиите. Това е абсурдно! Да не говорим за utorrent, който в web версията си е потресаващ. След няколко месеца пак може да пробва, но докато не оправят проблема с Архикад, не благодаря!Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
momchil_g Публикувано Октомври 12, 2019 Публикувано Октомври 12, 2019 Махнали са и плъсгането наляво. Там имах калкулатор, календар и бележки и беше мн удобно. Поне по веднъж на ден ми се налага да рестартирам, защото интернета по wifi се губи. Поне ми изчезнаха хоризонталните линни, които от време на време минаваха през дисплея. Даже мислех да го карам на сервиз. Това макбук про 2017 13" Цитирай
arm11 Публикувано Октомври 13, 2019 Публикувано Октомври 13, 2019 Ха, и на моят(същият) минаваха за секунда такива линии и си мислих, че е тръгнал. Не съм обърнал внимание сега дали го прави, но май не се е случвало. 1 Цитирай
dizela13 Публикувано Октомври 14, 2019 Публикувано Октомври 14, 2019 П На MacBook Pro 2017 издържа около 2 часа, не ми харесват промените, а и някои програми крашват. Иначе като цяло се държи добре. Цитирай
germana Публикувано Октомври 17, 2019 Публикувано Октомври 17, 2019 Нещо интернета ми е много бавен след ъпдейт на Catalina. Тествам връзката на друг компютър и скоростта е 60mbps, на мака е 10, понякога и по-малко. Някакви идеи?MacBook Pro 2017”Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
momchil_g Публикувано Октомври 18, 2019 Публикувано Октомври 18, 2019 При мен често се губи връзката с рутера - помага само рестарт на лаптопа. И постоянно ми изкарва грешки, че не може да направи бекъп. Цитирай
germana Публикувано Ноември 7, 2019 Публикувано Ноември 7, 2019 След ъпдейта като свържа блутут слушалките си към MacBook-a няма аудио...Вързвам ги към телефона и няма проблем...Какво ли не правих не става и не става...Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
JmeLche Публикувано Декември 15, 2019 Публикувано Декември 15, 2019 Някой има ли проблем с copy/paste ? Копирва, но не поставя? Sent from my iPhone 11 Pro using Tapatalk Цитирай
JmeLche Публикувано Декември 16, 2019 Публикувано Декември 16, 2019 Само в браузъра и в стора, не ми поставя! Sent from my iPhone 11 Pro using Tapatalk Цитирай
Kery70 Публикувано Декември 16, 2019 Публикувано Декември 16, 2019 В сафари или друг? Сега тествах отново, всичко е наред. С последния ъпдейт ли си? Цитирай
JmeLche Публикувано Декември 16, 2019 Публикувано Декември 16, 2019 Да ползвам само Safari Sent from my iPhone 11 Pro using Tapatalk Цитирай
mirror Публикувано Май 10, 2020 Публикувано Май 10, 2020 Привет! Търся мнение или решение на следния проблем. Включвам за 2345-ти път външното си SSD към MacBook Pro 2017 с Каталина ОС, но този път не се разпознава и ОС-а вади съобщение, че дискът не е изключен правилно. Вадя, вкарвам и пак така, включвам го към ТВ и няма проблем - работи си, намирам комп с уиндоус и няма проблем, сменям преходника USB-C и включвам в мака, но пак ми казва “дискът не е изваден правилно”. SSD-то не се вижда в disk utility, идеи? Цитирай
Alxx® Публикувано Май 10, 2020 Публикувано Май 10, 2020 Счупен fs_root three нещо обичайно за AFS. Само формат наново под мак. 1 Цитирай
mirror Публикувано Май 11, 2020 Публикувано Май 11, 2020 Всъщност се оказа проблема в кабела :), който е SATA към USB. С нов кабел всичко заспа, но интересно защо само на мака не бачкаше. 1 Цитирай
jh_ivanov Публикувано Май 11, 2020 Публикувано Май 11, 2020 Имам един интересен проблем. Като включа външното SSD към USB поръа който е от страната на захранването и тъндърболт портовете Wi-Fi не се свързва към мрежата. Когато е свързан към другото USB го няма този проблем. На какво може да се дължи това. Говоря за свързване към Macbook Pro 2014 г с Каталина. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
profusion Публикувано Декември 6, 2021 Публикувано Декември 6, 2021 Някой пробвал ли е това http://dosdude1.com/catalina/ за Мак мини 2011 дали е стабилно, на работата имам един който си бачка супер но липсата на тъмен режим така ми вади очите Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.