Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте колеги , щукна ми идеята да си взема нов макбук. В момента съм с Air 2015 8GB/128SSD и за ежедневните задачи се справя прекрасно. Но и малкия има нужда от ново пц и мисля да му дам моя , а аз да си взема нов и разглеждах този https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-APPLE-MacBook-PRO-13''-TB-MUHN2ZE-A-128GB-GR/p/516010

Дали някой притежава същия модел и сподели мнение, толкова много разновидности вече , 2017/2019 г помня имаше някакви пороблеми с клавиатурите на новите все още ли е така? Този touchbar заслужава ли си ?

Не знам дали и новия Air не е вариянт също пред дилема съм.

Всяка мнение ще е от полза, благодаря !

Публикувано

Аз съм с pro 2017 от средата на 2018 и все още не се е проявил проблема с клавиатурата. Имам приятел с тъчбар модела и според него си е гъзарийка. :)

Ако не се храниш върху макбука и редовно го продухваш със спрей за въздух, едва ли ще имаш проблем с клавиатурата.

Apple имат програма за замяна на клавиатурата 4 години след покупката, така че скачай.

https://support.apple.com/keyboard-service-program-for-mac-notebooks

Публикувано

Наскоро пуснаха 16" с връщане към стария механизъм на клавиатура. Говори се, че до пролетта може да изкарат 13/14", така че ако не бързаш, изчакай поне до март (когато правят Ивенти по някога). А може и без ивент да мине и просто да го анонсират на сайта им.

Ето един полезен ресурс:
https://buyersguide.macrumors.com/#Mac

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

И аз се замислям за про, ама се чудя 13 или 15 инча. А защо гаранцията от линка е 12 месеца? В България не е ли плюс една от търговеца?

Публикувано

Аз съм с Про 13 2017 с тъч бара и липсата на ЕСК клавиша е доста дразнеща. На новият 16 инчов е добавен хардуерен бутон и като цяло е по-добре клавиатурата.

Публикувано

Бая пара отгоре.

?

Публикувано

Тази тенденция със новите клавиатури да са супер плоски (къс ход) се губи обратната връзка от бутоните и това е мега тъпо. Преди да се даде една чанта с пари трябва хубаво да се разцъка клавиатурата за да се прецени дали става.Както се казва око да види ръка да пипне

Публикувано
на 29.01.2020 г. at 15:48, londongunner написа:

Здравейте колеги , щукна ми идеята да си взема нов макбук. В момента съм с Air 2015 8GB/128SSD и за ежедневните задачи се справя прекрасно. Но и малкия има нужда от ново пц и мисля да му дам моя , а аз да си взема нов и разглеждах този https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-APPLE-MacBook-PRO-13''-TB-MUHN2ZE-A-128GB-GR/p/516010

Дали някой притежава същия модел и сподели мнение, толкова много разновидности вече , 2017/2019 г помня имаше някакви пороблеми с клавиатурите на новите все още ли е така? Този touchbar заслужава ли си ?

Не знам дали и новия Air не е вариянт също пред дилема съм.

Всяка мнение ще е от полза, благодаря !

Тоя и аз го загледах,че съм пред абсолщтно същата дилема с 10 годишния ми сополан!Само дето тука у немачко е 1300 евро, а наще боклуци в БГ искат 2900лв!

Публикувано

Мен ме дразни единствено, че е със 128 ssd за базов модел ..... ай сиктир телефона ми е с 256GB баси. Ще изчакам какво ще изкарат сега март дано има базов вече с 256ssd

Sent from my iPhone 11 Pro Max using Tapatalk Pro

Публикувано

Тия с тъчбар, са два вентилатора за охлажането и малко по бързи процесори. Клавиатурите са си проблемни, мой приятел я сменя два пъти.

Публикувано

Уж новата сега била подобрена два пъти но въпреки всичко влизала в програмата за замяна на клавиатури.

Публикувано

Новата е старата :)

Публикувано

Аз единственото което ми хареса е че дори ентри левъл про направо разбива предишните хай енд про 2017/2018 , явно Т2 чипа е наистина много много добър!

Публикувано (редактирано)

Прехода от седмо към 8мо поколение процесори, доведе до повече ядра и съответно повече мощ. Просто беше несериозно Интел толкова време да държи двуядрени процесори. I5-7360U беше с две ядра, заместника му в по-новите модели е i5-8257U и е с 4 физически ядра + 4 треда. Иначе да, Т2 чипа в кодирането/разкодирането е просто ненадминат.

https://photos5.appleinsider.com/gallery/32094-54688-004-Video-transcode-test-l.jpg

Редактирано от stangen
  • 2 седмици по-късно...
Публикувано (редактирано)

Вчера с жената решихме да пенсионираме един стар макбук и си взехме MacBook Pro 13" 2019 (с двата тъндърболд порта). Процесора е с 4 физически ядра и 4 хипер треда. В началото си мислех, че няма HT. Освен това SSD-то и RAM-а са запоени на дъното и ъпдейта им е труден (ако някой случайно поиска ъпдейт да си знае и да поръчва навреме).Тъч бара е много забавен и много ни радва.

Редактирано от stangen
  • 3 години по-късно...
Публикувано

Здравейте, имам питане относно дали може да се инсталира по-стара версия на Java(6.25) на последния модел MacBookAir.

Публикувано

Java 6 е от преди 11 години. За какъв … ще инсталираш такова старо нещо? 

Публикувано

Факт, но явно ми трябва и заради това питам :)

Публикувано

Вдигаш виртуален 10.8 и си я качаваш.

Публикувано
преди 4 часа, Alxx® написа:

Вдигаш виртуален 10.8 и си я качаваш.

Може ли малко обяснение какво значи това

Публикувано

Не цитирай последен пост! Правилата...

10.8 - Маунтийн лайън. Зареждаш го като виртуална ОС(ползвайки софтуер за виртуализация, примерно Паралелс, Фюжън и т.н.) и там си инсталираш каквото искаш.

Публикувано

VMware Fusion не позволява инсталирането на x86 OS  върху ARM процесор.

Публикувано

Мерси, не знаех. Просто посочих примери за такъв тип програми.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...