gosta Публикувано Декември 8, 2020 Публикувано Декември 8, 2020 Реших да си ъпгрейдна 1080p монитора откъм размер и резолюция този черен петък и днес пристигна Benq EX2780Q . https://www.box.co.uk/Benq-EX2780Q-27-QHD-HDRi-IPS-FreeSync-1_2736596.html Изполвам го с дъртия си вече макбук про 13" 2014 ретина в резолюция 1440p 60hz . Като цяло съм доволен от покупката , но при плейване от тубата на черен фон се получават едни ореоли , които леко-де-леко ме дразнят. Нямам много опит с мониторите и незнам нормално ли е това, но като пусна същият клип на двата телевизора( висок клас сони и доста нисък клас лг) , няма "светци" , няма ореоли. Нямам и по-силна машина , да пробвам и с нея ... Като намаля контраста до край ореолите изчезват , но губя детайли в бекграуда. При браузване , обработка на документи и снимки и всичко останало картината , пиксели и панел са без забележка. Прочетох също ,че за да взема по-добър монитор трябва да се разделя с приблизително двойно финанси . Монитира ще се използва за нормално браузване , малко офис работа , но не и професионално . Имам 14 дни да го върна . Въпроса ми е нормално ли е това нещо за монитор ? Ако го върна какво мога да взема в този бюджет ? Да пробвам ли въобще да го калибрирам ? Всичко което Ви дойде на ума и може да ми е от полза. Благодаря. Ето и малко снимки. Цитирай
Anthony Публикувано Декември 10, 2020 Публикувано Декември 10, 2020 Вземи някой Dell от P или U серията. 1 Цитирай
ayl Публикувано Декември 10, 2020 Публикувано Декември 10, 2020 И аз се интересувам от монитори. Малкия сега е 7-ми клас и съм му обещал ако го приемат в Американския колеж да си избире геймърски компютър и монитори без да гледа цените. Та за компютъра ми е все тая, но за монитора не е така.Въпросът ми е кой е най-добрия монитор, който хем да покрива критириите за тия фортнайти и тем подобни игри откъм херци , опресняване и какво още не знам, хем да е щадящ очите? Цитирай
Veselin Panov Публикувано Декември 10, 2020 Публикувано Декември 10, 2020 е чакай да го приемат де... (дай Боже) Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 10, 2020 Публикувано Декември 10, 2020 Eizo е и си остава върхът на сладоледа.. 1 Цитирай
stangen Публикувано Декември 11, 2020 Публикувано Декември 11, 2020 Един от най-хубавите 2К (и добре оценени навсякъде) геймърски монитори е LG 27GL850B. За 4к монитор си трябва и сериозна видеокарта доста над 1000 лева. 1 Цитирай
gosta Публикувано Декември 12, 2020 Автор Публикувано Декември 12, 2020 Малко ъдейт.Ще се окаже май, че всичко е наред с монитора в крайна сметка...Разбрах се с магазина да го върна, свалих го, опаковах го и си пуснах на мака на същия клип, на който забелязах ореолите.Вградения дисплей на лаптопа си маже по същия начин на същите места...И сега шах с пешката.Благодаря за менията на всички.Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Русев Публикувано Декември 12, 2020 Публикувано Декември 12, 2020 Дай да го видим тоя клип при нас маже ли. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 1 Цитирай
gosta Публикувано Декември 12, 2020 Автор Публикувано Декември 12, 2020 Те го те. На 1440 p го пускам. При мен изглежда такаSent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 13, 2020 Публикувано Декември 13, 2020 Зле е. Това е скрийншот от десет годишен мак, също на 1440p: 1 Цитирай
gosta Публикувано Декември 14, 2020 Автор Публикувано Декември 14, 2020 Отказах се да връщам монитора и ще си го ползвам Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.