mirror Публикувано Април 11, 2020 Сподели Публикувано Април 11, 2020 преди 10 минути, DreamcatcheR написа: и не мога да повярвам, че още има хора, които се връзват. off topic @DreamcatcheR, тези хора не намаляват, а се увеличават. Има вирус и той е сред нас! Засяга мисловната дейност! За жалост ги стигнахме американците, по простотия, по килограми и по тъпотия! 4 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Anthony Публикувано Април 13, 2020 Сподели Публикувано Април 13, 2020 Много са тъпи тези американци, наистина. За разлика от свръх умните, които ползват технологиите им. Епъл, Гугъл, НАСА, Фейсбук - все люлка на тъпаци, ебаси. 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gogi6 Публикувано Април 13, 2020 Сподели Публикувано Април 13, 2020 Най-вероятно са взели идеята за приложението от електронните гривни на затворниците. 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
mirror Публикувано Април 14, 2020 Автор Сподели Публикувано Април 14, 2020 @Anthony, Терминал 1 и в Америка при стожерите на мисълта... Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gorgior Публикувано Април 14, 2020 Сподели Публикувано Април 14, 2020 Пичове, извинете ме, че не съм ви по темата, ама защо не си направим една спам тема, където да си излеем душите. Там ще разчистим тезгяха, вадим ролетките и почваме меренето. Колко са тъпи американците, колко са черни французите, кой плаща за кашляне, колко са вирусите, колко страшно е някой да те следи къде ходиш по локация и до какви морални и материални щети може да Ви доведе изтичането на ЕГН-то. Теми в които виждам, че сте корифеи. Така и така спамиме темата на колегата, поне да е на правилно място. Това е само предложение, което като хора над нещата може да подминете с пренебрежение. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
arm11 Публикувано Април 19, 2020 Сподели Публикувано Април 19, 2020 Аз нямам смартфон и съм под карантина, само казвам. 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gogi6 Публикувано Април 19, 2020 Сподели Публикувано Април 19, 2020 Не няколко пъти на ден, а постоянна видеовръзка какво правят всеки един момент! Който няма смартфон, да му бъде закупен. От смс-те за каузата! 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gorgior Публикувано Април 19, 2020 Сподели Публикувано Април 19, 2020 преди 10 часа, DimityrG написа: Щеше да има полза от приложение, което да е задължително за хората под карантина, да ги следи дали си седят вкъщи. И да им правят няколко проверки на ден дали телефона е при тях, вместо да изпращат патрулки да обикалят по адресите... Не като това с неясен смисъл и скрити замисли... Колега, как като не ти е ясен смисъла на приложението разбра, че има скрити замисли? Въпрос 2: Как с приложение за мобилен телефон ще установиш дали някой си е вкъщи? Имаше един лаф на времето: Откак купих на жената мобифон - се си е дома! ? Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
DimityrG Публикувано Април 20, 2020 Сподели Публикувано Април 20, 2020 GPS и няколко видео обаждания на ден, в произволни часове. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gorgior Публикувано Април 20, 2020 Сподели Публикувано Април 20, 2020 И ако си джиткаме табла или карти с комшиите пред блока какво се случва? GPS-а дава отклонение до 50м., а GSM клетките и повече, което значи, че ако живея на главна улица мога да обиколя три кафета и два магазина без да се разбере, че изобщо съм излизал. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
venelin111111 Публикувано Април 20, 2020 Сподели Публикувано Април 20, 2020 Чета и се чудя, ако лъжем , че сме си у дома , а не сме кого лъжем? И това гадно чудо ще отмине и ще си джиткаме където си искаме. Бъдете отговорни, за да свърши по-скоро тая социална изолация.Лек ден.Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
istoyanov Публикувано Април 20, 2020 Сподели Публикувано Април 20, 2020 Майка ми живее в Москва. Пуска СМСи щото хванат ли я, че не е там, където е декларирала - тежко и. Да не става и тук така. Не се иска много, но се иска от всички. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Alxx® Публикувано Април 20, 2020 Сподели Публикувано Април 20, 2020 Майка ти знае какво е истинска изолация. Тука всички са тарикати и се чудят как да пр**б*т системата. После олеле, ама кой го мисли... 4 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Русев Публикувано Април 20, 2020 Сподели Публикувано Април 20, 2020 В България ако хвърляхме същата енергия, хъс и изобретателност с която се опитваме да прецакаме системата в нещо градивно - отдавна да сме задминали и американци и германци накуп. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 3 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gogi6 Публикувано Април 20, 2020 Сподели Публикувано Април 20, 2020 Братле, има хора, които може и да не искат в матрицата. Или системата. Или каквото там е. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
dessyteneva Публикувано Април 20, 2020 Сподели Публикувано Април 20, 2020 Ако рискът касае само конкретните хора, което не желаят да влизат в “матрицата”, могат да си трошат главата на воля, но при условие, че тарикатлъкът им може да се превърне в убийство на нищо не подозиращ човек със съпътстващи заболявания, каквито далеч не липсват у нас, благодарение на “цветущата” ни здравна система и застаряващо население, подобни изцепки трябва да се наказват строго. Това мисля аз и въобще не ме интересува с коя матрица съвпада, или не съвпада мнението ми. За съжаление май някак си не им достига смелост на управляващите да наложат наистина строги мерки и затова ги взеха на подбив и всеки си прави каквото реши безнаказано. Ако в конкретния случай това приложение беше задължително, може би контролът щеше да е по-затегнат...Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 6 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gorgior Публикувано Април 20, 2020 Сподели Публикувано Април 20, 2020 Няма нито система, нито матрица. Всичко опира до елементарна култура и дисциплина. Всеки тръгнал да прецаква нещо или някого на първо място се прецаква сам. Предполагам, че се досещате защо. Хайде да престанем с това : ние понеже сме българи, тука в тая България, виновни са циганите и тн.! В Москва знаели какво е изолация, а тука не знаем! Режим на повишена готовност е въведена в Москва на 5 Март, две седмици по-късно се говори за затягане на мерките, та така до 15 Април. За последното денонощие има заразени малко над 2000 човека, а 4200 са за цяла Руссия. 28 души са дали фира. Вие правете сметка каква им е изолацията и какви резултати дава. Киев. От 17 до днес църквите и манастирите бяха охранявани с полиция за да не се посещават. 50 попа са доказано заразени. В манастира Печорска Лавра има над 130 заразени. И днес не знам колко хиляди се литнаха по черквите понеже полицейската блокада беше премахната. Информацията която ви давам не е взета от Фейса!!! А вие си направете сметка дали мерките взети у нас са по-лоши и безрезултатни. И пак да кажа: цялата тази дискусия трябваше да я водим в една друга тема, но нали сме "българи" трябваше да оспамиме тази. 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
zlia Публикувано Април 21, 2020 Сподели Публикувано Април 21, 2020 Абе като сте толкова “отворени” защитниците на това приложение, ми напишете си тук ЕГН-то и адреса нали няма проблем. Не ми давайте за пример “авториарни” държави като Русия( така се пише на български). Съмнявам се в ЕС или САЩ да е нужно да се попълват толкова лични данни в техните приложения. Телефон, ликация и имена биха били достатъчни, ама кой да мисли у нас. Фатмака си е фатмак. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
istoyanov Публикувано Април 21, 2020 Сподели Публикувано Април 21, 2020 Извинявам се, че изместих фокуса от приложението!Нито симпатизирам на Русия, нито на САЩ (за Вас обаче не съм сигурен..). Просто изказах мнение за факт, който ми е направил впечатление.Против съм да си вписвам ЕГН-то на още едно място и за това няма да го инсталирам, докато не ме задължат (не дай Боже!), но и с него или без пак спазвам изолацията. Трудно ми е, но го правя и гледам да не я нарушавам. Приложението мен лично няма да ме промени!ПП: някакво приложение, от някакви пичове ей така в бързината направено за обществен (или не?!) интерес (или не?!) ми е силно съмнително...https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-04-16/google-apple-covid-19-tracking-tech-faces-eu-scrutiny Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gorgior Публикувано Април 21, 2020 Сподели Публикувано Април 21, 2020 @zlia, ако ти пък не беше толкова "залупен" щеше да разбереш защо съм ти дал примера с Русия и Украйна, щеше да се поинтересуваш какви данни събират приложенията от този род в ЕС и САЩ, Щеше да знаеш, че телефонния номер и локацията ( пише се с О на български, въпреки, че по някои села го пишат и с И) също са важни данни, както и адреса на електронната поща, с която предполагам имаш десетки регистрации в соц.мрежи и форуми. А моето ЕГН го има вече във форума, стига да знаеш къде да го търсиш. преди 5 часа, istoyanov написа: ПП: някакво приложение, от някакви пичове ей така в бързината направено за обществен (или не?!) интерес (или не?!) ми е силно съмнително... Колега, те всички приложения са писани от някакви пичове. Аз такива от Господ пратени не съм виждал. А за бързината на създаване мисля, че ситуацията изисква бързи мерки, след две три години едва ли ще е нужно. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
zlia Публикувано Април 21, 2020 Сподели Публикувано Април 21, 2020 Ами “отлупи” ни какво събират в ЕС или САЩ, или можеш само за “матушка” да кажеш. Каквото и да събират там, тук не ме кефи да ми събират ЕГН и адрес с апликация. Държавата може да ги научи и сама ако иска и по телефонен номер. Айде няма нужда от бигбрадър с оправдание, че “било за наше добро”. Малко ми идва повече напискедък да слушам излиянията на фатмаците по темата. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gorgior Публикувано Април 21, 2020 Сподели Публикувано Април 21, 2020 Еми не си давай данните и не слушай фатмаците. Толкова е просто! Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
georgekodinov Публикувано Април 21, 2020 Сподели Публикувано Април 21, 2020 Ето ви нещо по темата от един човек който досега не е лъгал според мен. И знае за какво говори https://www.schneier.com/blog/archives/2020/04/contact_tracing.htmlSent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Alxx® Публикувано Април 21, 2020 Сподели Публикувано Април 21, 2020 Цитат As long as 1) every contact does not result in an infection, and 2) a large percentage of people with the disease are asymptomatic and don't realize they have it, I can't see how this sort of app is valuable. If we had cheap, fast, and accurate testing for everyone on demand...maybe. But I still don't think so. Точно. И там е същината на проблема. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gorgior Публикувано Април 22, 2020 Сподели Публикувано Април 22, 2020 Вижте братя, явно не разбирате или не искате да разберете целта на приложението. Целта е ежедневно да се събират данни за представителни извадки, които да показват абсолютно статистически къде е възможно да се заформя огнище на заразата и как се движи заразата по градове, райони, махали итн. Приложението не е тест, който да открива и доказва брой заразени, нито пък ги лекува по някакъв начин. То просто събира статистически данни, а статистиката, както може би знаете не е точна наука. Ако се яви потребител с налични симптоми, данните му се отправят към личния му лекар, който се свързва с него по телефона. Знам за два такива случая в Перник и слава Богу се касаеше само за настинка. Защо се изискват лични данни? Ами ето ви едно примерче: Аз и пичовете от нашия 8 Г клас решаваме да напишем, че имаме симптоми и че всички живеем в кооперация "Латинка" на улица Лайкучка № 83. Целта ни е да видим за колко време ще се отзоват въпросните институции. Или пък баце Гошо, който е отявлен активист на партия *** ни е дал едни 100 лв , да направим малко паника в квартала и да преебеме кмета. Все пак за верността на тези данни трябва да отговаря някой! Отделно, както вие се боите, че може някой да открадне личните данни, така има и хора, които с едно кихане сутрин и вече са във филм с подготовка за погребението си. Ползването на приложението е напълно на доброволни начала. За разлика от дадената по горе идея за разработка на приложение за следене на хора под карантина, което наистина би нарушило много закони, а не би довело до нищо! 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.