Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

MacOS Big Sur

Recommended Posts

Публикувано

Може да има нещо общо с това и това.

Нещо са прецакали при маковете от 2013 и 2014, до такава степен, че трябва да се сменя после hardware-ни компоненти.

Аз бих изчакал да пуснат някой ъпдейт.

Публикувано

Ясно. Значи най-добре да изчакам ъпдейт на ъпдейта

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Dreamcatcher, аз направих следното: 

върнах до версия с която е дошъл мака, или до следваща която се поддържа, след това ъпдейтнах до каталина,

и в стора ми се появи Big sur-a в апп стора. И работи добре, мака е 2013.

Публикувано

Пичуи, не си давайте зор. Както колегата горе спомена, наср@ли са яко ядрото за старите модели и затова не е налично за теглене. Изчакайте, не е болка за умиране. И не е сефте. От този ъпдейт нататък, таргетът им е Епъл силикон и поддръжката за Интел полека ще затъва.

Публикувано

Дали са се объркали за възстановят iTunes-а?

Заради него стоя на Mojave

Или да не се надявам :D

Публикувано

Мне, няма тюнс. Или поне част от него свързана със синхронизацията на ай-устройства вече се намира във файндъра. 

Публикувано

Да, мерси

Нещото с което не успях да свикна и не ме кефи.

Затова върнах.

Ще си седя в пустинята :)

• 3 месеца по-късно...
Публикувано (редактирано)

Вече за пореден път в менюто за скоро отворени файлове на Numbers.app ми се появява наименование на файл, като оградения с червено на снимката по-долу. Някой знае ли какво може да е?

ScreenShot.jpg

Когато щракна върху файла, за да го отворя излиза този надпис:

ScreenShot2.jpg

Редактирано от drpetar
Публикувано

Никой ли няма идея откъде се е появил този файл? 

Публикувано

Потърси го с файндър в коя папка се намира и  му виж правата. Можеш и да качиш семпъл да го разгледаме.  Възможно е да е някакъв вид лог, видимо създаден от намбърс, но ако съдя по иконката е изпълнителен файл.

Публикувано

Още като го видях, го потърсих във файндър, но не го намира. Но Файндър дали ще го намери, ако е с някакви по-специални права, да речем системен или скрит... Другият вариант е да е бил някакъв временен файл, който после се е изтрил? И аз виждам, че иконата показва екзекютив файл.

Публикувано

Finder, GoToFolder /var/ и търси пак. Иначе просто си тръкни историята на намбърс и кеша(с клийн май мак май става добре) и го за*би.

Публикувано

И там не го намирам, така че м*йната му :)

• 1 месец по-късно...
Публикувано

Оправени ли са проблемите вече на Бигсър с по-старите машини (макбук мид2014 у нагоре)?

Добре ли върви?

Чудя се ,да се мятам ли?

Публикувано

За мен не работи добре, изтърпях я достатъчно време от пускането досега и , миналия ден направих чиста инсталация на Catalina и съм много по-доволен. Специално за мен продуктите на Адобе работят много по-добре с Каталина на по стари машини. Моя е 2015 с ъпгрейднат nvme ssd и пак има зацикляне и мисля това да му е последната версия на ОС нагоре повече не. Дaже се двоумях за High Sierra ,че там е самолет направо.

Публикувано

И аз съм с един еър 2017 и май същото упражнение ме чака. На такива машини е доста тромава новата ос.

Публикувано

Щом на iMac Pro влачи от време на време...
Лекинко ми се струва, че ще ни "принудят" да взимаме нови машини с техните чипове.

Публикувано

Ще се въздържа в такъв случай.
То е ясно, че по някое време ще се пазарува нова
машина, но мисля да изчакам
Nvme ъпгрейда струва ли си?
Все по-често започнах да виждам шарено то колелце

Публикувано

Струва си определено ъпгрейда към nvme

DiskSpeedTest1.png

• 3 седмици по-късно...
Публикувано

След ъпдейт към 11.3.1 на iMac Pro почнаха да ми се разкачат външните usb3 дискове (директно свързани с компютъра - 2 WD mybook, 1 Lacie, 1 WD mybook passport). Изскача съобщение "disk not ejected properly". Получава се постоянно, след като е работено известно време. И изведнъж всички дискове сякаш съм им дръпнал кабела, без да дам eject. Настройките ми на компа са да не се гаси, както и да не заспиват дисковете, само дисплея гасне след 15мин. 

Не откривам каква може да е причината. С тъндърболт дисковете няма такъв проблем. Правих PRAM и SMC reset. Писах им feedback. В епъл дев форума намерих тема с подобни оплаквания, но явно засяга малък процент хора. Много е досадно, защото после дори не излизат в disk utility, не помага вадене на кабелите и трябва да рестартирам машината. 

Дали може да си влияе с някой софт тип istat menus, bettertouchtool... По-скоро ми се струва, че си е бъг на ОС-а. 

Публикувано

Кога ти дойде последният фърмуеър ъпдейт?

Публикувано (редактирано)

Не помня кога дойде, но не го качих веднага, като излезе (сега видях, че се е появил на 3.05). От 5-6 дни съм с него. Сега направих реинстал през рекоувъри и проблемът отново е налице.

Промених си sleep настройките (компа и дисковете да заспиват), но пак същата работа.

Може би да опитам да кача 11.4 RC...

Редактирано от DreamcatcheR
Публикувано

Ролбек на фърмуера. Можеш да го изискаш като файл от Епъл при доказан проблем с логове.

Публикувано

Хайде замина ми единия диск... Lacie D2 3TB USB3, ползван за Time Machine. Купен 07.2017, гаранцията е била 2 г. за юридически лица, а тогава имаше 5 за физически и сега ме е яд, че го взех с ф-ра. Повече Lacie - няма. Но може да има общо и тоя келяв Big Sur. 

Май ще опитам с 11.4 и после ако трябва ще връщам преди 11.3.1... Когато намеря време обаче. Винаги по законите на Мърфи тия неща се случват във възможно най-натоварения момент...

• 2 месеца по-късно...
Публикувано

Здравейте, имам един дребен но много дразнещ проблем. Макбука го връзвам с хот спот за телефона. Всичко си работи без проблем до момента в който лаптопа заспи. След като го събудя и отново закача за хот спота на телефона, се закача но нямам нет. Не зарежда нищо, и се налага да го рестартирам за да се оправи връзката. Случвало ли се е на някой да има същия проблем. Благодаря предварително и поздрави.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...